بورل: برجام جایگزینی نخواهد داشت

به نقل از جوزف اوبراین در کتاب “سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کد 19” گفت: “برجام امروز از بسیاری از جبهه ها تحت فشار است.” من متقاعد شده ام که عمل حفظ آن نه تنها ضروری است ، بلکه حداقل به دو دلیل فوری است. اول اینکه 12 سال طول کشید تا جامعه بین المللی و ایران اختلافات خود را کنار بگذارند و به توافق برسند. “اگر برجام از بین برود ، هیچ جایگزینی جامع و م effectiveثر نمی توان انتظار داشت.”

در این کتاب ، بورل استدلال می کند که برجام به سادگی “یک موفقیت نمادین” نیست. وی نوشت: “برجام فقط یک موفقیت نمادین نیست.” این توافق نامه به وعده های خود عمل کرده است. “آژانس بین المللی انرژی اتمی (آژانس بین المللی انرژی هسته ای) در 15 گزارش نظارت متوالی از ژانویه 2016 تا ژوئن 2019 تأیید کرده است که ایران به دلیل در دسترس بودن بی سابقه خود ، به تعهدات خود در توافق نامه عمل کرده است.”

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعداً یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران با وجود خروج ایالات متحده از شورای امنیت سازمان ملل ، این توافقنامه را به مدت 14 ماه به طور کامل اجرا کرده است.

در ماه مه سال 1397 ، ایالات متحده از توافق نامه مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد با نقض تعهدات خود خارج شد.

ایران كاملاً به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل كرده است. ظرف یك سال پس از خروج آمریكا ، به كشورهای اروپایی كه قول داده بودند این نتایج را بازگرداند ، فرصت رسیدگی به تعهدات خود داده شد.

یک سال بعد ، هنگامی که دولت های اروپایی نتوانستند به وعده های خود عمل کنند ، تهران اعلام کرد که مطابق مفاد توافق هسته ای با چند مرحله تعهدات خود در توافق هسته ای را کاهش می دهد.

ایران از آن زمان اعلام کرده است كه هیچ تعهدی در قبال محدودیت های کمیساریای عالی پناهندگان در غنی سازی ، ذخایر اورانیوم و تحقیقات پیشرفته سانتریفیوژ ندارد. تهران همچنین کار بر روی خط جمع آوری تولید اورانیوم فلز را از سر گرفته است.

ایران اخیراً اعلام کرد که اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را در تاریخ 26 مارس به حالت تعلیق در می آورد. این اقدام در راستای اجرای قانونی است که مجلس شورای اسلامی ایران تصویب کرده و طبق آن شرکای ایران در برجام ملزم به لغو تحریم ها و محافظت از منافع ملت ایران و در راستای حقوق جمهوری اسلامی ایران است. مواد 26 و 36 برجام.

در این کتاب ، بورل به ما یادآوری می کند که ایران از زمان خروج آمریکا از برجام ، این توافق نامه را کاملاً اجرا کرده است. وی نوشت: “اگرچه از سرگیری تحریم های ایالات متحده به وضوح تأثیر منفی بر اقتصاد ایران و مردم داشته است ، اما تهران به مدت 14 ماه به این توافق پایبند مانده است.” اما اکنون ایران در حال جمع آوری مجدد سطح نگران کننده اورانیوم غنی شده و کسب دانش هسته ای جدید است. “برجام فرسوده است ، ترس های قبلی دوباره ظاهر می شوند.”

در جای دیگری از کتاب ، جوزف بورل می گوید که تحت عنوان هماهنگ کننده برجام ، تمام اقدامات لازم را برای محافظت از بورگهام انجام خواهد داد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: “من به عنوان هماهنگ کننده شورای امنیت سازمان ملل به کار با تمام طرف های این توافق نامه و جامعه بین المللی ادامه خواهم داد.” “ما برای حفظ آنچه پنج سال پیش به دست آوردیم ، برای اطمینان از اجرای توافق ، تمام اقدامات ممکن را ادامه خواهیم داد.”

در قسمت دیگری از کتاب ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داده است که در صورت از دست دادن برجام ، جامعه بین المللی برنامه هسته ای ایران را از دست خواهد داد.

در این کتاب آمده است: “توجه به این نکته مهم است که برنامه هسته ای ایران دقیق است و ماهیت صلح آمیز آن دائماً در حال آزمایش است.” به لطف بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی ، ما اطلاعات زیادی درباره برنامه هسته ای ایران ، حتی در شرایط فعلی آن ، می دانیم. “اگر این توافق نامه از بین برود ، ما این اطلاعات را از دست خواهیم داد ، دو دهه به عقب برمی گردیم.”

اوزف بورل برجام را به عنوان یکی از م keyلفه های اصلی “معماری منع گسترش سلاح های هسته ای” در جهان ذکر می کند و خواستار اجرای آن توسط همه طرف ها از جمله ایران است. وی همچنین تأکید کرد که ایران باید بتواند از مزایای اقتصادی حاصل از این توافق بهره مند شود.

بورل گفت: “من قاطعانه عقیده دارم که برجام به یکی از م componentلفه های اصلی ساختار منع گسترش سلاح های هسته ای تبدیل شده است ، بنابراین من همچنان از همه طرف ها می خواهم که به اجرای کامل این توافق پایبند بمانند.”

او اضافه کرد. “ایران نیز به نوبه خود باید به انجام کامل تعهدات خود بازگردد ، اما باید بتواند از مزایای اقتصادی حاصل از توافق بهره مند شود. “در اروپا ، با برداشتن گام هایی برای محافظت از شرکت های خود در برابر تحریم های خارج از مرزهای ایالات متحده ، می توانیم کارهای بیشتری در جهت برآوردن انتظارات قانونی ایران انجام دهیم.”

دولت جدید آمریكا به رهبری بایدن اگرچه اذعان می دارد كه سیاست فشار حداكثر خود به شکست انجامیده است ، اما گفته است كه قصد دارد برجام را به ایالات متحده بازگرداند. جمهوری اسلامی ایران اظهار داشته است که بازگشت مشروط ایالات متحده به شورای امنیت سازمان ملل متحد لغو بدون قید و شرط کلیه تحریم های اعمال شده علیه ایران توسط دولت آمریکا ، تأیید یا تجدید نظر شده است.

از سوی دیگر ، دولت بایدن شرط بازگشت به برجام را خروج ایران از اقدامات جبرانی اعلام کرده است که تهران آن را در پاسخ به عدم تحقق وعده های آمریکا برای خروج از برجام در دستور کار قرار داده است. احزاب اروپایی.

جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت که برای بازگشت ایالات متحده به برجامی عجله ای ندارد ، زیرا واشنگتن به دلیل نقض یک جانبه آن قادر به اجرای توافق نامه نیست.

مقامات دولت بایدن ضمن تأیید عدم موفقیت در سیاست فشار حداکثر در چنین اظهاراتی به مقامات دولت ترامپ ، می گویند که آنها قصد دارند از بازگشت BJP به عنوان بستری برای “تقویت و گسترش” توافق استفاده کنند. دولت بایدن با تشریح م componentsلفه های این “توافق نامه گسترده تر” با ایران گفت که اختلافات با ایران بر سر موشک و عملیات منطقه ای باید حل شود.

بوك بورل همچنین در كتاب خود ابراز امیدواری كرد كه حفظ برجام می تواند زمینه را برای گفتگو با ایران در زمینه های دیگر هموار كند.

وی نوشت: “اتحادیه اروپا تلاش های خود را برای ایجاد پل هایی برای کاهش اختلافات بین همه طرف های درگیر تشدید خواهد کرد.” “من فکر می کنم اگر ما بتوانیم شورای امنیت سازمان ملل را حفظ کنیم و از اجرای کامل آن اطمینان حاصل کنیم ، این می تواند سنگ بنای جنبش برای رسیدگی به سایر نگرانی های مشترک ، از جمله مسائل امنیتی منطقه باشد.”

وی افزود: “ما باید به حرکات مثبت بیشتری برگردیم.” وقت آن که فرا برسد ، ما باید آماده ساخت این توافق نامه باشیم. “اتحادیه اروپا آماده انجام این کار است ، اما اولین قدم حفظ کل توافق به شکل کنونی است.”