خلع ید از مالکِ هفت تپه؛ آری یا خیر!
شکایت کارمندان هفت تپه بسیار طولانی است. سالهاست که اعتراضات این کارگران در خیابانهای شوش ، استان خوزستان ، به نمادی برای مبارزه با خصوصی سازی تبدیل شده است. هر کجا که کلمه “عدم خصوصی سازی” ذکر شده است ، نام Haftape و کارمندان آن وجود دارد.
پس از سالها شکایت از این کارمندان ، اکنون کار کاملاً محدود است ، زمان تصمیم گیری فرا رسیده است. از سخنان اعضای مجلس یازدهم ، به نظر می رسد که آنها پس از نقض اصل 44 قانون اساسی ، هفت تپه سقوط کردند ، موضوع “کنترل صلاحیت و تخصص” برنده حراج در سال 1994 را بررسی کردند. ماهها هفت تپه و مسئله بیگانگی مالک آن طولانی شده و احتمالاً یک اختلاف سیاسی است. نمایندگان قاطعانه می گویند اسدبگ باید برود. دولت ، اما ، می گوید که این امکان پذیر نیست.
در تاریخ 29 ژانویه ، وزیر اقتصاد پس از س theال نمایندگان درباره “هفت تپه” در مجلس ظاهر شد. سخنان دژپسند نشان می دهد که دولت ، وزارت اقتصاد نمی خواهد اسدبی را برکنار کند و مالکیت هفت نوار را به دولت بازگرداند. وزیر اقتصاد به صراحت اظهار داشت. “سفر ما در هفتپه برگشت ناپذیر است.
نمایندگان چه می گویند؟
به گفته وزیر اقتصاد ، دیوان محاسبات گزارش داد ، نمایندگان علی رغم محکوم کردن دولت پشت اسدبیگی ، با تمام توان در مورد تخلفاتی که در حین انتقال هفتپه انجام شده صحبت کردند و خواستار برکناری زودتر او شدند. ؛ در همین حال ، روز چهارشنبه (23 دسامبر) هیئت منصفه سازمان خصوصی سازی پرونده بیگانگی مالک “هفت تپه” را بدون رسیدن به نتیجه نهایی مبهم دانست و رای نهایی را به جلسات بعدی موکول کرد.
محمد کعب عمیر (نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی) وی با اشاره به عمده تخلفات در پرونده هفت تپه ، تأکید کرد که برکناری باید انجام شود ، در صورت رأی مخالف هیئت منصفه ، نمایندگان مجدداً اعتراض خواهند کرد ، این پرونده را تا زمان استیضاح وزیر اقتصاد ادامه می دهد. خلاصه نماینده شوش به عنوان تخلفات به شرح زیر بود:
“در زمان انتقال به بخش خصوصی ، قیمت واقعی این شرکت 2400 میلیارد درام بود ، اما 290 میلیارد درام تخمین زده شد. بنابراین می توان گفت عصای هفت تپه به حراج گذاشته شده است. پس از برگزاری چهار دور حراج ، متقاضی وجود نداشت ، آنها قیمت پایه را 25٪ کاهش دادند و به 210 میلیارد درام رساندند. باز هم هیچ کس در حراج شرکت نکرد و سرانجام مجموعه به آقای اسدبیگی تحویل داده شد.
شخصی که قرار است مجتمع دولتی داشته باشد ، باید پنج سال تجربه و تجربه مرتبط داشته باشد. بنابراین ، شخصی که باید عصای هفت تپه را به دست می آورد باید 5 سال کار تخصصی در صنعت عصا داشته باشد ، که اسدبی این کار را ندارد.
پس از انتقال ، اسدبیگی ، طبق اسناد شرکت نیشکر هفت تپه ، به بهانه توسعه صنعت قند ، یک میلیارد و 400 میلیون دلار 4200 AMD دریافت کرد ، در حالی که هیچ تحولی رخ نداد. او اکنون یک مجرم ارزی است که توسط دادگستری محاکمه می شود.
سرانجام ، پس از انتقال ، حقوق به شدت کاهش یافت ، حقوق ماه یک ماه بدون شکایت و تجمع کارکنان پرداخت نشد. “ایمنی کارکنان نیز در معرض خطر است.”
