زنگ خطر افزایش مرگهای آبی در کشور
شصت و سه نفر در 20 روز اول سال 1401 بر اثر غرق شدن جان خود را از دست دادند، نرخی که اگر کنترل نشود، با نزدیک شدن و نزدیک شدن به تابستان به شدت افزایش می یابد.
به گزارش سرگرمی برای همه: در طول 20 روز اول سال 1401، حداقل 63 نفر در بیش از نیمی از کشور، در هوای نسبتا سرد و حتی سرد، جان خود را بر اثر غرق شدن از دست دادند، جایی که شنا یا شنا عملاً غیرممکن بود. همین آمار حکایت از افزایش غرق شدگان در بقیه سال داشت. این امر به این دلیل است که بیم آن می رود که با گرم شدن هوا این تعداد افزایش یابد، سفرهای تابستانی پس از دو سال محدودیت ازدواج افزایش می یابد.
سخنگوی این سازمان به سرگرمی برای همه گفت: زنگ هشدار توسط اورژانس کشور اعلام شد. متأسفانه شاهد افزایش مرگ و میر ناشی از غرق شدگی هستیم.» با وجود اینکه قرار است در استان های شمالی شاهد غرق شدگی بیشتری باشیم، اما در ایالت های جنوبی حاشیه خلیج فارس شاهد این مشکل هستیم.
بدین ترتیب، ارکان، پیام متخصص ایمنی و مدیریت بلایا. وی در گفت وگو با سرگرمی برای همه، به مشکل ساختار مخازن، خطرات شنا در آب های کنترل نشده اشاره کرد. برای گرمتر شدن. «ما همچنین شاهد افزایش آب و هوا خواهیم بود. به طور کلی باید بدانیم که به استثنای پارک های آبی، استخرها، سواحل، خطر غرق شدن برای افرادی که بدون امداد و نجات در آب شنا می کنند بسیار زیاد است.
مشکلات سر خوردن در کف حوض و مرگ بر اثر ضربه مغزی
این کارشناس ایمنی و مدیریت بلایای طبیعی در ادامه به دو نوع آب راکد اشاره می کند: برکه ها، مخازن، استخرهای آبیاری، آب های جاری مانند سدها، رودخانه ها و …. چون آب راکد با رسیدن نور راکد است. جلبک تولید می کنند. به دلیل وجود این جلبک ها اگر کسی پا به کف این آب بگذارد مثل سرسره سر می خورد و بیشتر غرق شدگان شوکه می شوند. یعنی در بعضی مواقع به جای خفگی، از ترس خالی شدن زیر پا، سکته می کند، حتی در شمال کشور وقتی فردی غرق می شود، داخل لباسش را نگاه می کنند که آیا پوست کنده شده یا ادرار کرده است. او غرق شد نه؟ به این ترتیب متوجه می شوند که آیا فرد در شوک بوده است یا خیر. این تولید جلبک در آب های راکد بسیار خطرناک است، زیرا حتی اگر فردی دچار ضربه مغزی، غرق شدن نشود، به دلیل لغزنده بودن کناره های محل شنا، دیگر نمی تواند از آب خارج شود.
«چند سال پیش تصادفی رخ داد که دو نفر کشته شدند. در این زمان سگ در آب راکد افتاده بود، فرد برای نجات سگش وارد آب شده بود اما دیگر نمی توانست خود را از آب بیرون بکشد. پس از آن دوستش به کمک او آمد که به دلیل لغزنده بودن سطح آب نتوانست از آب خارج شود، او نیز جان خود را از دست داد، زیرا کسی در آنجا نیست که به او کمک کند. برخی از غرق شدگی ها به این دلیل است که فرد می تواند شنا کند اما نتوانسته است از آب خارج شود.
مرگ در سدها چقدر دردناک است؟
ارکان از خطر غرق شدن در سدها هم می گوید. سدها در واقع آب «ایستا» و «جریان» هستند. اما اگر آب سد تکان نخورد، رسوب سطحی محسوب می شود. پشت سد، جایی که آب جمع می شود، ساختاری چند لایه دارد. این لایه روی سد زندگی می کند اما لایه ای در زیر آن وجود دارد که در حال حرکت است که یکی از دلایل اصلی غرق شدن در سدها است. حتی زمانی که قرار است عملیات امداد و نجات در نزدیکی سدها انجام شود، با کمک طناب انجام می شود. انسان در همین لایه می افتد، جهت خود را گم می کند. سپس یک لایه دیگر از آب ساکن و سپس گل وجود دارد. مواردی وجود داشته که فردی در سدی فرو رفته و در گل و لای گیر کرده است. یا حتی مورد دیگری وجود داشت که مایو مردی بین سنگ ها گیر کرده بود، نمی توانست رها کند.
او ادامه داد. وقتی فردی در داخل سد غرق می شود، واقعاً نمی توان به راحتی او را نجات داد، حتی اگر در آب پیدا شود، احتمال نجات او بسیار کم است.» وقتی انسان غرق می شود، ریه هایش پر از آب می شود و بسیار سنگین می شود، بنابراین زیر آب می رود و چند روز بعد بدنش متورم می شود و به سطح آب می آید.
امکان شکستن استخوان های بدن در صورت غرق شدن در رودخانه ها
شاه از علت غرق شدن در رودخانه ها می گوید. بیشتر رودخانه های ایران کم عمق و تند هستند. می توان گفت نیمی از موارد غرق شدن در رودخانه ها به دلیل خفگی و نیمی دیگر به دلیل برخورد سر و بدن فرد با سنگ ها و موانع رودخانه و جان خود را از دست می دهد. در چنین مواقعی تمام استخوان های بدن شکسته می شود.
وی با اشاره به مسائل امنیتی مرتبط با مسائل مدیریتی گفت: درصد بسیار قابل توجهی از دریاچه ها و استخرهای موجود فاقد حفاظ هستند.
ارکان ادامه می دهد که البته برخی از حوادث غرق شدگی به دلیل پریدن افراد به داخل کانال ها اتفاق می افتد. متأسفانه وضعیت این کانال ها نیز باید رصد شود که برخی از آنها هیچ حفاظی ندارند». چند سال پیش تصادفی رخ داد که کودکی در یکی از این کانال ها سقوط کرد و ساختار این کانال ها به گونه ای است که دیگر امکان بالا رفتن از آن وجود ندارد.
عفونت های عجیبی که در آب های کثیف شنا می کنند/ خطر مرگ بی دلیل در بچه های جنوب شهر نهفته است.
این کارشناس امنیتی با اشاره به بیماری ها و عفونت های ناشی از شنای مردم در آب های ممنوعه گفت: بیشتر دریاچه ها و حوضه های آبریز تهران ورودی پسماندهای صنعتی به فاضلاب شهری هستند. برخی از این آب ها بوی بسیار بدی می دهند و باعث عفونت هایی می شوند که حتی زندگی را تهدید می کند. من خودم تجربه داشتم که برای غواصی برای غواصی به کانال آب فرستادم، کمتر از یک روز بعد تب و لرز شدید داشتم، عفونت گوارشی گرفتم، خون گرفتم، تب هفت روز طول کشید.
وی گفت: این مشکل وجود دارد که اگر دهان فرد غوطه ور نشود، عفونت ها از طریق سایر اعضا، زخم ها به بدن منتقل می شود. در جنوب تهران، پاکدشت، قیامدشت و… بچه های زیادی در تابستان در این کانال ها بازی می کنند. شنا در این آبها گاهی باعث بیماریهای متعددی میشود و متأسفانه به دلیل ناآگاهی، حتی علت بیماری یا مرگ نیز مشخص نیست.
انتهای پیام: