پیر ما رهرو راه عشق بود…
سرگرمی برای همه/ خراسان رضوی یک روز در طول یک بحث گروهی یک سوال مطرح شد. سوال این بود که کدام ویژگی حضرت امام در ذهن همه مشهود است؟ در آن لحظه هر چه در مورد این سوال فکر می کردم، هیچ پاسخی نداشتم. این سوال را از دوستان پرسیدم و باز هم جواب روشنی دریافت نکردم. این سوال را از دیگران پرسیدم تا جواب بگیرم. خیلی ها جواب سوال من را نداشتند یا مدت ها فکر می کردند که جواب بگیرند.

این داستان در مورد بسیاری از شخصیت های مهم فرهنگ یا تاریخ ما تکرار می شود، ما فقط توصیف ناقصی از آنها در ذهن خود داریم. ناقص: داستانی که به معرفی این شخصیت به دیگران بسنده می کنیم. امام خمینی یکی از شخصیت های مهم کشور ماست. او رهبر انقلاب است، بنیانگذار ارتشی که کشور ما را شکل داد، هر سال در مناسبت های مختلف او را می شنویم، اما چقدر او را می شناسیم؟
این گزارش این فرصت را به من داد تا با تأمل در اطلاعات پراکنده خود درباره او، با دیگران به گفتگو بپردازم تا گوشه هایی تازه از زندگی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را ببینم.
عاطفه اولین کسی بود که به سوال من پاسخ داد. او گفت. امام خمینی (ره) آنقدر روی خود کار می کرد که در موقعیت های مختلف آرام و متین و در عین حال قوی و محکم بود. این همان تعبیری است که از جهاد اکبر استفاده کردند.
معیار امام خمینی خدا بود نه حرف مردم
او اضافه کرد. این رفتار او وقتی به ایران برگشت، وقتی خبرنگار از احساست پرسید، گفت که حس خاصی ندارم، خوب نشان داد.» این رفتار به ظاهر ناچیز است، اما نشان می دهد که ائمه فرزانه روی خودشان کار کرده اند، از تشویق یا تخریب دیگران خوشحال و ناراحت نمی شوند. چون معیارشان خدا بود نه مردم.
زهره در پاسخ به سوال من گفت: به نظر من بارزترین ویژگی شخصیتی امام خمینی این است که ایشان خود را به کسی معرفی نکردند، در واقع به مسئولان نسبت به هر تخلفی گوشزد کردند. اقتدار و ابهت خاصی در چهره و شخصیت آنها وجود داشت.
عاطفه در پایان پاسخ زهره گفت: این رفتار امام نشان می دهد که ملاک ایشان ویژگی هاست نه شخصیت ها. ما امروز با این نگاه چقدر به چنین افرادی نیاز داریم؟
توجه و مهربانی با خانواده از ویژگی های امام است
در همین حال مهدی در پاسخ به سوال من گفت: من به تصاویری که از امام خمینی و اولاد ایشان دیدم علاقه مند شدم.» به خصوص که این تصاویر در ابتدای کتاب های درسی بود. خیلی زیباست که کسی را در رأس دولت اینقدر مهربان و متواضع در کنار کودکی بنشینیم. مهربانی او با خانواده از ویژگی های امام است.
Ensie، شخص دیگری که با او صحبت کردم، گفت: یکی از زیباترین ویژگی های امام خمینی (ره) توجه ایشان به خواسته های زنان حتی در غربت است». او زن را به عنوان شخصیتی مستقل و مورد احترام در کنار خود پذیرفت.
انعطاف در تصمیم گیری با مشورت امام
او گفت که معیار خوب و صادقانه شخصیت او نیز شجاعانه و قابل توجه است. شوخ طبعی در مواقع نیاز، انعطاف در تصمیم گیری و مشورت از دیگر ویژگی های امام خمینی است که البته در مقام معظم رهبری قابل مشاهده است.
رضا یه نفر دیگه پرسیدم. وی نیز اعلام کرد. من همیشه مجذوب آرامش حضرت امام بوده ام. او حتی زمانی که در آستانه پیروزی انقلاب وارد ایران شد آرام بود و پس از تبعید با اطمینان به ایران بازگشت. در بحرانی ترین شرایط هم همان اعتماد و آرامش را در چهره داشت. در این میان در چنین شرایطی همه هیجان زده و ملتهب می شوند.
برنامه ریزی و پایبندی به آن یکی از عوامل رشد امام بود
مهدی دختر نوجوانی است که به تازگی مطالعه زندگی امام خمینی (ره) را آغاز کرده است. به زودی با شما صحبت کنید و مطالب خوب را ادامه دهید. وی بارزترین ویژگی امام خمینی(ره) را شجاعت ایشان می دانست. به همین دلیل شخصیت او برای من بسیار عزیز است. شجاعت و رشادت آنها در رفتارشان در تمام دوران مبارزه، بعد از پیروزی انقلاب متجلی است.
سعید در پاسخ به سوال من گفت. امام خمینی (ره) فردی بسیار منظم و دقیق بود. این بارزترین ویژگی او به نظر من است. رشته او را همه میشناختند، کوچکترین جزئیات و کوتاهترین برنامهی زمانیاش را داشت و به نظر من این برنامهریزی و وفادار ماندن به آن یکی از عوامل رشد و رسیدن به مقامهای عالی او بود.
امام همیشه مخالف تجملات بود
زهرا در پاسخ به سوال من گفت: برای امام خمینی (ره) خیلی واضح بود که این ویژگی ایشان برای من خیلی مهم است. آنها در زمان قدرت زندگی ساده ای داشتند؛ با اجاره زندگی می کردند. آنها همیشه مخالف تجمل گرایی بوده اند، این از همه رفتارهایشان چه در زندگی شخصی و چه در زندگی سیاسی اجتماعی پیداست.
او اضافه کرد. او علاوه بر قدرت و موقعیت سیاسی، مردی ملایم بود». اشعار عرفانی او نشان می دهد که او فردی تک بعدی نبوده، سختی رهبری کشور، رهبری انقلاب او را از معنویت دور نکرده است.
مردم بر اساس فرهنگ جامعه ای که در آن زندگی می کردند رشد کردند. شناخت کسانی که از این فرهنگ می آیند به ما کمک می کند جامعه و مردم خود را بهتر بشناسیم. شناخت افرادی که در گذشته و تاریخ ما تأثیرگذار بوده اند، جامعه ما راهی برای شناخت خودمان است.
ارائه الگوهای درست، شناخت آنها می تواند ما را به ساختن زندگی بهتر برای جامعه ایرانی سوق دهد. فقط یک نام، چند اتفاق تکراری، شخصیت های بزرگ جامعه ای را که منتظرش بودیم به ما نمی دهند. وقتی نامه ها تکرار می شوند، بدون شنیدن بیشتر در مورد آنها چیزی جز تاثیر منفی باقی نمی گذارند.
انتهای پیام: