اقبال خوانندگان به «کیسینجرِ مذاکرهگر»؛ چاپ دوم وارد بازار شد
به گزارش سرگرمی برای همه، کتاب «کیسینجر مذاکرهگر» مشتمل بر فلسفه و روشهای مذاکراتی هنری کیسینجر مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه وقت آمریکا، همراه با تحلیل و بررسی پیروزیها و شکستهای او که در 19 تیرماه 1402 با ترجمه محمدرضا نوروزپور، توسط نشر ثالث منتشر شده بود، پیش از پایان تیرماه به پایان رسید و اکنون چاپ دوم آن وارد بازار شده است.
آنچه این کتاب را جذاب و قابلتوجه کرده است نوع نگاه همزمان علمی و عملی سه تن از اساتید دانشگاه هاروارد جیمز سبنیوس، نیکلاس برنز (سفیر کنونی امریکا در چین) و رابرت منوکین به برخی از مذاکرات بسیار معروف هنری کیسینجر در زمان تصدی پست مشاور امنیت ملی و وزارت امور خارجه آمریکا و مروری بر نوع کنشگری و تکنیکهایی است که او در این مذاکرات به کار میگرفته است.
نقشآفرینی تاریخی کیسینجر در عادیسازی روابط ایالاتمتحده و چین ازجمله داستانِ سفر مخفیانه او به چین در پوشش یک روزنامهنگار و ملاقات و مذاکرات مخفیانهاش با مائو تسه تونگ و چوئن لای؛ نقشآفرینی تاریخی او در به رسمیت شناخته شدن حکومت اکثریت سیاهپوست در کشور رودزیا که بعدا به زیمبابوه تغییر نام یافت و منجر به روی کار آمدن رابرت موگابه شد؛ مذاکرات او با اعراب و اسرائیل که به توافقهای میان مصر و اسرائیل و .. منتج شد و ناکامیهای مذاکراتی او در خلال جنگ بدنام و رسوای ویتنام بخشهایی از این کتاب را تشکیل میدهد.
یکی دیگر از جذابترین بخشهای کتاب کیسینجر مذاکرهگر تواناییهای فردی او در بزرگنمایی یا زوم کردن روی افراد و برقراری ارتباطات و مناسبات شخصی با طرفهای مذاکراتی و ارزیابیها و شخصیتپردازیهای است که او از این افراد به دست میدهد و برخی از این شخصیتپردازیها را با رئیسجمهور وقت امریکا به اشتراک میگذاشته است.
او شخصیتپردازیهای بسیار جالبی از مائو تسه تونگ، چوئن لای، لئونید برژنف، سادات، لهدوک تو، دوبرینین وزیر امور خارجه شوروی و برخی دیگر از شخصیتهایی که با آنها مذاکره داشته ارائه میکند که در نوع خود بسیار جذاب، درسآموز و جالبتوجه است.
دیدار هنری کیسینجر با شی جینپینگ
کیسینجر چگونه مخفیانه برای مذاکرات به چین رفت؟/ از عاریهکردن هواپیمای رئیسجمهور پاکستان تا استفاده از بدل
«کیسینجرِ مذاکرهگر» منتشر شد؛ چگونگی کامیابی در مذاکرات پیچیده و به دست آوردن توافق
درسهایی برای مذاکره
خرید کتاب «کیسینجر مذاکرهگر» به صورت آنلاین
بهطور مثال او در یادداشت توصیهای به فورد ارزیابی خود از شخصیت برژنف را اینگونه ارائه کرده است:
«برژنف آمیزهای از خامی و گرمی است. . . او عاشق تماس فیزیکی است ـ با دست به پشت کمر زدن، سخت در آغوش کشیدن و بوسیدن. . . به خود میبالد که یک ورزشکار است. . . او قسم میخورد که هرگز شکار را رها نمیکند و همچنان یک طرفدار مشتاق فوتبال است. . . او عادت دارد بیوقفه از حجم کار و از نارساییهای جزئی همکارانش گله و شکایت کند. . . . . برژنف مردی عصبی است، تا حدی به دلیل ناامنی شخصی، تا حدی به دلایل فیزیولوژیکی که ریشه در مصرف مشروبات الکلی و تنباکو ، سابقه بیماری قلبی و فشارهای شغلی او دارد. دستان او را دائماً درحرکت خواهید دید، زنجیر ساعت طلاییاش را میچرخاند و خاکستر سیگار همیشه روشنش را میتکاند. [جنگ جهانی دوم] برای او یک تجربه زمینلرزه ده ریشتری است. . . . او تااندازهای با مقوله فاجعه انسانی جنگ آشناست ـ باید انزجار واقعی او را نسبت به جنگ ستود، اگرچه، او از ترس دیگران از جنگ، برای دستیابی به اهداف سیاسی خود استفاده میکند. برژنف احتمالاً شمارا به یاد یک رئیس اتحادیه سختگیر و زیرک میاندازد که از موقعیت و منافع خود آگاه و نسبت به مسائل جزئی هوشیار است. . . . او سعی خواهد کرد چاپلوسی شما را بکند. . . . هنگامیکه برژنف چیزی را بخواهد، در تشریح اینکه این موقعیت خاص چقدر به نفع خود شماست، صراحت خواهد داشت. او ممکن است بگوید که برای جلب موافقت همکارانش با یک امتیاز، تلاش زیادی به عمل آورده است. . . او این توانایی را دارد که به مدت نامحدودی معطلتان کند، اما بهمحض حرکت، میخواهد همه چیز بهیکباره حلوفصل شود.»
هنری کیسینجر خود در مقدمهای که بر این کتاب نگاشته آورده است : « این کتاب در نوع خود، منحصربهفرد است. این اولین کتابی است که عمیقاً در فلسفه و روش مذاکره من کاوش میکند. نویسندگان این کتاب تحلیلی عالی و عملی از چگونگی ایجاد توافقهای ارزشمند در موقعیتهای پیچیده ارائه کردهاند. اهمیت این کتاب فقط در بیان داستانهای مذاکرات من، هرچند رنگارنگ یا ازنظر تاریخی جذاب، نیست. در عوض، خوانندگان ارزش واقعی آن را در دستیابی به چکیده اصول و شیوههای ارزشمندی خواهند یافت که عمدتاً چه در زمان تصدی من در وزارت امور خارجه و چه پسازآن و حتی گاهی برای خود من هم مخفی و مغفول بوده است. هر مقام ارشد سیاست خارجی، مدیرعامل، دیپلمات و معاملهگری که با چالشهای پیچیده مذاکره مواجه است، از خواندن این کتاب سود خواهد بود.
کتاب «کیسینجر مذاکرهگر» در 435 صفحه، در قطع رقعی با ترجمه محمدرضا نوروزپور، توسط انتشارات نشر ثالث منتشر شده است.
خرید کتاب «کیسینجر مذاکرهگر» به صورت آنلاین
4949