کارفرما چه می گوید؟
امید اسدبیگ (مدیر اجرایی مجتمع قند هفت تپه) وی در پاسخ به این اظهارات گفت: اظهارات اعضای پارلمان صحت ندارد. صد در صد این ادعاها بی اساس است ؛ ما از آقای نادری (نماینده مردم تهران در مجلس شورا) به دلیل اهانت و تهمت شکایت کرده ایم. نماینده شوش گفت هفت تپه به قیمت 290 میلیارد درام فروخته شد. در همین حال سهام هفتپه به ما 444 میلیارد درام فروخته شد و بدهی 800 میلیارد درام به ما منتقل شد که در مجموع بیش از 1200 میلیارد درام است. هفت اپه 24000 هکتار نیست ، 22000 هکتار است ، فقط 12000 هکتار از این منطقه به ما تحویل داده شده است. هفت تپه شش بار به حراج گذاشته شده اما هیچ کس در آن شرکت نکرده است. در پایان ، ما درگیر شدیم و این شرکت را با 7 ماه حقوق معوقه کارکنان به دست آوردیم.
او ادامه داد. “در آن زمان مزارع هفت تپه پر از علف های هرز بود. ما بدهی های کارمندان را به مدت 7 ماه پرداخت کردیم. ما زمینه ها را مرتب کردیم و 16 پروژه عمرانی را به هفتپه آوردیم. در حال حاضر ، کارکنان مجتمع شامل نیروهای رسمی ، پیمانی و فصلی حدود 7000 نفر هستند که ماهانه 36 میلیارد درام حقوق و دستمزد را صرف هزینه های گاه به گاه می کنند. نمایندگان درباره بی کفایتی صحبت می کنند ، در حالی که ما 25 شرکت فعال در سراسر کشور داریم. ما یک وام ریالی نداریم ، یعنی بدون وام بانکی ریال ، هفت تپن و 25 شرکت فعال دیگر را مدیریت می کنیم. نمایندگان مجلس 1.5 میلیارد دلار تخلف جمع کردند. تا زمانی که پرونده نقض ارز ما به دستور شخصی آیت الله رئیسی به حالت تعلیق درآمده و برای کارشناس ارسال شد ، تاکنون هیچ حکمی برای ما صادر نشده است. در آخر گزارش دیوان محاسبات آمده است که عدم تعهد هفت تپه 42 میلیون دلار است که ما نیز به گمرک ارائه دادیم و این تعهد انجام شد. مشخص نیست که چرا نمایندگان ما را به دلیل بی سوادی متهم به ارز می کنند. صحبت در مورد کاهش تولید در سه سال اول ، ما تولید را از 94 به 96 افزایش دادیم. ما تولید را به 60 هزار و 500 تن افزایش دادیم. در دو سال گذشته ، تولید ما به دلیل اعتصابات ، سیل و خشکسالی کاهش یافته است. در این مدت تولید ما نه تنها کاهش نیافته بلکه تولید همه مجتمع های این چنینی در خوزستان نیز کاهش یافته است.
به گفته کارفرما ، حقوق و بیمه اکنون موضوعیت دارند ، این که بگوییم کارمندان موافقت می کنند که اخراج می شوند نادرست است. بیایید از همه کارمندان واقعی (نه فقط ده یا پانزده نفر) سteenال کنیم ، معلوم می شود که بیشتر کارمندان از بخش خصوصی راضی هستند ، زیرا در طول دولت دستمزدها کاهش می یافت و کارمندان امنیت شغلی نداشتند ، آنها بیشتر کارگران قراردادی بودند.
اسدبیگی در پایان می گوید. اکنون حقوق پایه کارمندان هفت تپه بیش از 5 میلیون AMD است ، طرح طبقه بندی مشاغل به خوبی اجرا شده است. هزینه های وکالت وجود دارد ، هزینه آبیاری ساده بیش از 5 میلیون درام است.
برای سالهای زیادی ، تولید قند در ایران به دلیل بازیهای آشکار و پنهانی که منافع گروههای خاصی را به دنبال داشته است ، کاهش یافته است و متن در حاشیه حاکم است. در مورد هفت تپه ، اولویت اصلی سرنوشت کارگران یکپارچه و رونق تولید شکر است. این به همه جناح ها ارجح است: جناح ها. ممکن نیست چه کسی با چه کسی دوست باشد ، چه کسی در رقابت جناحی با دیگری باشد. به همین دلیل ما به گروه های مختلف دسته بندی های کارمندان این مجموعه مراجعه کردیم تا از نظرات آنها در مورد درگیری های اخیر و مسئله بیگانگی مطلع شویم.
کارگران چه می گویند؟
ابراهیم عباس (نماینده مستقل کارگران هفت تپه) وی در این رابطه می گوید. تخلفات کارفرمایان برای همه مسئولان آشکار شد. همه می دانند که او منجر به سقوط هفتپه شد. صدای کارمندان ما به گوش همه مسئولان رسیده است. پس از محاکمات کارگری ، مجلس وارد عمل شد و تصمیم بر این شد که مجلس در کمیسیون اصل 90 در مورد این موضوع تصمیم گیری کند ، اما متأسفانه کارشکنی های دولت همچنان ادامه دارد. وزارت اقتصاد و دولت پشت اسد بیگی هستند و کارشکنی می کنند. روند اداری به پایان رسیده است ، و پرونده در دست هیئت منصفه سازمان خصوصی سازی است ، و ما امیدواریم که به زودی رای گیری در مورد برکناری برگزار شود.
به گفته وی ، تخلفات ارزی کارفرما ، به خطر انداختن معیشت کارمندان ، که منجر به شکایت پنج ساله ، عدم امنیت شغلی و همچنین تخلفات مربوط به زمان انتقال شد ، نهادهای نظارتی را مجبور به رأی موافق تخلیه کرد ، بنابراین مجتمع باید در اسرع وقت به دولت بازگردد
عباس در مورد خواسته های کارفرما می گوید: “وقتی آنها شرکت را تحویل گرفتند ، ما کارمندان فقط دو ماه حقوق بدهکار بودیم. بگویید درست نیست که بگوییم بدهی ها هفت ماه بود. آنها از تولید و نیروی کار محافظت کردند تا به هدف خود برای دریافت ارز دولتی برسند. این ادعا که آنها زمانی کارگران قراردادی بوده اند نیز نادرست است. قبل از جابجایی ، بیشتر کارگران زن بودند و تعدادی از پیمانکاران قرار بود به زودی جابجا شوند. ما کارگران فصلی داشتیم که سه تا شش ماه قرارداد داشتند و با دولتی شدن مجتمع تقاضا برای تغییر وضعیت آنها ادامه داشت. اسدبیگ همان قرارداد قبلی را با این کارگران امضا کرد ، آنها تغییری در اوضاع ایجاد نکردند. به روند شکایات کارمندان در چند سال گذشته نگاه کنید. در هفته خصوصی سازی ، حقوق کارمندان همیشه با اعتراض یا اعتصاب گرفته می شد.
عباس تأکید می کند. “ما با روندی که اعضای مجلس دنبال می کنند موافقیم. انتظار داریم دولت دست از لجبازی بردارد و از اخراج گروههای پشت صحنه کنار بگذارد. حتی آقای صالح (رئیس سابق سازمان خصوصی سازی) به برکناری وی رای مثبت داد. نهادهای نظارتی همه به اخراج رأی دادند. چرا اینقدر معطل می شوند؟ اکنون حتی مردم عادی شوش خواستار سرنگونی دولت و هفت تپه هستند. اما دولت مقاومت می کند. به نظر می رسد فوایدی دارد …
در ابن مبان ، شورای اسلامی هفت تپه از اظهار نظر در مورد اختلاف و توقیف امتناع ورزید و گفت که این حقوق حقوق صنفی کارگران را دنبال می کند و آنها را دنبال خواهد کرد.
اعضای هیئت مدیره سندیکا نیشکر هفت تپه ، اما خاطرنشان کردند که تولید و منافع کارمندان نباید فدای بازی های سیاسی-جناحی شود. آنها ابراز امیدواری کردند که بحث تولید نیشکر در هفت تپه هر چه زودتر به روزهای اوج خود برگردد و کارگران بتوانند کار کنند ، با تشویق تولید کنند و به آینده امیدوار باشند.
شکی نیست که کارگران ایرانی از سیاست های تعدیل و خصوصی سازی دهه های اخیر خسته شده اند. آنچه با ابزارهای کشنده خصوصی سازی به سرقت رفته است ، تنها مجموعه نیشکر “هفت نوار” نیست. از ماشین سازی تبریز تا صنعت کشاورزی مغان ، کارخانه قند فسا ، همه غول های صنعتی ، کشاورزی و تولیدی ایران سرنوشت دردناک مشترکی داشتند. پس از واگذاری به بخش خصوصی ناکارآمد ، بدون در نظر گرفتن صلاحیت ، تجربه و ظرفیت خصوصی صاحبان خصوصی ، به دلیل عدم نظارت صحیح ، به ورشکستگی و عقب افتادند.
در این منازعات که شامل تولید ملی است ، توانمندسازی اقتصادی ، بازیهای جناحی و سیاسی و سودگرایی گروهی باید کنار گذاشته شود. باید تلاش شود تا همه غولهای افتاده در اسرع وقت با خنجر خصوصی سازی به دولت برگردانده شود ، تا سالها از آنها مراقبت شود ، آنها را دوباره بسازیم و آنها را بازسازی کنیم. واقعیت این است که با پیشرفت یک پرونده خاص ، خسارت تنظیم سازه برای بیش از دو دهه با یک یا دو دادگاه جناحی قابل جبران نیست.
46: