نماشویی با داربست چگونه است؟

چرا کفسابی و نماشویی ساختمان جزء مهم ترین خدمات ساختمانی است؟

به جرئت می توان گفت که نمای هر ساختمان، یکی از مهم ترین اجزای آن می باشد. در حقیقت نما، اولین بخش از ساختمان است که به چشم می خورد و اولین ذهنیت را در ذهن مخاطب ایجاد می کند. بنابراین از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. اما این نما پس از مدتی کثیف شده و یا در اثر باران و مخصوصا باران های شهر تهران که خاصیت اسیدی نیز دارند، مات و کدر می گردد. در این مواقع نماشویی ساختمان ضروری است. چرا که نماشویی و کفسابی علاوه بر ایجاد نمای زیبا ظاهری برای ساختمان شما، لایه اسیدی و آلوده را از روی نمای ساختمان شما زدوده و سبب می شود که نمای ساختمان بیش از اندازه دچار آسیب نگردد.

 در مجموع می توان نماشويي ساختمان را یکی از مهم ترین خدمات ساختمانی محسوب نمود. در این نوشتار، درباره نماشویی ساختمان اطلاعاتی کسب کرده و در ادامه درباره انواع نماشویی از جمله نماشویی بدون داربست و یا نماشویی ساختمان باطناب صحبت خواهیم نمود. در نهایت درخواهیم یافت که چرا کفسابی و نماشویی ساختمان را جزء مهم ترین خدمات ساختمانی برمی شمارند. (ضمن این که به این کار، کار در ارتفاع یا راپل کاری و به انجام دهنده آن راپل کار می گویند.) پس با ما همراه باشید:

مفتخریم اعلام داریم که خدمات کفسابی در تهران با بهره گیری از بهترین امکانات و دستگاه های پیشرفته و حرفه ای نماشويي ساختمان و نیز با استفاده از بهترین مصالح و استفاده از تکنولوژی مواد نانو، در پایان کار به منظور تمیزی و دوام بیش تر با بهترین قیمت در سرتاسر استان تهران بزرگ، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. در حقیقت، سابقه ی بیش از ۱۵ ساله ما در امر نماشویی ساختمان با استفاده از نیروی کار متخصص، سبب اعتبار تیم ما در طول سالیان متمادی گشته است.

نماشویی ساختمان چیست؟

در حقیقت «نماشویی ساختمان» (که بعضا با نام های «کار در ارتفاع» و یا «راپل کاری» نیز شناخته می شود) همان گونه که از نامش پیدا است، به معنای شستن نمای ساختمان است. امروزه با وجود آلاینده های موجود در هوا، دود و نیز گرد و غبار و هم چنین کاهش کیفیت نمای سنگ ساختمان ها و کدر شدن در گذر زمان، لزوم شست و شوی دوره ای نمای ساختمان ها در کلان شهر ها احساس می گردد. چرا که باران آغشته به این آلاینده ها پس از مدتی بارش روی ساختمان، می تواند باعث تثبیت گرد و غبار و آلودگی روی سطح سنگ های ساختمانی می گردد.

البته گفتنی است که تنها ساختمان های قدیمی و یا باد و باران خورده نیستند که به نماشویی ساختمان نیاز دارند. امروزه نیاز به خدمات نماشويي ساختمان در بسیاری از ساختمان های نوساز نیز احساس می گردند.

شاید می پرسید چگونه ممکن است؟ بایستی خاطرنشان کنیم که همان گونه که می دانید، در ساختمان های نوساز پس از اتمام عملیات اجرایی ساخت، مشاهده می شود که مصالح ساختمانی مختلف مثل گچ و سیمان و … روی نمای ساختمان کم و بیش ریخته شده و پاشیده شده است. در نتیجه این ساختمان ها نیز به شستشوی نما نیاز پیدا می کنند. پس از انجام نماشویی و زدودن مصالح پاشیده شده روی نمای ساختمان، می توان زیبایی واقعی نما را نظاره نمود.

به علاوه توجه داشته باشید که با شستن نما و راپل کاری سنگ نمای ترک خورده تا حدی ترمیم می گردد. لذا همیشه توصیه شده است که لااقل سالانه یکبار خدمات نماشویی را برای ساختمان انجام دهید. با این حال بسیاری به علت مشغله ها و عدم اطلاع از آسیب سنگ نما، همیشه عملیات نماشویی را به تعویق می اندازند. این امر خود باعث این می شود که ریزترک ها و خوردگی های سطحی سنگ نما به مرور پیشروی کنند.

 بعضا نیز این پیشرفت تا جایی ادامه می یابد که سنگ نما لق شده و سنگ ها کم کم شروع به افتادن و سقوط می کنند. راه چاره این حالت تعویض نما است که هزینه آن به نسبت نماشویی به مراتب بالاتر است.

انواع نماشویی ساختمان و روند کار آن

به طور کلی نماشويي با دستگاه هایی از جمله سندبلاست(واتر سندبلاست)، واترجت و … انجام می گردد. لذا افراد مختلف با توجه به وضعیت کلی ساختمان و نیز بودجه خود، از روش های زیر برای نماشویی ساختمان استفاده می نمایند:

  • الف) استفاده از داربست برای شست و شوی نما (نماشویی با داربست)
  • ب) استفاده از طناب برای نماشويي ساختمان (نماشویی باطناب یا نماشویی بدون داربست)
  • ج) استفاده از کمربند محافظ

اگر در مورد خدمات نماشویی ساختمان شروع به تحفیق کنید، با اندکی تحقیق درخواهید یافت که شغل راپل کاری یا نماشویی ساختمان امروزه در سراسر جهان به عنوان یکی از پرخطرترین مشاغل شناخته می گردد. چرا که اولا چون شغل این گروه، در «نما»ی ساختمان است، باید کلیه نقاط نما به خوبی شسته شده و غفلت از شستن هر نقطه سبب می شود که نما لکه دار شده و زیبایی ساختمان به کلی از دست برود.

 ثانیا همان گونه که بارها بر آن تاکید گردیده است، این گونه عملیات بایستی حتما توسط نیروی انسانی کارآزموده و باتجربه انجام گیرد. چرا که خطر سقوط افراد در این کار همواره وجود دارد.

شاید تعجب کنید اگر بشنوید که در همین کار نماشویی، مواردی وجود دارد که کارفرما متحمل پرداخت خسارت های کلان و دیه های فراوان گشته است. در این میان مفتخریم اعلام نماییم که گروه «نماشویی » با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام این خدمات، حتی یک مورد از این خطرات را در کارنامه و سوابق خود به یاد ندارد. چرا که «ایمنی» به شدت در کار ما رعایت شده و بر استفاده از کمربند محافظ و … تاکید می گردد.

با این تفاسیر در میان مواردی که در بالا ذکر گردید، روش نماشویی با داربست دارای امنیت نسبی بیشتری نسبت به سایر روش ها است. چرا که در روش استفاده از داربست، علاوه بر تکیه گاهی که داربست ایجاد می نماید، کمربند محافظی نیز برای نماشويي ساختمان به کار گرفته شده و تعادل به وسیله آن حفظ می گردد. همچنین شما می توانید خدمات کفسابی سرامیک را به تیم ما سفارش دهید.

روش های شست شوی نمای ساختمان

در مجموع در انجام خدمات نماشویی ساختمان، سه روش کلی به کار گرفته می گردد که در مورد هر کدام از این موارد در زیر به صورت خلاصه توضیح خواهیم داد:

  • روش اول: در این روش، شست و شو به کمک آب انجام می گیرد. چرا که این روش جرم و آلودگی سطحی نمای ساختمان زیاد بوده و با استفاده از آب، نمای ساختمان زیبایی خود را به دست خواهد آورد.
  • روش دوم: در این روش، از آب و سیلیس برای شستن نمای ساختمان استفاده می گردد. این روش نسبت به روش اول قوی تر بوده و لکه ها و جرم های سختی که در نمای ساختمان تثبیت شده است، معمولا در این روش پاک می گردد.
  • روش سوم: کارایی روش سوم در از بین بردن ماسه شسته و تمیزیری گرانیت و برخی سنگ ها بوده و در آن از اسید استفاده می گردد که در اصطلاح به آن اسیدشویی می گویند. البته این روش به دلیل استفاده از اسید اندکی حساس بوده و می بایست حتما توسط نیروی متخصص و ماهر انجام گردد.

پیچ و رولپلاک نمای ساختمان

نکته ی مهم دیگری که در مورد نمای ساختمان مطرح است، بحث پیچ رولپلاک کردن سنگ نما است. این کار معمولا برای تثبیت سنگ نما استفاده گردیده و سنگ به وسیله پیچ مخصوص در داخل نما به صورت کامل تثبیت می گردد.

انجام پیچ و رولپلاک سنگ نما زمانی ضرورت داد که احتمال سقوط سنگ از نمای ساختمان انتظار می رود. متاسفانه در تهران بسیاری از ساختمان ها به این مشکل دچارند. این موضوع جدا از بحث مالی خطر جانی وحشتناکی برای رهگذران نیز به همراه خواهد داشت. لذا به محض مشاهده اولین سقوط و یا حتی لقی سنگ نما بایستی فورا برای انجام این پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان اقدام فرمایید.

یکی از نکات بسیار بسیار مهمی که در مورد پیچ و رولپلاک ساختمان مطرح می گردد، عدم دیده شدن آن است. بسیاری از کارفرمایان بر این باورند که دیده شدن پیچ و رولپلاک باعث می گردد که زیبایی نمای ساختما به کلی از بین برود به همین جهت بر دیده نشدن آن تاکید ویژه دارند. بایستی در این زمینه این اطمینان را به شما بدهیم که اصلا نیاز نیست در این مورد نگران باشید. چرا که می توان به کمک بتونه به صورت کامل روی پیچ را با رنگ مشابه سنگ پوشانید. این امر سبب می شود که به هیچ عنوان استفاده از پیچ و رولپلاک در نمای ساختمان قابل تشخیص نبوده و زیبایی نمای ساختمان به صورت کامل حفظ گردد.

هزینه و قیمت نماشویی چقدر است ؟

هزینه و قیمت نماشویی ساختمان، یکی از سوالاتی است که کلیه مشتریان عزیز در تماس با ما مطرح می سازند. در این مورد نیز بایستی این مورد را برای شما مطرح سازیم که تعرفه و قیمت نماشویی معمولا به عوامل کاملا مختلفی بستگی دارد که در این جا به طور مثال به چند مورد آن ها اشاره خواهیم نمود. (با این حال برآورد دقیق قیمت نیاز به حضور در محل و یا ارسال عکس های ساختمان شما در تلگرام ما دارد.)

آیتم اول موثر در هزینه نماشویی ساختمان: ارتفاع

بسیاری از فعالان حوزه نماشویی ساختمان, ارتفاع ساختمان را مهم ترین گزینه موثر در قیمت نماشویی ساختمان می دانند. چرا که اگر ارتفاع ساختمانی که می خواهید خدمات «نماشویی» برای آن انجام گردد از حد مشخصی بیشتر باشد، قطعا نیاز به داربست خواهید داشت. در نتیجه، هزینه بالتبع اندکی بالا خواهد رفت. با این همه، در بسیاری از ساختمان ها که ارتفاع آن ها به مراتب کمتر است، می‌توان عملیات نماشويي ساختمان را به صورت حرفه ای و با استفاده از طناب (البته با هماهنگی کارفرما) و با هزینه به نسبت کمتر انجام داد.

آیتم دوم موثر در قیمت نماشویی ساختمان: جنس سنگ

به جرئت می توانیم اظهار کنیم که جنس سنگ یکی از مهم ترین مورد موثر در برآورد تعرفه و قیمت نماشویی ساختمان قلمداد می گردد. طبیعی است که هر نوع سنگ، از ویژگی های فیزیکی خاص خود همانند سختی و … برخوردار بوده و به همین دلیل همواره تاکید می گردد که برآورد قیمت نماشویی ساختمان در محل و با بازدید صورت گیرد. با این حال اگر جنس سنگ را می دانید یا می توانید از آن عکس تهیه نمایید و در تلگرام ارسال بفرمایید، از این بابت جای نگرانی نخواهد بود.

آیتم سوم موثر در هزینه نماشویی ساختمان: وجود آب و برق سه فاز

در هر پروژه ای امکانات موجود بر تعرفه تاثیرگذار است. از جمله وجود آب و برق سه فاز نیز عوامل تاثیرگذار بر انجام نماشویی هستند. لذا تیم بازدیدکننده نماشویی در برآورد هزینه حتما امکانات را در نظر خواهد گرفت.

آیتم چهارم موثر در قیمت نماشویی ساختمان: میزان آلودگی و عمر سنگ مصرفی در نما

باید این مورد بررسی شود که نماشويي ساختمان برای چه مدت انجام نشده است. در بعضی ساختمان ها این پدیده مشاهده می شود که سطح سنگ نمای ساختمان برای مدت ها شسته نشده و در نتیجه آلودگی های سطحی سنگ، در عمق آن تثبیت گشته است. طبیعی است که پاک کردن این نوع آلودگی ها به نسبت دشوارتر بوده و زمان بیشتری را می طلبد. بنابراین این مورد نیز بر قیمت ها تاثیرگذار خواهد بود.

آیتم پنجم موثر در هزینه نماشویی ساختمان: ترمیم سنگ نما

البته همان گونه که به آن اشاره گردید، در پروسه نماشویی ساختمان امکان انجام ترمیم سنگ نما نیز وجود دارد. با این حال انجام آن، کاملا بسته به نظر کارفرما خواهد بود. لذا در این مورد بایستی با کارفرما توافق شود که در صورت خواست کارفرما، بالطبع، هزینه نماشویی اندکی بیشتر خواهد گردید.

سوال: آیا شست و شوی نما و پیچ و رولپلاک کردن آن، امری ضروری است ؟ آیا به چشم می آید ؟

پاسخ: بلی! تجربه ما گواه بر این مدعا است که امر شست و شوی نما و مخصوصا پیچ رو رولپلاک کردن آن به دلیل ایجاد امنیت، امری بسیار ضروری بوده و کاملا به صرفه و مناسب است. به گونه ای که ما به شما این اطمینان را خواهیم داد که پس از انجام کار، خواهید دید که هزینه نماشویی که توسط شما پرداخت گردیده، کاملا موثر بوده است.

عوامل موثر در هزینه و قیمت پیچ رولپلاک سنگ نما چیست ؟

حال که عوامل موثر در نماشویی ساختمان را شرح دادیم، نوبت به ذکر عوامل موثر در هزینه و قیمت پیچ و رولپلاک سنگ نما می رسد. در زیر این موارد را به ترتیب شرح خواهیم داد:

آیتم اول موثر در هزینه پیچ رولپلاک سنگ نما: ویژگی های پیچ و رولپلاک

این مورد کاملا طبیعی است! در حقیقت جنس، مقدار و نیز سایز پیچ و رولپلاکی که قرار است در نما استفاده گردد، آیتمی بسیار موثر در هزینه و قیمت پیچ رولپلاک سنگ نما خواهد بود.

آیتم دوم موثر در هزینه پیچ و رولپلاک سنگ نما: استفاده یا عدم استفاده از داربست

بحث استفاده از داربست در پروسه انجام پیچ و رولپلاک سنگ نما، امری بسیار مهم است. اگر کارفرما بنا به مسائل ایمنی درخواست استفاده از داربست را دارد، می تواند تهیه آن را به تیم ما بسپارد یا خود تهیه و اجرای آن را انجام دهد.

 استفاده از داربست در نماشویی ساختمان

یکی از رایج ترین و اصلی ترین روش هایی که برای شست و شوی نمای ساختمان به کار میرود، استفاده از داربست است. گاهی مواقع لازم است که نمای ساختمان های بسیار مرتفع و بلند شسته شود. طبیعی است که انجام این کار با ریسک ها و خطرات جانی فراوانی همراه است و به سادگی نمی توان آن را انجام داد. به همین دلیل است که از داربست استفاده می شود تا جان افراد در خطر نباشد.

حتی با وجود استفاده از داربست برای شست و شوی نمای ساختمان، باز هم فرد مورد نظر باید دارای مهارت و تجربه ی زیادی باشد و از ارتفاع هم نترسد. به همین دلیل است که انجام این کار معمولا توسط افراد حرفه ای و خبره انجام می شود و نوعی کار تخصصی محسوب می شود.

استفاده از طناب در نماشویی ساختمان

یکی از روش های دیگری که برای شست و شوی نمای ساختمان وجود دارد، روشی است که از طناب برای آویزان شدن افراد از ساختمان به کار می رود. این روش شاید به نظر خیلی خطرناک بیاید اما نباید فراموش کنید که این طناب ها از جنس بسیار مقاوم و مستحکمی هستند و به هیچ وجه امکان بریدگی آنها وجود ندارد. حتی در قیاس با روش داربست هم امنیت بیشتری دارد. چرا که اتصالات این طناب بسیار قدرتمند و قوی هستند.

