میزان کالری خرما خشک پیارم
زیادهروی در مصرف خرما چه عوارضی دارد؟
مصرف زیاد این میوه موجب چاقی، افزایش قند خون و پوسیدگی دندان میشود. خرما پتاسیم زیادی دارد و مصرف آن باید توسط بیماران کلیوی محدود شود؛ چون کلیههای این بیماران نمیتواند پتاسیم اضافی را از بدن دفع کند. با مجله ایده آل مگ همراه باشید تا در این باره بیشتر بگوییم.
انواع خرما
در جهان بیش از 3 هزار گونه خرما وجود دارد که برخی انواع آن در ایران کشت و برداشت می شود. خرماهای مختلف معمولا از نظر قند و میزان آب موجود در آن ها با هم اختلاف دارند، اگرچه این تفاوت چندان زیاد نیست. برخی از معروف ترین انواع خرما عبارتند از:
- دگلت نور
- خرما مجول یا مدژول
- استعمران
- زاهدی
- مضافتی
- پیارم
- کبکاب
- ربی
- شاهانی
- و …
ارزش غذایی خرما
برخی مواد مغذی موجود در خرما (100 گرم) به صورت زیر است:
خرما (100 گرم) مقدار
کالری 277
پروتئین 1.8 گرم
کربوهیدرات 75 گرم
قند 66.5 گرم
فیبر 6.7 گرم
چربی 0.2 گرم
ارزش غذایی خرمای مجول
خرمای مجول یکی از مشهورترین و گران ترین انواع خرما در دنیا است که شیرینی طبیعی داشته و بومی کشور مراکش می باشد. این نوع خرما اغلب به صورت خشک – آب آن گرفته نشده – فروخته می شوند و به همین دلیل نرم و چسبنده است، قند موجود در این نوع خرما با خشک شدن افزایش یافته و شیرینی آن بیشتر می شود. برخی مواد مغذی موجود در 2 عدد خرمای مجول (48 گرم) به صورت زیر است:
خرما مجول (2 عدد) مقدار
کالری 133
پروتئین 0.8 گرم
کربوهیدرات 36 گرم
قند 32 گرم
فیبر 3.2 گرم
چربی 0
انرژی و کالری خرما چقدر است؟
خرما از میوه های پر کالری و سرشار از انرژی است به طوری که تنها یک واحد کوچک آن نیز کالری فراوانی در خود گنجانده است، بنابراین افرادی که به دلایل مختلف کالری دریافتی روزانه خود را کنترل می کنند باید در مصرف خرما احتیاط کرده و زیاده روی نکنند.
به طور کلی میوه های خشک از جمله کشمش، زردآلو خشک و آلو خشک همگی کالری بیشتری نسبت به انواع تازه خود دارند زیرا آب موجود در آن ها کاهش یافته است. درصد بیشتر کالری خرما از قند موجود در آن می باشد. کالری برخی انواع خرما به صورت زیر است:
- کالری خرما مجول (100 گرم): 277
- کالری خرما دگلت نور (100 گرم): 282
- کالری خرما مضافتی (100 گرم): 156
- کالری خرما زاهدی (100 گرم) 300
کربوهیدرات خرما چقدر است؟
کربوهیدرات خرما مجول عمدتا از قند تشکیل شده که هرچه میوه خشک تر شود مقدار آن افزایش خواهد یافت. کربوهیدرات موجود در 100 گرم خرما مجول 75 گرم می باشد.
قند خرما چقدر است؟
خرما منبع عالی قند طبیعی هستند و افرادی که به دلایل مختلف از جمله بیماری دیابت قند خون خود را کنترل می کنند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند، اگرچه یک مطالعه کوچک نشان داده این میوه شاخص گلیسمی پایینی دارد و قند خون را به طور قابل توجهی افزایش نمی دهد.
قند موجود در 100 گرم خرما مجول 66.5 گرم می باشد.
شاخص گلیسمی خرما چقدر است؟
خرما معمولا شاخص گلیسمی بین 43 تا 55 دارد و به همین دلیل جزو مواد غذایی با شاخص گلیسمی کم محسوب می شود.
فیبر خرما چقدر است؟
خرما از خوراکی های سرشار از فیبر است، مصرف 2 عدد خرما مجول می تواند 13 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده مغذی را برطرف کند.
ویتامین ها و مواد معدنی خرما
خرما ویتامین ها و مواد معدنی مختلف از جمله آهن، پتاسیم، ویتامین های گروه B، مس و منیزیم در خود گنجانده است.
خرمای مجول در مقایسه یا خرمای دگلت نور کلسیم بیشتری دارد. کالری خرما مجول بیشتر از دیگر خرماهاست.
بررسی ارزش غذایی خدما
ارزش غذایی خرمای دگلت نور
این خرما یکی دیگر از رایج ترین انواع خرما است که از نظر اندازه کوچک تر از مجول بوده اما ارزش غذایی بسیار مشابهی دارد.
برخی مواد مغذی موجود در 2 عدد خرمای دگلت نور (14.2 گرم) به صورت زیر است:
خرما دگلت نور (2 عدد) مقدار
کالری 40
پروتئین 0.2 گرم
کربوهیدرات 5.3 گرم
قند 4.5 گرم
فیبر 0.6 گرم
چربی 0.03 گرم
ارزش غذایی خرمای مضافتی
برخی مواد مغذی موجود در خرمای مضافتی (100 گرم) به صورت زیر است:
خرما مضافتی (100 گرم) مقدار
کالری 156
پروتئین 2 گرم
کربوهیدرات 42 گرم
قند 38 گرم
فیبر 4 گرم
چربی 0
ارزش غذایی خرمای تازه (رطب)
برخی مواد مغذی موجود در خرمای تازه (100 گرم) به صورت زیر است:
رطب (100 گرم) مقدار
کالری 142
پروتئین 1.8 گرم
کربوهیدرات 37 گرم
فیبر 3.5 گرم
چربی 1
خواص، فواید و مزایای سلامتی خرما
بسیاری از مزایای سلامتی خوردن خرما عبارتند از:تسکین یبوست، تنظیم سطح کلسترول، اختلالات روده، مشکلات قلبی، کم خونی و اختلالات جنسی می باشند.
1. خواص خرما برای یبوست
پالپ این میوه با اصلاح محدود کننده مواد معدنی که در طول یبوست رخ می دهد، باعث بهبود یبوست می شود. فیبر خرما نیز برای جلوگیری از سرطان سیستم گوارش مفید است. خوردن حداقل 20 تا 35 گرم فیبر در هر روز باعث می شود که مدفوع شما نرم باشد و مانع از این وضعیت می شود.
2. خواص خرما برای بهبود سلامت قلب
فقط تعداد کمی خرما را در روز برای بهبود سلامت قلب خود بخورید؛ آنتی اکسیدان ها در خرماها باعث جلوگیری از آترواسکلروز می شوند که اساسا باعث سخت شدن شریان ها و ایجاد لخته می شوند. این آنتی اکسیدان ها حذف کلسترول را از سلول های عروقی تحریک می کنند. خرما نیز شامل ایزوفلاون است که شناخته شده برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی می باشد.
3. خواص خرما برای کمک به تنظیم کلسترول
یکی از مزایای مؤثر خرما است. مصرف خرما حتی برای افراد سالم می تواند بر میزان کلسترول و استرس اکسیداتیو تاثیر مثبتی داشته باشد. خرما حاوی کلسترول نیست. غنی از آهن و فیبر بیشتری نسبت به موز دارد.
4. خواص خرما برای بهبود سلامت استخوان
خرما منبع غنی از مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است. همه این ها برای حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از بیماری های مرتبط با پوکی استخوان ضروری هستند. خرما نیز غنی از ویتامین K است، که یک انعقاد کننده خون است و به سوخت و ساز بدن شما کمک می کند. همچنین شامل بورون است که برای استخوان های سالم مفید هستند.
5. خرما فشار خون را تنظیم می کند
خرما غنی از پتاسیم است و مواد معدنی اش باعث کاهش فشار خون می شود. یک خرمای مجول شامل حدود 167 میلی گرم پتاسیم است که نسبت به سایر میوه نسبتا بالا است. عدم مصرف پتاسیم کافی نیز می تواند منجر به سنگ کلیه شود و فیبر همچنین سطح قند خون را تثبیت می کند.
اثرات سدیم در رژیم غذاییتان را متعادل می کند و این باعث کاهش فشار خون می شود. منیزیم این میوه عضلات قلب و عروق خونی شما را آرام می کند، در نتیجه باعث کاهش فشار خون می شود.
6. خرما سلامت جنسی را افزایش می دهد
همانطور که مطالعات هندی نشان می دهند، گرده خرما در طب سنتی برای افزایش باروری مردان استفاده می شود.
7. با خواص خرما اسهال را درمان کنید
با توجه به گزارش مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا، اسهال می تواند با انتخاب مواد غذایی که مصرف می کنید، بهتر شود یا شدت یابد به همین دلیل انتخاب مواد غذایی مناسب مهم است. بالا بودن پتاسیم خرما، می تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند.
8. بهبود سلامت مغز با خواص خرما
یافته های خرما برای محافظت در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب در مغز ارائه شده است. مصرف منظم خرما و میوه های مشابه، با خطر بیماری های نورودنژراتیک و عملکرد شناختی بهتر در افراد مسن ارتباط دارد؛ مطالعه دیگری نشان می دهد که با مصرف خرما، احتمال کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر نیز وجود دارد. یکی دیگر از مطالعات می گویند که خرما می تواند به جلوگیری از التهاب در مغز کمک کند.
9. خواص خرما برای جلوگیری از سرطان کولون
مصرف خرما می تواند خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش دهد، مصرف خرما همچنین رشد باکتری های مفید در روده را افزایش می دهد و باعث افزایش سلامت روده ها می شود.
10. خواص خرما برای افزایش انرژی
این میوه حاوی مواد مغذی بسیاری است که به افزایش سطح انرژی شما کمک می کند. همچنین حاوی قندهای طبیعی مانند سقز، فروکتوز و گلوکز است که همه آنها باعث تقویت انرژی می شوند.
11. خرما باعث افزایش وزن می شود
چه کسی می خواهد وزن زیاد کند؟ اگر شما بیش از حد لاغر هستید و می خواهید کمی وزن بگیرید، خرما می تواند یکی از افزودنی های رژیم غذایی شما باشد.
12. خواص خرما برای کمک به جلوگیری از شب کوری
علت اصلی شب کوری کمبود ویتامین A است؛ خرما نیز غنی از این ویتامین است و به مبارزه با این بیماری کمک می کند. در حقیقت، مناطقی که خرما زیاد مصرف می کنند، شب کوری در آن مناطق بسیار نادر است.
13. جلوگیری از مسمومیت با استفاده از فواید و خواص خرما
هرچند تحقیق گسترده ای در این زمینه وجود ندارد، اما چیز جالبی در بخش های شمال نیجریه داریم. خرما (همراه با فلفل) به آبجو بومی اضافه می شود تا نوشیدنی کمتر سمی شود.
14. جلوگیری از هموروئید با خواص خرما
این امر درست است، خصوصا در مورد بارداری. هموروئید عوارض رایج در دوران بارداری است و این می تواند ناشی از مصرف فیبر ناکافی باشد. خرما، همانطور که دیدیم، منبع عالی فیبر است. آنها می توانند در طول حاملگی به جلوگیری از هموروئید کمک کنند.
15. خرما برای پوست مفید است
خرما حاوی ویتامین های C و D است که بر روی کشسانی پوست کار می کند. این میوه همچنین می تواند به مبارزه با مسائل پوستی کمک کند. شما می توانید خرما را در رژیم غذایی خود قرار دهید و نتایج را در طولانی مدت مشاهده کنید.
