چند نمایشگاه‌ هنری در سال ۱۴۰۱ برگزار شد؟ چند گالری مجوز گرفت؟

نشست پایان سال خبرنگاران رسانه‌ها با مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و پرسش‌هایی درباره برنامه‌های آتی این حوزه پرسیده شد. در این نشست همچنین عبدالرضا سهرابی آماری از فعالیت گالری‌ها، مجوزها و تعداد نمایشگاه‌ها در سال ۱۴۰۱ ارائه کرد.

نمایشگاه | هنر

به گزارش خبرنگار سرگرمی برای همه، عبدالرضا سهرابی، مدیرکل هنرهای تجسمی در این نشست ضمن تقدیر از اصحاب رسانه برای عملکردشان در حوزه پوشش اخبار جشنواره تجسمی فجر و همچنین نمایشگاه‌های مرتبط با آن، درباره علت تشکیل این جلسه گفت: خیلی خرسندم که در روزهای آخر سال کنار هم هستیم. در طول یک سال گذشته احساس می‌کنم هرگونه حرکت موفقیت‌آمیزی در همه حوزه‌ها در کنار رسانه شکل گرفت. امروز جایگاه رسانه در جهان را مشاهده می‌کنیم و در جریان تاثیر آن هستیم.

او در ادامه با اشاره به حضور ۱۰ ماهه‌اش در مرکز هنرهای تجسمی، خاطرنشان کرد: از زمانی که من در خدمتتان هستم، بین مرکز هنرهای تجسمی و اصحاب رسانه هم‌افزایی شکل گرفته و امروز ما را در این موقعیت قرار داده که موقعیت قابل دفاعی است.

سهرابی همچنین با اشاره به اهمیت نقدهای رسانه‌ها، در این زمینه اظهار کرد: ما با توجه به نقدهای رسانه‌ها، برخی از رویکردها را تغییر دادیم و به نگاه شما هم اهمیت می‌دهیم. این نکته خیلی مهم است که نقد کنار انصاف و تخصص واقعا سازنده و کمک‌دهنده است. این نقدها راهبردهایی را بر ما نمایان می‌کند که ان‌شاءالله موفقیت‌آمیز باشد.

او در ادامه با بیان اینکه در مهرماه عملکرد شش ماهه هنرهای تجسمی در قالب ۱۰ یا ۱۲ عنوان مورد بررسی قرار گرفت، گفت: آمار جدید از عملکرد این دوره گویای پاسخ به مواردی است که در طول مدت بیان شد و طبق مستندات موجود در مرکز هنرهای تجسمی و دبیرخانه ثبت شده است.

عبدالرضا سهرابی در ادامه نشست امروز با خبرنگاران، آماری از فعالیت گالری‌ها، مجوزها،نمایشگاه‌های هنری و … ارائه کرد.

بر این اساس، تعداد ۳۱۲ نمایشگاه در نگارخانه‌ها به ۳۵۱ نمایشگاه در ۹ ماه و تعداد ۳۸۷ نمایشگاه در طول یک سال رسیده است.

ضمن اینکه تعداد هشت نگارخانه نیز به بقیه نگارخانه‌ها اضافه شده است.

تمدید مجوز از عدد ۱۴ در طول شش ماه به ۲۶ در طی نه ماه و ۵۸ در یک سال رسیده است.
میزان صدور گواهی برای هنرمندان هم از عدد ۲۸ در طول شش ماه به ۴۵ در طی ۹ ماه و ۴۶ گواهی طی یک سال ثبت شده است.
تعداد مجوز برای خروج آثار از کشور از تعداد ۱۰۷۸ مجوز به ۱۷۴۰ و در طول یک سال به ۲۳۸۴ رسیده است.
نهایت تعداد مخالفت با خروج آثار از عدد ۳۰ بالاتر نمی‌رود. غالب این آثار یا در داخل فروخته شده است یا برای نمایشگاهی رفته که برای کشور ارزآوری جدی داشته است.

در پاسخ‌گویی به هنرمندان برای خرید آثار یا برگزارکننده‌های نمایشگاه نیز ما زیر ۴۸ ساعت پاسخ‌ها را آماده و به گمرک ارائه داده‌ایم.
در برگزاری جشنواره تعداد از ۱۵ به ۲۴ و ۳۱ رسیده است.
تعداد مجوز تایید شده از عدد ۲ در شش ماهه نخست به ۵ در طی نه ماه و سپس ۱۰ در طول یک سال رسیده است.

سهرابی سپس بیان کرد: هنرمندان از ما توقع جدی دارند و عرصه تجسمی دارای گستره‌ی بسیار وسیعی است. بحث با صندوق اعتباری هنر مرکز را پیگیری کردیم و به مدت ۱۰ روز مباحث را آماده کردیم و پاسخ دادیم.
تعداد افرادی که به عضویت صندوق معرفی شدند از تعداد ۱۸۲ به ۲۵۹ و سپس به ۳۲۹ رسیده است.
در بحث تمدید عضویت تعداد از ۷۲۳ به ۱۲۱۰ و در طی یک سال ۱۴۴۸ نفر تمدید عضویت شدند.
دریافت مستمری از تعداد ۲ به ۵ در طول یک سال رسیده است که اتفاق خوبی محسوب می‌شود.
بیمه صندوق اعتباری هنرمندان از تعداد ۲۶۰ به ۳۵۸ در طی شش ماه و تعداد ۴۱۷ طی یک سال ثبت شده است.
وام‌های اهدا شده نیز از تعداد ۷۷ به ۱۱۲ و در یک سال به تعداد ۱۳۳ نفر رسیده است.

سهرابی در ادامه خبری از اهدای جایزه ویژه رسانه برتر داد و گفت: فعالیت یک ساله همه رسانه‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت و جایزه ویژه رسانه برتر هنرهای تجسمی به بهترین خبرنگار و رسانه داده می‌شود.

به گفته وی اردیبهشت ماه، این یک سال ارزیابی خواهد شد و جزئیات آن در اختیار اهالی رسانه قرار خواهد گرفت.

ادامه دارد.