کی میآیی “حاج احمد” – سرگرمی برای همه
«من مسئول آن چیزی هستم که دیدهام و پزشک قانونی نیستم که بخواهم برای کسی گواهی فوت صادر کنم. در رابطه با چگونگی آشناییام با چهار دیپلمات ایرانی باید بگویم هنگامی که رژیم اشغالگر صهیونیستی بخشهایی از لبنان را اشغال کرد، در برابر این اشغالگری ایستادم و در جریان مبارزاتم به زندان افتادم. ما به مدت ۱۰ روز در سلول مزدوران القوت البنانیه بودیم و شکنجه میشدیم.»
به گزارش سرگرمی برای همه، چند روزی است که پس از دیدار نوروزی سرلشکر حسین سلامی – فرمانده سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی – با خانواده چند شهید٬ برای بار دیگر مطالب و واکنشهایی نسبت به شهادت یا حیات «حاج احمد متوسلیان» در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
ماجرای این واکنشها از آنجا شکل گرفت که به تازگی سرلشکر سلامی درباره نقش جاویدالاثر احمد متوسلیان توضیح داد: «شهید جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان اولین شهید ایرانی در راه فتح قدس است و فتحهای امروز جبهه مقاومت، محصول راهی است که او برای آزادی قدس شریف و رهایی مردم مظلوم فلسطین از یوغ سلطه و ستم اشغالگران صهیونیست و حامیان آنها باز کرد.»
این برای نخسیتن مرتبه نیست که یکی از مقامات لشکری از جاویدالاثر احمد متوسلیان به عنوان «شهید» یاد کرده است. پیش از این هم در سال ۱۳۹۵ سرلشکر محسن رضایی فرمانده وقت سپاه در دوران هشت سال دفاع مقدس یک جلد کلام الله مجید به مادر جاویدالاثر احمد متوسلیان اهدا کرد و در متن اهدایی آن او را شهید خطاب کرده بود.
بیشتر بخوانید:
*۱۲ یار «حاج احمد»
*حضور احیاکننده سپاه به روایت شهید سیدعباس موسوی
*داستان چند همرزمی که منتظرشان هستیم
*تصمیم حاج احمد در یک بحران عجیب
*آنچه باید درباره یک «تیپ» تهرانی بدانید
*روایت همرزمان حاج احمد متوسلیان از ۴ سال مقاومت در کردستان
به همین مناسبت مروری بر بخشهایی از زندگی جاویدالاثر احمد متوسلیان از فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) داریم.
وقتی زمان ۴۱ سال متوقف شد
در چهاردهم تیرماه سال ۱۳۶۱، اتومبیل هیأت نمایندگی دیپلماتیک کشورمان حین ورود به شهر بیروت و در هنگام عبور از پست ایست و بازرسی، نیروهای حزب فالانژ اتومبیل را متوقف و چهار سرنشین خودرو را به رغم مصونیت دیپلماتیک – ربودند و تاکنون از سرنوشت قطعی آنان اطلاعی در دست نیست.
تا کنون چندین ادعای ناموثق در مورد وضعیت حاج احمد متوسلیان و همراهانش مطرح شده است٬ اما با وجود این مسأله سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان شامگاه پنجشنبه دهم بهمن ۱۳۸۷با تأکید بر ضرورت پیگیری جدی پرونده چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی و فشار دولت لبنان بر حزب نیروهای لبنانی(فالانژیستهای سابق) به عنوان متهم اصلی ربوده شدن این افراد معرفی و جعجع و نیروهای وابسته به وی را مسئول روشن شدن این پرونده دانسته است.
سمیر جعجع که متهم اصلی ربودن چهار دیپلمات ایرانی و تحویل آنها به رژیم صهیونیستی است در واکنش به اظهارات قاطعانه دبیرکل حزبالله مبنی بر مسئول بودن جعجع و فالانژیستهای سابق لبنان در ربودن این افراد، برای فرار از پاسخگویی همواره از ابزار فرافکنی بهره برده است.
روایت یک شاهد عینی از سرنوشت احمد متوسلیان
البته تیرماه سال ۹۶ بود که پنجمین همایش ادواری سلحشوران دفاع مقدس با محوریت بزرگداشت حاج احمد متوسلیان با حضور فرماندهان دوران دفاع مقدس، همرزمان این سردار جاویدالاثر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. عیسی العیوبی یکی از سخنرانان این مراسم مدعی بود که ۱۰ روز در یک سلول با چهار دیپلمات ایرانی اسیر بوده است.
وی در بخشی از سخنانش پیرامون همراهیاش با چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی عنوان کرد: «من مسئول آن چیزی هستم که دیدهام و پزشک قانونی نیستم که بخواهم برای کسی گواهی فوت صادر کنم. در رابطه با چگونگی آشناییام با چهار دیپلمات ایرانی باید بگویم هنگامی که رژیم اشغالگر صهیونیستی بخشهایی از لبنان را اشغال کرد، در برابر این اشغالگری ایستادم و در جریان مبارزاتم به زندان افتادم. ما به مدت ۱۰ روز در سلول مزدوران القوت البنانیه بودیم و شکنجه میشدیم.
روزی که من به این سلول رفتم به دلیل شکنجه زخمی و بیهوش بودم. از طرفی لباسی به تن نداشتم و برهنه بودم. آن روز حاج احمد یک زیرشلواری داد اما من نمیتوانستم صحبت یا تشکر کنم. در ۱۰ روزی که در زندان بودم کمکم با یکدیگر آشنا شدیم و عکسهایی که از او دیدم نیز میتوانم بگویم که ۱۰۰ درصد همین چهار دیپلمات بودهاند.»
الیعقوبی درباره آخرین لحظاتی که در کنار حاج احمد بودند، توضیح داد: «پس از ۱۰ روز به زندان آمدند و بر سر ما کیسه مشکی کشیدند. با خودروی جیپ ما را به ساحلی که صخرهای بود، بردند. هوا سرد بود. در آنجا من صدای تیراندازی شنیدم و مجدد من را بازگرداندند. این قدرت خداوند بود که پس از ۶ ماه آزاد شدم. من از آن صحنه یک تصویر مهآلود دیدم.
یک نکته قابل توجه!
نکته قابل توجه درباره سرنوشت یا وضعیت جاویدالاثر احمد متوسلیان این است که با گذشت بیش از چهار دهه از ربایش حاج احمد و سه همراه دیگرش به نامهای «سیدمحسن موسوی، احمد متوسلیان، تقی رستگارمقدم و کاظم اخوان» که در چهاردهم تیرماه سال ۱۳۶۱، در یکی از ایست بازرسیهای بیروت ربوده شدند، این است که همچنان هیچ یک از منابع رسمی کشورمان مانند: وزارت امور خارجه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا بنیاد شهید و امور ایثارگران در قالب یک بیانیه مکتوب رسمی خبر شهادت این فرمانده دیپلمات را تأیید نکردهاند.
انتهای پیام