خرما همچنین با مزایای ضد پیری همراه است، آنها از تجمع ملانین در بدن شما جلوگیری می کنند و در غیر اینصورت اثرات نامطلوبی دارند. ما میدانیم که هورمون ها نقش مهمی در پیری و ظاهر پوست دارند، عصاره هسته نخل خرما دارای فیتوهورمون هایی است که اثرات ضد پیری قابل توجهی دارند. عصاره می تواند با چروک ها نیز مبارزه کنند.
16. خواص خرما برای جلوگیری از ریزش مو
خرما غنی از آهن است که باعث افزایش گردش خون به پوست و افزایش رشد مو می شود؛ این اتفاق با اکسیژن رسانی کامل به تمام بدن اتفاق می افتد که شامل پوست سر شما نیز می شود. در نهایت مانع از ریزش مو و تحریک رشد مو جدید می شود.
17. خواص خرما برای جلوگیری از التهاب
نخل های خرما حاوی اجزایی هستند که با التهاب مبارزه می کنند. خرما همچنین شامل مقادیر خوبی از منیزیم است، ماده معدنی که برای عملکرد ایمنی مهم است. اگر رژیم غذاییتان منیزیم کمی داشته باشد، سیستم ایمنی بدن شما برای جلوگیری از التهاب به اندازه کافی قوی نخواهد بود.
18. خرما سلامتی بارداری را حمایت می کند
از مزایای خرما در دوران بارداری شنیدید؟ زنان باردار نیاز به حدود 300 کالری بیشتر از همسالان غیر باردار خود دارند. اما اکثر زنان باردار تمایل به انتخاب مواد غذایی با کالری کم دارند که یک اشتباه است. این موردی است که در آن خرماها می توانند کمک کنند. گرچه مقدار کالری کمی دارند، اما بسیار مغذی هستند و قبلا دیده ایم چگونه فیبر خرما باعث جلوگیری از هموروئید در بارداری می شود.
فواید خرما برای درمان بیماری ها
از مهم ترین خواص درمانی خرما می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛
1. درمان اختلالات روده ای با خواص خرما
فیبر خرما مطمئنا اثر مثبتی دارد. اما مصرف خرمای زیاد می توانند باکتری ها را در روده بزرگ ایجاد کنند. مطالعات خاصی می گویند که خرماها حاوی نیکوتین هستند که به درمان اختلالات روده کمک می کنند.
2. خواص خرما برای کمک به درمان کم خونی
خرماها حاوی آهن هستند و مطمئنا به مبارزه با کم خونی کمک می کنند. اما مطالعات زیادی وجود ندارد که از این واقعیت حمایت کنند.
3. خواص خرما برای افزایش سلامت جنسی
قبلا دیدیم که خرما می تواند باروری مردانه را افزایش دهد. چند مطالعه نشان می دهند که خرما غنی از آمینو اسیدها است که باعث افزایش استقامت جنسی می شوند.
4. تقویت رشد عضلات با خواص خرما
این مربوط به کربوهیدرات ها است. اگر شما به اندازه کافی از آنها دریافت نکنید، بدن شما ممکن است عضلات را به جای انرژی برای سوخت بسوزاند. خرما، میوه ای با کیفیت بالا است و ممکن است در رشد عضله کمک کند.
5. خواص خرما برای کمک به کاهش چربی شکم
فیبر خرما اعتباری دوباره است. این باعث می شود شما احساس سیری کنید و پرخوری را از بین ببرید. همچنین، از آنجایی که آنها شیرین هستند، می توانید شیرینی خود را با یک انتخاب سالم تر، جایگزین کنید.
حالا شما چیزهای زیادی درباره خرما میدانید.اما بهترین راه برای خوردن خرما چیست؟ چگونه آنها را در رژیم خود قرار دهید؟ بهترین روش برای خوردن خرما چیست؟
ما هیچ راه خاصی برای خوردن خرما نداریم اما گزینه های زیادی را داریم. شما می توانید آنها را به عنوان یک میان وعده بخورید؛ چه ساده و چه اینکه هسته اش را با مغزها عوض کنید. همچنین می توانید خرما را با غلات صبحانه خود ترکیب کنید و خرما را با ماهی تن یا سالاد مرغ و سایر سبزیجات میل کنید.