پول، سیاست، صندلی – سرگرمی برای همه
وضعیت فدراسیون فوتبال ایران هرگز چنین بحرانی نبوده است. زمانی که هم نتیجه جهل مدیریتی است و هم ضعف اقتصادی. علاوه بر این ، عدم لابی در سیاست داخلی ، که اهمیت آن بسیار بیشتر است ، فوتبال ایران را بیش از هر زمان دیگری در منطقه منزوی کرده است.
به گزارش سرگرمی برای همه ، این روزنامه نتیجه: او نوشت: “برنامه ریزی شده است که انتخابات فدراسیون فوتبال طی چند روز ، دهم اسفندماه برگزار شود. رقابت برای ریاست جمهوری بین چهار شخصیت مختلف است که هر کدام دارای جذابیت منحصر به فرد خود هستند ، که می تواند رقابت نسبتاً سختی را بین آنها تعیین کند. علی کریم ، شهاب الدین عزیز ، خادم ، مصطفی آجرلو و کیومرث هاشمی.
دو نفر از چهار چهره برنامه های خود را تا دیروز به صورت کتبی ارائه داده بودند و این دو نفر قصد دارند به زودی برنامه های خود را ارائه دهند. البته غیر از برنامه تلویزیونی که سه نفر در آن موافق بودند و علی کریمی مخالف آن بود ، احتمالاً برخی از برنامه ها در این برنامه تلویزیونی و حتی بیشتر در آینده ارائه خواهد شد.
با نگاهی به لیست نامزدهای موجود می توان نتیجه گرفت که جدا از علی کریمی ، این سه بازیکن فوتبال نیستند ، به این معنی که آنها در سطح حرفه ای بازی کرده اند. آنها مدیرانی ورزشی هستند که با گذشت سالها در فوتبال به این نتیجه رسیده اند که می توانند در راس یک فدراسیون فوتبال باشند. عملکرد این سه نفر نیز متفاوت است. اگر شهاب الدین عزیزی-خادم در حوزه اقتصادی فعالیت بیشتری داشت ، مصطفی آجرلو ، مدیر اجرایی ، باشگاه های مختلف مدیریتی در سایر باشگاه های فوتبال ، و کیومرش هاشم ، رئیس کمیته ملی المپیک در تیراندازی گرفتار شدند. با این حال ، او قبلا ریاست فدراسیون فوتبال را بر عهده داشت.
حال این چهار چهره با یکدیگر در رقابت هستند تا رئیس آینده فدراسیون فوتبال که در تاریخ 31 مارس جایگزین مهدی تاج شود ، در نهایت وی را به اهالی فوتبال معرفی کند. لحظه نگران کننده اما وضعیت فعلی فوتبال ایران است که باعث می شود نه برای این چهار نفر بلکه برای همه کسانی که قرار است در آینده با رئیس جمهور منتخب کار کنند کار سختی است. داستان از این قرار است که وضعیت فدراسیون فوتبال ایران هرگز به این اندازه بحرانی نبوده است. زمانی که هم نتیجه جهل مدیریتی است و هم ضعف اقتصادی. علاوه بر این ، عدم لابی در سیاست داخلی ، که اهمیت آن بسیار بیشتر است ، فوتبال ایران را بیش از هر زمان دیگری در منطقه منزوی کرده است.
برخلاف تصور رایج که فوتبال را از سیاست جدا می کند ، به نظر می رسد رئیس جمهور منتخب بیش از هر چیز باید بر سیاست تمرکز کند. این ممکن است عجیب به نظر برسد ، اما نگاهی به آنچه در سال های اخیر اتفاق افتاده نشان می دهد که بسیار مهم است. برای روشن شدن موضوع بهتر است به عنوان مثال به نفوذ سعودی ها در میزبانی از تیم های ایرانی اشاره کنیم که ضربه بزرگی به ورزش ایران وارد کرد. در طول فصل فوتبال ، مسئولان فدراسیون فوتبال ایران چون وزنه ای در دفتر کار خود نداشتند و در نتیجه نیروی لابی گری در آن نهاد نداشتند ، با کمک افراد با نفوذ در عرصه سیاسی نمی توانستند کار کمی انجام دهند تا از سایر کشورهای عربی از رای دادن به سعودی ها. ایران را زیر پا نگذارید. هیچ یک از روسای جمهور سابق چنین توانایی را نداشتند ، آنها بیشتر به بقای خود در فدراسیون فوتبال فکر می کردند. در حقیقت ، ترجیح دادن منافع فردی به منافع جمعی همان چیزی بود که سعودی ها گفتند. این تنها یکی از اقدامات بسیاری است که روسای سابق فدراسیون فوتبال می توانند انجام دهند. اکنون ، روابط نزدیک با نخبگان سیاسی همچنان یک مسئله اساسی است – لغو تحریم های عجیب و غریب فوتبال ، میزبانی فوتبال در سطوح مختلف می تواند مفید باشد. در عین حال ، این روابط برای نفوذ در سطح وزیر مفید است ، که می تواند منجر به بازی های دوستانه با کیفیت بهتر ، اردوگاه های بهتر در کشورهای دیگر با هزینه کشور میزبان شود. اگر اعتقاد به سختی برای کسی سخت باشد ، کافی است در مورد آنچه که صفایی فراهانی قبلاً برای نگهداری تیم ملی در اسپانیا انجام داد ، تأمل کنید. صفایی فراهانی از این ویژگی سیاسی ، روابط خود با سیاستمداران به خوبی استفاده کرد و از فوتبال ملی ایران بهره برد.
نکته دیگری که باید بیان شود وضعیت اقتصادی فدراسیون فوتبال ایران است. هیچ رازی نیست که فدراسیون در آستانه ورشکستگی است و هر یک از چهار نامزد ریاست جمهوری فعلی باید تمام تلاش خود را برای حل این مشکلات انجام دهند. اگرچه هر چهار نامزد در برنامه فدراسیون فوتبال برای بهبود اوضاع اقتصادی گنجانده شده اند ، اما هنوز مسیری طولانی در پیش است.
فدراسیون علاوه بر بدهی های کلان ، مشکلات زیربنایی زیادی دارد که در دو دوره قبلی نتوانسته است آنها را حل کند و ساده ترین مشکلات را ذکر کرد. به استثنای ادعای جبران خسارت 6.2 میلیون یورویی مارک ویلموتس ، آماده سازی تسهیلات برای رده های اصلی در دو بخش زنان و مردان ، برگزاری مسابقات مختلف ، مسابقات بین المللی و همچنین تأمین مالی اردو و لباس همه موارد است. ساده به نظر می رسد اما در عمل به هزینه زیادی نیاز دارد. در عین حال ، توسعه مکانیزم اقتصادی که باید تمام این کاستی ها را برطرف کند اجتناب ناپذیر است. در حالی که به دست آوردن اسپانسر قدرتمندی که بتواند با فدراسیون فوتبال یک معامله مالی عظیم انجام دهد ، چیزی است که دو فدراسیون قبلی هرگز موفق به کسب آن نشده اند.
اکنون اگر این دو عامل ساده با هم ترکیب شوند ، مشخص است که کار نامزدهای فدراسیون فوتبال در آینده چندان روشن نخواهد بود. »
انتهای پیام: