چه کسانی نباید تزریق ژل انجام دهند؟

ممنوعیت تزریق ژل برای چه کسانی است؟

داروهای تزریقی غیر جراحی بسیار موثری هستند که برای کانتورینگ و متعادل سازی زوایا و ویژگی‌های صورت استفاده می‌شوند. فیلرها یا پرکننده‎های پوستی دارای خواصی هستند که به پزشکان ماهر اجازه می‌دهند ویژگی‌های طبیعی چهره شما را با افزایش حجم، کانتورینگ صورت یا پر کردن خطوط عمیق و چین و چروک صورت تقویت کنند تا ظاهری جوانتر و شاداب‌تر داشته باشید.

تزریق ژل

نکته مهم در دستیابی به نتایج طبیعی و در عین حال تعریف شده، اطمینان از هماهنگی میان تمام اجزای صورت است. چیزی که نه تنها به درک کامل آناتومی طبیعی صورت توسط یک پزشک واجد شرایط نیاز دارد، بلکه به یک دید هنری باتجربه نیز نیاز دارد تا بتواند به صورت ماهرانه‌ای نسبت‌های صورت را متعادل کند. بهترین راه برای اینکه بدانید تزریق ژل برای شما مناسب است یا خیر، مشورت با پزشک متخصص و متبحر است. پیشنهاد ما به شما انجام این جراحی توسط بهترین پزشک تزریق ژل در تهران می باشد.

پرکننده پوستی چیست؟

چهار جزء اصلی ساختاری صورت ما شامل پوست، چربی، عضله و استخوان است. با افزایش سن، کاهش حجم در این ساختارها به بروز بسیاری از علائم قابل مشاهده پیری کمک می‌کند. فیلرهای پوستی ممکن است بتوانند به کاهش این علائم کمک کنند.

با گذشت زمان، از دست رفتن استخوان صورت در اثر افزایش سن می‌تواند منجر به جمع شدن فک، و از بین رفتن استخوان‌های بالای گونه شود. همچنین، حجم و قابلیت ارتجاعی عضلات صورت کاهش می‌یابد و حرکت چربی‌های صورت علائم پیری را بیشتر برجسته می‌کند. سرانجام، پوست کشیده می‌شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. این اتفاق به دلیل از بین رفتن داربست‌های حاصل از چربی، عضله و استخوان ایجاد شده و در نهایت منجر به ، و سایر علائم شناخته شده پیری می‌شود.

استفاده از پرکننده‌های پوستی نوعی درمان تزریقی است که در مطب پزشک انجام می‌شود و می‌تواند به صاف شدن خطوط کمک کند، حجم از دست رفته را بازیابی کند، و ظاهر جوانتری را در چهره شما ایجاد کند.

پرکننده‌های پوستی موادی نرم و ژل مانند هستند که به زیر پوست تزریق می‌شوند. این مواد می‌توانند به برخی از نگرانی‌های رایج از جمله برطرف کردن گودی زیر چشم، لیفت استخوان گونه، ، صاف کردن و خطوط نازولبیال (چروک‌‌هایی که از کنار بینی به سمت گوشه‌های دهان کشیده می‌شوند)، و جوانسازی دست‌ها پاسخ دهند.

هر شرکتی که مواد پرکننده تولید می‌کند، اسید هیالورونیک خام خود را از زنجیره‌های دی ساکارید (قند) همان منبع بدست می‌آورد. قند در مایع هیالورونیک اسید حل شده و ماندگاری طبیعی به عنوان ماده تزریقی ندارد. بنابراین یک ماده شیمیایی اتصال دهنده به آن اضافه می‌شود تا مایعات را به ژلی تبدیل ‌کند که بافت سفتی برای تزریق داشته باشد. هر شرکت دارای یک فرآیند اصلاح انحصاری است که به آن‌ها امکان می‌دهد طیف وسیعی از فیلرها را با ویژگی‌های مختلف (غلیظ‌ تر / رقیق‌تر، کم و بیش انعطاف پذیر، و قابلیت پایین برای ترکیب شدن در بافت اطراف) ایجاد کنند.

تزریق ژل برای چه کسانی خوب نیست؟

موارد منع مصرف می‌تواند مطلق باشد یا بسته به صلاحدید پزشک تعیین شود. دانشمندان با تقسیم فیلرها به فاکتورهای سیستمیک مرتبط با پوست، روشی مناسب برای در نظر گرفتن فاکتورهای خطر بیمار و همچنین لیستی جامع از شرایط منع مصرف یا احتیاط در مصرف پرکننده‌های پوستی، ارائه داده‌اند. توجه به این نکته مهم است که موارد منع مصرفی که توسط سازنده یک ماده پرکننده ارائه می‌شود حتما باید رعایت شود (که عمدتا مربوط به مواد تشکیل دهنده یا مواد کمکی محصول است).

اگر برای تزریق ژل دچار تردید شده اید و نمی دانید که آیا انجام این کار برای شما مناسب است یا خیر، می توانید با نتخصصان الو پزشک مشورت بگیرید.

بیماری‌های پوستی

  • بیماران با آلرژی‌های متعدد یا شدید نباید از مواد پرکننده پوست استفاده کنند.
  • بیمارانی که پوست نازک غیرطبیعی و یا آتروفی پوستی دارند (به عنوان مثال ناشی از مصرف کورتیکو استروئید) برای استفاده از فیلرها در سطح متوسط یا عمیق ​​مناسب نیستند.
  • عفونت‌ها (ویروسی مانند HSV ، HPV)، باکتریایی (استرپتوکوک‌ها یا استافیلوکوک‌ها) یا عفونت‌های قارچی در ناحیه تحت درمان یا مجاور آن می‌توانند محل را تحت فشار قرار دهند و منجر به عوارض شوند.
  • آکنه پروپیونی باکتریوم در هر نقطه از صورت دلیلی برای منع کامل درمان از نظر برخی پزشکان است.
  • درمان در ناحیه‌ای از درماتیت فعال (درماتیت التهابی، درماتیت تماسی آلرژیک، درماتیت سبورئیک) ممکن است باعث شعله ور شدن بیشتر بیماری و عواقب منفی شود. پزشکان باید تأخیر در درمان تزریقی را تا زمان درمان و رفع این ضایعات در نظر بگیرند.

عفونت

پرکننده‌ها همچنین در کسانی که سابقه عفونت‌های اخیر یا فعلی از جمله عفونت مجاری ادراری، عفونت سینوس، عفونت پوستی، عفونت دستگاه گوارش و عفونت حفره دهان (آبسه دندان و غیره) دارند، مناسب نیستند. اگر از آنتی بیوتیک استفاده می‌کنید، نباید تزریق مواد پرکننده حاوی اسید هیالورونیک انجام دهید.

بیماران مبتلا به عفونت‌هایی مانند سینوزیت، بیماری پریودنتال، عفونت گوش، بینی یا گلو یا آبسه‌های دندان نباید تا زمان برطرف شدن بیماری تحت درمان قرار بگیرند. شواهد بالینی بسیار زیادی نشان می‌دهد این عفونت‌ها ممکن است متعاقباً به مناطق تحت درمان حمله کرده و واکنش‌های بیوفیلم را ایجاد کنند.

اختلالات ترمیم زخم

بهبود زخم و همه بیماری‌هایی که ممکن است بر این امر تأثیر بگذارند، باید منع مصرف یا احتیاط تلقی شود. بیماران دیابتی و سیگاری‌ها تاخیر در بهبود زخم دارند. پرکننده‌های اسید هیالورونیک در بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی فعال از جمله لوپوس، آرتریت روماتوئید، بیماری بافت همبند مختلط و تیروئیدیت هاشیموتو منع مصرف ندارند. بیماری‌های بهبود یافته مانند اهلر دانلوس ، مارفان و لوپوس اریتماتوز سیستمیک ممکن است دلیلی برای کاهش درمان یا ارجاع بیمار باشند.

در همه این موارد، تمام محاسن و خطرات درمان باید در یک گفتگوی آزاد و صادقانه با بیمار در میان گذاشته شود.

اختلالات و داروهای انعقادی

در مورد اختلالات و داروهای انعقادی (به عنوان مثال آسپرین، ریواروکسابان، وارفارین) به پزشکان هشدار داده می‌شود. زیرا این مشکل می‌تواند یک کبودی ساده را به هماتوم تبدیل کند (ممکن است به تخلیه نیاز داشته باشد) و خود فیلر ممکن است آلوده شود و نیاز بیشتری به درمان داشته باشد. یک بار دیگر باید بگوییم که خطرهای شناسایی شده باید با بیماران در میان گذاشته شود.

برخی از موارد منع مصرف ذکر شده مطلق نیستند. این موارد هشدارها باید مورد توجه قرار گرفته و تدابیری اندیشیده شود تا خطرات به حداقل برسد. عواملی که باید در نظر گرفته شود عبارتند از: زمان درمان (مثلاً فاصله دو چلسه درمانی چقدر است)، اینکه آیا بیماران باید به یک همکار باتجربه‌تر ارجاع داده شوند، آیا لازم است با پزشک عمومی، دندانپزشک یا متخصص بیمار ارتباط برقرار کنید و آیا پزشک باید با سرعت کمتری پیش برود (به عنوان مثال، تزریق مقدار کمتری از پرکننده در تعداد جلسات درمانی بیشتر).

 برخی از عوارض تزریق ژل

شاید از خود بپرسید که آیا تزریق ژل خطرناک است؟ طبیعتا پاسخ به این سوال کمی سخت است؛ چراکه انجام عمل‌های زیبایی بدون عوارض نیستند و درصورتی می‌توان به طور قطع به این سوال پاسخ منفی داد که جراحی توسط یک پزشک با تجربه انجام شود.

برای افزایش حجم لب و برجسته کردن آن روش‌های زیادی وجود دارد که رایج‌ترین آن، می‌باشد. اگر به دنبال این هستید که لب‌های خود را برجسته کنید، ابتدا باید به دنبال یک پزشک متخصص و باتجربه باشد تا پس از عمل دچار عوارض خاصی نشوید.

متاسفانه بسیاری از افراد بدون آگاهی از عوارض تزریق ژل لب اقدام به این کار کرده و خسارت‌های جبران‌ناپذیری را بر سلامتی خود وارد می‌کنند. اما، اگر این کار توسط یک پزشک با تجربه انجام بگیرد، هیچ خطری سلامت شما را تهدید نخواهد کرد.

اگر به درستی انجام نشود، می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد. به گونه‌ای پزشکان توصیه می‌کنند هرگز برای این کار نزد سالن‌های زیبایی  و آرایشگران نرفته و حتما پیش یک پزشک معتبر اقدام به پروتز لب کنند. در ادامه شما را با چند مورد از عوارض این عمل آشنا می‌کنیم.

بروز واکنش‌های آلرژیک

بروز واکنش‌های آلرژیک پس از انجام عمل پروتز لب بسیار نادر است، اما در برخی از موارد بیماران با این مشکل مواجه شده‌اند. واکنش آلرژیک بستگی به نوع ژل تزریقی داشته و اگر کیفیت ژل‌ها مناسب نباشد این مشکل را رقم خواهند زد. برای اینکه پس از عمل دچار واکنش‌های آلرژیک نشوید، توصیه می‌شود نزد یک پزشک معتبر این کار را انجام دهید.

ایجاد زخم در ناحیه تزریق ژل

اگر فرایند عمل پروتز به درستی انجام نشود، ممکن است اطراف لب دچار زخم شوند. همانطور که گفتیم ژل‌های تزریقی حاوی اسید هیالورونیک هستند و اگر بیش از نیاز پوست وارد منافذ آن شوند، فرایند تولید کلاژن را مختل و در نتیجه پوست را دچار خشکی و زخم می‌کنند. در برخی از موارد، تزریق بیش از حد این ماده منجر به ناهماهنگی بین کلاژن و الاستین شده و ممکن است تولید آن‌ها متوقف شود. این امر موجب خشکی پوست و در نتیجه زخم‌های عمیق پوستی می‌شود.

آسیب به بافت لب از عوارض تزریق ژل لب

طبیعی است که با تزریق یک ماده خارجی به بدن، بافت‌ها دچار اختلال و در نتیجه آسیب شوند. به طور کلی، نقایصی که در هر عضو از بدن ایجاد می‌شوند ناشی از اختلال عملکرد در یکی از بافت‌های آن می‌باشد. به طور مثال، پیری زودرس پوست به دلیل عملکرد نادرست کلاژن و الاستین پوست بوده و ممکن است یکی از آن‌ها میزان آبرسانی خود به پوست را کاهش داده باشند. از این رو، با تزریق یک ماده خارجی نظیر اسید هیالورونیک به تقویت این دو ماده در بدن کمک می‌کنیم. اگر میزان تزریق این ماده‌ها بیش از نیاز بدن باشند، عملکرد بدن دچار اختلال و در نتیجه باعث بروز عوارض می‌شود.

عفونت بعد از تزریق ژل لب

در برخی از موارد گزارش شده است که تزریق ژل به لب منجر به عفونت‌های پوستی شده است. به منظور عدم بروز این مشکل، بهتر است قبل از عمل با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نیاز از جنس پوست لب خود نمونه‌برداری کنید. این امر موجب می‌شود تا پزشک هم از نوع جنس پوست شما آگاه شده و هم از خطرات احتمالی آگاه شود. در برخی از موار آزمایش‌ها حاکی از آن هستند که تزریق ژل به لب برای بیمار مضر بوده و نباید تحت هیچ عنوان اقدام به انجام این کار کند.

تورم و کبودی بعد از تزریق ژل لب

یکی دیگر از عوارض ناشی از تزریق ژل به لب ممکن است تورم و کبودی در ناحیه مورد نظر باشد. در برخی از موارد گزارش شده است که بیماران پس از انجام عمل پروتز لب دچار کبودی و تورم در این ناحیه از صورت خود شده‌اند. معمولا، این عوارض با کمی استراحت و مصرف داروهای تجویزی از سوی پزشک رفع می‌شوند. اما، در برخی از موارد نشانه‌های تورم و کبودی تا مدت‌ها بر روی لب مانده‌اند.

چه کسانی نباید عمل پروتز لب انجام دهند؟

انجام پروتز لب برای برخی از افراد ممنوع بوده و هرگز نباید این کار را انجام دهند. در غیر اینصورت، ممکن است آسیب‌های شدیدی از این کار ببینند. انجام تزریق ژل به لب برای زنان باردار و شیرده، بیماران قلبی، مصرف‌کنندگان داروی آسپرین، مبتلایان به دیابت، افرادی که سابقه سکته مغزی دارند، افرادی که سابقه حمله قلبی دارند، افراد آلرژی دار یا بیماری‌های تنفسی نظیر آسم و غیره ممنوع می‌باشد. اگر این مشکلات را داشته باشید و هنگام عمل به پزشک خود نگویید، آن‌ها هیچ مسئولیتی را پس از بروز عوارض شدید به گردن نخواهند گرفت.

ژل ‌های تزریقی چگونه وارد بافت پوست می‌شوند؟

با افزایش سن میزان تولید اسید هیالورونیک پوست کاهش یافته و در نتجیه پوست دچار پیری و افتادگی می‌شود. این ماده در تمام سلول‌های پوست وجود داشته و فضای خالی بین الاستین و کلاژن را پر می‌کند. این امر موجب می‌شود تا آب‌ در بین این منافذ باقی بماند و پوست را جوان نگه دارد. اگر این این منافذ توسط اسید هیالورونیک به خوبی آبرسانی نشوند، سلول‌های پوست کم‌کم به پایان عمر خود رسیده و در نتیجه منجر به افتادگی و چین و چروک پوست می‌شود.

ژل‌های تزریقی با داشتن مقدار مناسبی از اسید هیالورونیک، هنگامی که وارد پوست می‌شوند، به سرعت فرورفتگی‌ها و چین و چروک‌های پوست را آبرسانی کرده و در نتیجه موجب شادابی و از جوانی پوست می‌شود. این ماده اگر به درستی وارد پوست شود عوارض چندانی نخواهد داشت.

البته، عوارض تزریق ژل لب کمی از تزریق ژل در پوست بیشتر است؛ چراکه لب‌ها در طول روز مدام در حال حرکت هستند و اگر به خوبی از آن‌ها مراقبت نکنیم، ممکن است آثار ژل لب به مرور از بین بروند. از این رو، توصیه می‌شود فرایند عمل خود را به دستان پزشکان حاذق بسپارید تا با تزریق صحیح ژل به لب از عوارض آن بکاهند.

ژل های تزریقی برای چه مناطقی مفید است؟

با تزریق ژل، بلافاصله حجم از دست رفته به پوست بازمی گردد و چین هایی مانند خطوط لبخند و چین هایی که از کناره های تحتانی بینی در دوطرف شروع شده و تا گوشه های دهان ادامه پیدا می کنند، از بین می رود. ضمنا با برخی انواع آن می توان گود افتادگی های زیرچشم یا فرورفتگی های برخی قسمت های پوست را کاهش داد. علاوه بر اینها برای افزایش حجم لب، گونه و برای رفع خط اخم که با بوتاکس برطرف نمی شود هم از آن استفاده می کنند.

ژل های تزریقی چگونه عمل می کنند؟

تمام پوست های صاف و جوان در یک چیز مشترک هستند؛ اسید هیالورونیک. این ماده در بافت پوست هر نقطه بدن و در همه نژاد ها وجود دارد. اسید هیالورونیک فضای بین الیاف کلاژن و الاستین را پر می کند، آب را در پوست نگه داشته و حجم پوست را حفظ می کند. با افزایش سن، میزان اسید هیالورونیک موجود در پوست کاهش می یابد و بنابراین در نهایت ما با شیارها، چین و چروک و اغلب نازک تر شدن لب مواجه می شویم.

با تزریق اسید هیالورونیک به پوست، ما می توانیم اثرات اسید هیالورونیک طبیعی را تقلید کنیم و ظاهر و حالت پوست آبدار را ایجاد نماییم. با پر کردن فرو رفتگی های پوست، چین ها و چروک ها به طور قابل توجهی کم شده یا برطرف می شوند. با اینکه بوتاکس هم دارویی تزریقی است ولی مکانیسم اثر و نوع چین و چروک های هدفش کاملا با ژل های تزریقی متفاوت است.

تزریق کدام ژل خطرناک است؟

برخی ژل های تزریقی عوارض غیرقابل جبرانی به همراه دارند. مثلا تزریق برخی ژل های تزریقی دائمی در بسیاری از افراد عوارض سوء شدیدی ایجاد کرده و آنها را با مشکلات عدیده ای روبه رو کرده است. مثلا عده ای از پزشکان می گویند در این ژل ها از مونومرهای سرطان زا استفاده شده است که می تواند احتمال ایجاد سرطان را در افرادی که این ماده را تزریق می کنند، ایجاد کند.

 همچنین بعضی از افراد که این ماده را تزریق می کنند دچار حساسیت شده و سیستم ایمنی شان در مقابله با این ماده به مبارزه می پردازد. در بعضی دیگر نیز این ماده می تواند ایجاد گرانولوما کند؛ در واقع این امر زمانی اتفاق می افتد که ژل سفت شده و به طور کامل درصورت ایجاد تورم کند. بنابراین قبل از تزریق حتما با پزشک تان درباره انتخاب ژل مناسب و استاندارد مشورت کنید

آیا تزریق ژل عوارضی هم دارد؟

عوارض ناشی از ژل های تزریقی کاملا بستگی به نوع ژل دارد. ژل هایی خوب هستند که نخست بدن به آنها واکنش ندهد و بعد به مرور زمان قوام و شکل خود را زیر پوست محل تزریق از دست ندهند. مثلا ژل هایی وجود دارند که بعد از تزریق تا چند ماه هیچ مشکلی ندارند ولی بعد از چند سال گلوله گلوله می شوند و در این صورت تخلیه آنها از پوست هم بسیار مشکل است لذا مراجعه کننده باید از پزشک خود نوع و مارک ژل را بپرسد.

البته مواردی از عارضه هم وجود دارد که ربطی به کیفیت بد آن ژل تزریقی ندارد بلکه به علت تکنیک غلط تزریق است. مثلا اگر موضع خوب ضد عفونی نشود و شرایط تزریق استریل رعایت نشود در محل تزریق ممکن است عفونت ایجاد شود که البته در این موارد می توان با درمان مناسب ضد میکروبی مشکل را حل کرد. البته در بعضی موارد عوارض جزئی کوتاه مدتی در ۲ تا ۳ روز اول تزریق نیز به وجود می آید مثل تورم و التهاب محل تزریق یا حتی کبودی و خون مردگی که بعد از چند روز خوب می شود.

منبع : (https://drgoya.com/blog/)