رشد اقتصادی به ۳.۶ درصد رسید

رشد اقتصاد | رشد اقتصادی
به گزارش بانک مرکزی ، اکبر کمیجانی در شصت و یکمین اجلاس عمومی عادی سالانه بانک مرکزی که صبح امروز به ریاست رئیس جمهور حسن روحانی ، سایر اعضای مجمع و اعضای هیئت اجرایی بانک مرکزی برگزار شد ، گفت: 92 سال 99 نوسانات و فرودهای این متغیر و تأثیر آن بر شرایط محیطی را نشان می دهد.

او اضافه کرد. دولت یازدهم در شرایطی کشور را در اختیار گرفت که رشد اقتصادی در سال 1391 به 7/7 درصد رسید. با اتخاذ سیاست جدید اقتصادی ، این گرایش در سال 1392 متوقف شد. روند بهبود از سال 1393 به طور قابل توجهی ظاهر شده است و رشد تولید ناخالص داخلی (با قیمت های ثابت در سال 1390) در سال جاری به 3.2٪ رسیده است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تحولات سال 1394 ، خاطرنشان کرد. در سال 1394 ، به دلیل کاهش چشمگیر قیمت نفت ، کاهش درآمد نفت ، رشد اقتصادی -6 / 6 درصد بود ، اما با استفاده از برجام ، این میدان به مبادلات مالی و تجاری بین المللی بازگشت و صادرات نفت طبیعی است ، تجارت خارجی کشور بهبود می یابد ، ثبات اقتصادی در نتیجه تقویت ، مطابق با کل توسعه ، در 2016 و 2017 رشد اقتصادی کشور به ترتیب 12.5. و 3.7٪ فروخته شد.

وی متذکر شد. خروج از توافق برجام در ماه مه 1397 توسط دولت آمریكا ، با بازگشت تحریم های ظالمانه اقتصادی و محدودیت های مبادلات مالی و تجاری خارجی ، تولید ناخالص داخلی به ترتیب بین سالهای 1397 و 1398 به ترتیب 5.4 و 6 كاهش یافت. 5٪ با تجربه ،

کمیجانی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال 1399 برای مدیریت و کنترل پیامدهای تحریم ها اظهار داشت: با این حال ، با توجه به اقدامات انجام شده در سال 1399 ، کنترل اقتصادی تأثیر تحریم ها و رشد اقتصادی و رشد تولید ناخالص داخلی به 3.6 و 2.5 رسید. و در سال 1399 به ترتیب رشد اقتصادی 3.6 درصدی ، در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان تحت تأثیر تأثیرات منفی بیماری های قلبی عروقی دچار کاهش شدید رشد اقتصادی شده اند.

وی گفت که پس از تشکیل دولت یازدهم ، همسو با تحولات “سیاسی داخلی” و بین المللی ، انتظارات مثبتی در مورد فعالان اقتصادی در مورد تحولات رخ داده در حوزه خارجی شکل گرفت. “در گام بعدی ، درآمد ارزی به میزان قابل توجهی افزایش یافت – برجام. در نتیجه منجر به آرامش نسبی در بازار ارز شد.

او اضافه کرد. “این تحولات زمینه را برای کاهش تورم ایجاد کرد ، نقطه به نقطه ، وقفه چند ماهه در نرخ تورم دوازده ماهه از ماه های اول دولت یازدهم ، بنابراین با ادامه این روند ، سطح تورم در سال 2016-2017 تبدیل به یک نکته واحد شد.

او اضافه کرد. “با روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده ، خروج بورام ، وضع مبادلات مالی به صورت تحریم های اولیه و ثانویه و محدودیت های شدید در تجارت خارجی ، انتظارات فعالان اقتصادی را تغییر داد. وی گفت: “بازار ارز در حال بازتاب است.” ماه های اول سال 1397.

شیوع ویروس کرونا ویروس اقتصادی پیامدهای اقتصادی آن است

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا در سال 1398 ، تصریح کرد. با توجه به ظهور این پدیده غیر قابل پیش بینی در اواخر سال 1398 ، به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن فعالیت اقتصادی جهانی ، کاهش تقاضای صادرات منجر به کاهش تقاضای صادرات شد. سقوط قیمت نفت به سطح بسیار پایینی سقوط کرد ؛ این موضوع علاوه بر محدودیت های اضافی تحریم ها ، منجر به کاهش بیشتر درآمد صادرات نفت در سال 1399 شد و مدیریت بازار ارز را بیش از پیش پیچیده کرد.

او تاکید کرد. “البته ، به دلیل وابستگی تاریخی دولت به درآمدهای نفتی ، چسبندگی هزینه های دولت ، کسری بودجه دولت اثرات پولی داشت که در نهایت به شکل رشد پایه پولی – نقدینگی ظاهر شد ، باید توضیح داد که میانگین رشد سالانه نقدینگی در سالهای 96-1392 پس از حذف اثر افزایش پوشش آمار پولی – بانکی) با تثبیت ثبات فضای اقتصادی کشور ، معادل 4/24 درصد است. این در شرایطی است که متوسط ​​رشد نقدینگی طی 14 سال قبل از این دوره (91-1378) 27.1٪ بوده است.

رئیس شورای پول گفت که در سه سال گذشته ، کاهش شدید درآمد نفتی دولت ، تشدید کسری بودجه و همچنین مشارکت فعال سیستم بانکی در سیاست حمایت از بنگاه های اقتصادی و خانوارها. بیماری کرونا قلب رشد نقدینگی بالاتری داشت. بنابراین ، متوسط ​​رشد سالانه نقدینگی طی سالهای 99-1397 به 31.5٪ رسید که 4.4 واحد درصد بیشتر از متوسط ​​رشد نقدینگی 1339-1378 (1/27٪) بود

او اضافه کرد. “یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در زمینه سیاست های پولی در سال جاری ، اجرای سیاست پولی جدید مبتنی بر عملیات بازار آزاد ، مدیریت نقدینگی ، تنظیم نرخ بهره در بازار بین بانکی به هدف سیاست ، تأیید اولیه است. سیاست کنترل رشد. وی موجودی شبکه بانکی (سقف رشد ماهانه دارایی های تابع بانکهای تجاری ویژه ، به ترتیب 2.5 و 2.0٪) را به تعهد بانکها برای نگه داشتن حداقل 3٪ از مانده موجودی ذکر کرد. سپرده های بانکی به صورت اوراق بهادار اسلامی که در بازار سرمایه فروخته می شود.

کمیجانی اظهار داشت. بانک ها و م institutionsسسات مالی پس از آنکه بانک مرکزی مسئولیت فروش اوراق بهادار مالی اسلامی دولت را در سال 1399 به دلیل تحریم های مالی غیرپولی دولت در بحران مالی اخیر بر عهده گرفت ، به این شبکه فروخته شدند.

پرداخت حدود 18989 هزار میلیارد ریال شی

در مورد عملکرد و اقدامات بانک مرکزی در زمینه اعتبار در سال 1399 ، رئیس شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد. “اولویت بندی سرمایه در گردش واحدهای اعتباری در بخش اعتبار برای به حداکثر رساندن ظرفیت بیکار اقتصاد”. ، تأمین مالی شرکتهای کوچک و متوسط. تأمین مالی شرکتهای دانش بنیان ، پرداخت وامها (ازدواج) ، تضمین خرید گندم ، تأمین مالی بخش مسکن و همچنین پرداخت وجوه برای از بین بردن اثرات منفی عروق کرونا. بیماری قلبی برای خانوارها و فعالان اقتصادی توسط بانک مرکزی کنترل شده است. لازم به ذکر است که در سال 1399 در مجموع 18989 میلیارد ریال به بخشهای مختلف اقتصاد پرداخت شده که نسبت به سال قبل 94.8 درصد افزایش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: اجرای موفقیت آمیز ادغام بانک های وابسته به نیروهای مجری (به عنوان یک پروژه احتمالی اصلاح ساختاری سیستم بانکی) ، تدوین ، ابلاغ و اجرای قانون صدور چک که منجر به کاهش ضریب. در مقایسه با چک های برگشتی تا 3.5٪. نسبت 8.5 درصدی چک های قدیمی صادر شده در سه ماهه اول سال 1400 با افزایش سرمایه بانک ها و موسسات وام دهنده غیر بانکی و بررسی و نوسازی پرداخت های خدمات بانکی برای اصلاح ساختار درآمد بانک ها از جمله اقدامات انجام شد. گرفته شده در بخش ،

کمیجانی با اشاره به اینکه بخش ارزی بانک مرکزی در مقابله مستقیم با تحریم های مالی و اقتصادی در سال های اخیر نقش اصلی را داشته است ، گفت: “در نتیجه ، در سال 1399 ، اقداماتی مانند اجرای مقررات تنبیهی ، تشویقی و اجرای تسریع بازده ارزی در مواجهه با تحریم ها و محدودیت های شدید ارزی ، تأمین ارز مورد نیاز بیش از 10.8 میلیارد دلار کالا ، کالاها ، دام ، دارو ، تجهیزات پزشکی برای واردات ، طراحی مکانیسم های خاص و عملکرد (از جمله تمیز کردن). و پرداخت های ارزی کشور یکی از مهمترین اقدامات در زمینه ارز برای مقابله با تحریم ها بوده است.

به گفته کمیجانی ، عملکرد سیستم های مختلف مانند مسافرت ، ماهیگیری ، تعهدات ارزی هوشمند از مهمترین برنامه ها در زمینه فناوری های جدید برای افزایش شفافیت ، مبارزه با پولشویی ، کاهش مالیات و بهبود فضای کسب و کار اقتصادی است. بازیگران. کشور بوده است.

وی ذکر کرد. “علاوه بر این اقدامات ، بانک مرکزی بر تولید اسکناس ، بازرسی ایرانیان از نسل ها ، استفاده از ویژگی های امنیتی جدید در تولید آنها و همچنین تکمیل پروژه انتقال حساب های دولت به بانک مرکزی تمرکز کرده است. . بانک “: پیگرد قانونی امور بین الملل از منافع ملی حمایت می کند ، از جمله در لوکزامبورگ ، موارد مربوط به دارایی های بانک مرکزی در ایتالیا ، و همچنین پیگرد قانونی بدهی های ارزی واردکنندگان کالا و عواقب آن پرونده های کارگزاران ارز دفاتر مبادله عمده اقدامات حقوقی است و امور مجلس بانک مرکزی بود.

در پایان ، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد اقتصادی کشور در سال 1399 ، تأکید کرد. “به لطف اقدامات انجام شده ، چشم انداز خوبی برای تقویت سرمایه گذاری ها و همچنین فعالیت اقتصادی و رونق تولید در کشور ایجاد شده است. ، که منجر به رشد فصول مثبت اقتصادی می شود. ” سال های دوم ، سوم و چهارم سال 1399 قابل مشاهده است که نشان دهنده عملکرد مناسب اقتصاد کشور در شرایط دشوار ناشی از شیوع بیماری های قلبی عروقی و حداکثر تحریم های ناکام آمریکا است. دولت: