ایران ارزان پا بر جا نمانده است/ میرزا کوچک؛ یکی از پیشگامان نهضت اسلامی

سرگرمی برای همه/گیلان رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه این مملکتی که امروز به دست ما رسیده به همت بزرگانی که یکی از آنها میرزا کوچوک بود حفظ شد، گفت: «نسل آینده باید در کنار این کشور بایستد و بداند. که ایران ارزان نشد.

غلامعلی حدادعادل در اولین جلسه کنگره بین المللی میرزا کوچ خان جنگلی که در تالار برج میلاد تهران برگزار شد، با اشاره به شهادت میرزا در 20 دی 1300، فرا رسیدن یکصدمین سالگرد شهادت وی را گرامی داشت. میرزا با ایمان در سن 41 سالگی و آرمان هایش درگذشت.

وی به تمامی مردم ایران به ویژه مردم گیلان به دلیل تربیت چنین فرزندانی در آغوششان تبریک گفت و افزود: سرکوب جنبش جنگل ارتباط مستقیمی با کودتای 1999 بریتانیا دارد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به فاصله 14 ساله پیروزی مشروطه با کودتای 1299، تصریح کرد: ایران برای ایجاد ناآرامی برای دولت مرکزی، اما افراد صادق و وفاداری مانند میرزا کوچک خان برای نجات ایران وارد میدان شدند.

حداد عادل با اشاره به اینکه انگلیسی ها رضاخان را پیدا کردند و تصمیم گرفتند او را با کودتا گام به گام به سلطنت برسانند، گفت: در مقابل شخصیتی چون میرزا ایستاد که بیگانگان را در دستانش نگذاشت و همان شد که شد.

وی میرزا را فردی طلبه و روحانی دانست و یادآور شد: با حوادثی که پس از مشروطه پیش آمد، چشم میرزا به افق های جدیدی گشوده شد، لذا نجات ملت و کشور را وظیفه خود دانست. میرزا در واقع افکار بسیار روشنی داشت و حقایق درخشان شخصیت او ایمان به خدا، صداقت، استواری، شجاعت، عشق به وطن، عشق به مردم، عدالت خواهی، علاقه به پیشرفت ایران و ایمان راسخ به اسلام بود. حتی افرادی که با وصف میرزا همخوانی ندارند، مجذوب ایمان و اخلاق والای او می شوند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه همه میرزا را به پاکی، عظمت، ایمان، اخلاق و نجابت او می ستایند، خاطرنشان کرد: باید از مرور نهضت میرزا درس های مختلفی گرفت و به نسل جوان یادآور شد که این; کشوری که امروزه به همت بزرگانی که یکی از آنها میرزا و یارانش بوده است حفظ شده است. در واقع نسل آینده باید در کنار این کشور بایستد و بداند که ایران عقب نمانده است.

وی با اشاره به حضور بیگانگان در 100 سال پیش در این کشور افزود: «جوانان بدانند تزارهای انگلیس و روسیه در ایران چه می کردند و بدانند که امروز بی بی سی دلسوز ملت در واقع بلندگوی یک کشور استعمارگر است» و چگونه بیگانگان استقلال کشور را بازی کردند.

حداد عادل نهضت جنگل را طبقات زیاد دانست و اعلام کرد: هر یک از این حرکت های سرکوب شده در تاریخ گامی به سوی پیروزی نهایی بود، بنابراین هرگز نباید به بیگانگان و دشمنان و جنگل اعتماد کرد. حرکت در هر کجا این در عقب رخ می داد. همچنین در نهضت باید مراقب نفوذی ها بود و در نهضت میرزا متأسفانه ردی از نفوذی ها دیده می شود.

وی با تاکید بر لزوم حفظ وحدت یادآور شد. وحدت چیزی است که بیش از هر چیز دیگری در انقلاب اسلامی به آن نیاز داریم. آرمانی که میرزا به عنوان یک روحانی در ذهن داشت و می خواست ایران را از دست دشمنان نجات دهد و دست بیگانگان را قطع کند، 57 سال پس از شهادت مظلومانه خود به دست روحانی دیگری و به همت ملت ایران. . و تقدیم 100000 شهید محقق شد و به همین دلیل است که این ملت امروز به میرزا که از پیشگامان نهضت اسلامی است و برای حفظ استقلال خود بهایی می دهد، اما در برابر بیگانگان سر تعظیم فرود نمی آورد.

خسرو معتضد مورخ نیز گیلان را دروازه اروپا در 100 سال گذشته دانست و گفت: میرزا کوچوک برای نجات جان و مال و ناموس ملت از دست بیگانگان اندکی کرد، زیرا نیروهای تزاری متفرق شدند; پس از انحلال ارتش، روسیه در ایران ماند و چیزی مانع آنها نشد.

وی با اعلام اینکه میرزا مانع جدا شدن عنان از سربازان خارجی شد، افزود: میرزا هم خوش قیافه بود و هم خوش اخلاق، اما برخی جاهلان و نادانان می گویند میرزا به دنبال تجزیه طلبی بود، اما میرزا به هیچ وجه ایران را نمی خواست. برای تجزیه و تحلیل

این مورخ میرزا را مسلمان دانسته و می گوید: میرزا از آداب و رسوم اسلامی پیروی می کرد و از این رو یک رهبر به تمام معنا ایرانی و مسلمان بود.

معتضد با اشاره به اینکه حرکت میرزا نشان داد نباید به بیگانگان تکیه کرد، خاطرنشان کرد: میرزا مدافع یکپارچگی و یکپارچگی ایران بود و می خواست ایران استقلال داشته باشد و از این رو در دل ملت جای داشته باشد.

انتهای پیام