در واقع تعداد افرادی که روش استفاده از طناب را برای شست و شوی نما ترجیح می دهند، بسیار زیادتر است. کافیست برخی مواقع سرتان را بالا بگیرید و به ساختمان های در حال شست و شو نگاهی بندازید. متوجه خواهید شد که بیشتر آن ها از همین روش برای شست و شوی نمای خود استفاده می کنند.

استفاده از کمربند محافظ برای شست و شوی نمای ساختمان

یکی از روش های برتر و ایمن برای شست و شوی نمای ساختمان، استفاده از نوعی کمربند محافظ است که کار کردن در ارتفاع را ایمن تر می سازد. این کمربندها به کمر افراد متصل می شوند و امنیت وی را تضمین خواهند کرد. به همین دلیل است که محبوبیت زیادی میان افراد دارد و خیلی از افرادی که در کار نماشویی ساختمان هستند، از روش کمربند ایمنی استفاده می کنند.

نماشویی با راپل

نوع دیگری از شست و شوی نما وجود دارد که از راپل استفاده می کند. این روش نیز برای شستن سازه های بسیار مرتفع و بلند استفاده می شود. به خصوص اگر در ساختمان مورد نظر، امکان بستن داربست وجود نداشته باشد. این راپل نوعی طناب محکم و بسیار قطور است که با یک سری کمربند ایمنی و طناب محکم می شود. به فردی که با این نوع طناب ها کار می کند، راپل کار می گویند. پس باید بدانید که این کار، نوعی شغل تخصصی است.

نکته ی بسیار مهم در رابطه با راپل این است که نیازمند احتیاط و دقت بسیاری است. چرا که اگر به درستی از راپل استفاده نشود، جان افراد به خطر خواهد افتاد. به همین دلیل است که معمولا از افراد متخصص و خبره جهت انجام شست و شوی نما استفاده می شود. یادتان نرود که کار کردن در ارتفاع های بلند، کاری تخصصی است و هر کسی از عهده ی آن بر نخواهد آمد.

چرا باید نماشویی را انجام دهیم؟

یکی از اصلی ترین سوالاتی که در مورد نماشویی ساختمان پرسیده می شود، این است که اساسا چرا باید نماشویی را انجام دهیم؟ چه اهمیتی دارد که ساختمان ما تمیز و نو به نظر بیاید؟ در واقع هیچ گونه جواب قاطع و مشخصی برای این سوال وجود ندارد. اولین دلیل انجام این کار، اهمیت به پاکیزگی و تمیزی ساختمان است. یادتان نرود که در طول سالیان، گرد و غبار زیادی روی نمای ساختمان می نشیند و آن را چرک و کثیف نشان خواهد داد.

اما واقعیت این جاست که چند دلیل مهم برای انجام این کار وجود دارد که ربطی به نیاز به زیبایی و تمیزی هم ندارد:

  •       باران اسیدی: حتما شما هم اصطلاح باران اسیدی را شنیده اید و می دانید که چه ضررهایی برای افراد و اشیاء می تواند داشته باشد. متاسفانه دود ناشی از کارخانه ها و ماشین ها، به ابرها نفوذ کرده و منجر به بارش باران هایی می شود که حاوی مواد خطرناک اسیدی و صنعتی هستند. این مواد بعد از مدتی منجر به خورده شدن اشیاء خواهد شد. در این میان نمای ساختمان ها بیشتر از هر چیز دیگری در معرض این مشکل است.
  •       لکه های ساختمانی: دومین دلیلی که لزوم استفاده از نماشویی ساختمان را واضح تر می کند، مربوط به لکه های ساختمانی به هنگام ساخت نما است. حتما شما هم دیده اید که در فرآیند ساخت نمای ساختمان، ممکن است قسمت از دوغاب یا سیمان یا هر مصالح دیگری روی نمای سازه چکه کرده و چهره ی آن را ناخوشایند کند. به همین دلیل است که بعد از اتمام نمای ساختمان، خیلی از ساختمان سازان اقدام به شست و شوی نما می کنند تا این لکه ها را از بین ببرند.
  •     آتش سوزی: از دیگر دلایل شست و شوی نمای ساختمان، آتش سوزی و حریق است. خیلی از ساختمان ها بعد از این که یک آتش سوزی را از سر گذراندند، دیگر قابل تشخیص نیستند. لکه های ناشی از آتش سوزی و دوده ها، به قدری نمای ساختمان را سیاه و بدترکیب می کنند که قابل وصف نیست. به همین دلیل است که اولین کاری که خیلی از صاحبان ساختمان انجام می دهند، شست و شوی نما است. به این ترتیب می توانند بخشی از زیبایی و تمیزی سازه را به آن برگردانند.
  •       نمای شیشه ای: یکی دیگر از دلایل شست و شوی نمای ساختمان این است که شیشه های سازه براق و شفاف شوند. در واقع استفاده از شیشه در نمای سازه به این دلیل است که بتوان نور را به خوبی به داخل محیط انعکاس بدهند. اما با وجود شیشه های کثیف و آلوده، این انعکاس به درستی صورت نخواهد گرفت. بنابراین نماشویی ساختمان بهترین راهکار ما خواهد بود.

نماشویی سنگ کامپوزیت

همان طور که اشاره کردیم، هر ساختمانی ممکن است از متریال مخصوصی برای ساخت نما بهره برده باشد. به این ترتیب لازم است که از روش های مختلفی برای نماشویی استفاده شود. یکی از این نماهای رایج، استفاده از سنگ کامپوزیت است. هنگامی که از چنین سنگی برای نمای ساختمان استفاده می کنند، یک ورق نازک آلومینیوم نیز روی آن می کشند تا به این ترتیب کارایی آن افزایش پیدا کند.

در واقع زمانی که از سنگ کامپوزیت برای ساخت نما استفاده می کنید، نیاز خود به شست و شوی سالانه ی نما را کاهش خواهید داد. به همین دلیل است که طرفداران زیادی پیدا کرده است. کیفیت این سنگ به قدری بالاست که بعد از مدتی تغییر رنگ نخواهد داد و طول عمر بالایی نیز دارد.

ناگفته نماند که صرف نظر از سنگ های کامپوزیت، سنگ های دیگری هم هستند که در ساخت نما به کار می روند و می توان عملیات نماشویی را روی آن ها نیز پیاده سازی کرد. برخی از این سنگ ها عبارت هستند از :

نکته ی بسیار مهم اینجاست که این سنگ ها بعد از مدتی زیبایی و کیفیت خود را از دست می دهند. به همین دلیل است که شست و شوی مداوم آن ها لازم و ضروری می باشد.

در واقع زمانی که تصمیم به شست و شوی یک نما می گیرید، بهتر است قبل از هر چیزی به جنس آن نما توجه شود. از چه متریالی برای ساخت نما استفاده شده است؟ آیا نمای مورد نظر از سنگ کامپوزیت است یا تراورتن؟ شیشه است یا آجر؟ این متریال تا چه حد قابل شست و شوی هستند؟ از چه ابزارهایی برای شستن آن ها باید بهره گرفت؟ کدام شوینده برای شستن این نما مناسب تر است؟

بعد از پاسخ دادن به تمامی این سوالات است که می توانید بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید و در عین حال به نمای سازه ی خود نیز آسیب وارد نکنید.

بهترین ابزار شست و شوی نمای ساختمان

بهترین ابزار نماشویی ساختمان زمانی مشخص می شود که شما متریال به کار رفته در آن را مشخص کرده و میزان آلودگی را نیز تعیین کرده اید. بر این اساس چهار مدل و ابزار شست و شو وجود دارد:

  •       ابر و تی: اصلی ترین وسیله برای شستن نماهایی از جنس شیشه و کامپوزیت همین ابر و تی هستند.
  •       استفاده از دستگاه واترجت: این دستگاه پیشرفته در واقع نوعی پمپ بسیار قوی آب است که می تواند آب را با قدرت زیاد روی سطوح مختلف بپاشد. معمولا از آن برای شستن نماهای سنگی و سرامیکی استفاده می شود.
  •       استفاده از دستگاه واتر سند بلاست: این دستگاه بسیار قوی است و معمولا برای نماشویی ساختمان هایی به کار می رود که مدت هاست کسی آن ها را نشسته و آلودگی های زیادی روی سطح آن نشسته است. به خصوص اگر نمای مورد نظر از آجر ساخته شده باشد. این دستگاه قادر است که سیلیس را به آب ترکیب کرده و ترکیب به دست آمده را به عنوان یک ماده ی شست و شو دهنده، روی سطوح مختلف بپاشد. باید بدانید که در این روش، اگر لایه های اضافه ای روی سطح مورد نظر وجود داشته باشد هم برداشته خواهد شد.