بهترین ارقام نهال هلو

بهترین ارقام نهال هلو با توجه به شرایط آب و هوایی برای هر منطقه متفاوت است. منشأ اولیه هلو کشور چین است که به دلیل محبوبیت بسیار بالای محصول نهال هلو به نقاط مختلف جهان منتقل شده است. هلو دارای انواع بسیار مختلفی است که از لحاظ ظاهر، طعم، بافت گوشت میوه و نحوه‌ی اتصال گوشت و هسته میوه با یکدیگر متفاوت هستند.

نهال هلو اغلب ارتفاع کمی دارند و حداکثر تا 5.5 متر رشد می کنند. اما معمولا با هرس این نهال ارتفاع آن در حدود 3 الی 4 متر حفظ می شود. برگ های نهال هلو سبز براق و نوک تیز است. نهال هلو معمولا در برابر سرما نیمه مقاوم می باشند و در دمای 23- تا 26- دوام نمی آورد.

اما باید توجه داشت که اغلب گونه های نهال هلو برای تامین نیاز سرمایی خود به زمستان های سرد نیاز دارند. یکی از معایب نهال هلو عمر بسیار کوتاه آن ها می باشد. اغلب نهال های هلو 8 الی 10 سال عمر مفید دارند و به ندرت ممکن است 20 الی 25 سال عمر کنند.

برای انتخاب بهترین ارقام نهال هلو باید به کاربرد محصول نهال توجه نمود. برای مثال هلوهایی که ظاهر زیباتر و چشم نوازی دارند، برای پذیرایی مناسب هستند. اما هلوهایی که بافت سفتی دارند برای تهیه کمپوت مناسب‌ هستند. اما به طور کلی می توان گفت بهترین ارقام نهال هلو، مقاوم ترین و پربازده ‌ترین گونه ها هستند. در ایران گونه های مختلفی از نهال هلو وجود دارد که می توان گفت بهترین ارقام نهال هلو شامل نهال هلو زعفرانی، هلو انجیری، هلو کاردی، هلو هسته جدا، هلو آلبرتا و هلو پلنگی نام برد.

نهال هلو زعفرانی؛ بهترین ارقام نهال هلو

هلو زعفرانی به عنوان یکی از بهترین ارقام نهال هلو می باشد و نزد باغداران بسیار پرطرفدار است. اندازه‌ هلو زعفرانی درشت بوده و پوست و هسته‌ هلو به راحتی از گوشت آن جدا می شود. قسمت گوشتی هلو به رنگ زرد زعفرانی است. این هلو به صورت خام و پخته (کمپوت)  مصرف می شود.

 هلو زعفرانی را می توان به عنوان بهترین، محبوب ترین و پرفروش ترین هلو معرفی کرد. نهال هلو زعفرانی در اواخر فروردین گلدهی می کند. این نهال زودرس است و تا اواخر ماه خرداد و تیر میوه‌ها قابل برداشت خواهند بود. نهال هلو زعفرانی از سال دوم قادر به باردهی است. آبیاری نهال هلو زعفرانی به صورت ۱۰ لیتر در هفته است. عمر اقتصادی درخت هلو زعفرانی در حدود ۱۰ سال است.

نهال هلو انجیری

نهال هلو انجیری یکی دیگر از بهترین ارقام نهال هلو است. شکل ظاهری محصول نهال هلو نجیری هلو نسبت به سایر انواع هلو کاملاً متفاوت است. هلو انجیری به شکل بشقابی است و رنگ آن ترکیبی از زرد، نارنجی و سرخابی است. پوست هلو انجیری کرکی می باشد و طعم شیرین ‌تری نسبت به سایر انواع هلو دارد.

نهال هلو انجیری بسیار پربار و پربازده است. محصول این نهال در انتهای فصل بهار تا اواخر تابستان قابل برداشت است. نهال هلو انجیری در آب و هوای سردسیری بازدهی بهتری خواهد داشت. نهال هلو انجیری برای رشد نیاز به آبیاری بیشتری دارد. در فصول تابستان نهال تا 2 بار در هفته آبیاری نیاز دارد. تراکم شاخه و برگ  های درخت هلو انجیری زیاد است. بنابراین نیاز به هرس کردن در فواصل حداقل یکساله دارد.

 

نهال هلو کاردی

نهال هلو کاردی از بهترین ارقام نهال هلو که در مصارف تازه خوری، تولید آبمیوه، مربا و کمپوت مورد استفاده قرار می‌گیرد. پوست هلو کاردی کرکی، یکنواخت و مخملی بوده و به رنگ قرمز است. هلو کاردی عطر و طعم بسیار مطلوبی دارد. نهال هلو کاردی نسبت به ارقام دیگر باردهی کمتری دارد. زمان برداشت محصول نهال هلو کاردی اواخر خرداد و اوایل تیرماه می باشد.

ارتفاع درخت هلو کاردی بالغ بین ۳ تا ۴ متر می باشد. تاج درخت هلو کاردی به صورت گسترده رشد می کند. نیاز سرمایی درخت هلو کاردی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ ساعت سرمای زیر 7 درجه سانتی گراد برای برخاستن از دوره ی خواب است. نهال هلو کاردی اغلب در مناطق معتدل جنوب آسیا پرورش می یابد. مقاومت این نهال هلو در سرما و گرمای شدید، کم است. نهال هلو کاردی روزانه به ۲۵ الی ۳۰ لیتر آب برای رشد و محصول دهی نیاز دارد.

شاید سوالی که بیشتر ذهن کشاورزان را درگیر کرده باشد، آیا نهال هلو هم دارای انواع نهال گلدانی میباشد یا نه. البته امروزه با پیشرفت صنعت کشاورزی و نهالکاری انواع این ارقام بصورت گلدانی کاشته میشود.

انتخاب بهترین ارقام نهال هلو

با توجه به مطالب ذکر شده، انواع مختلفی از نهال هلو وجود دارد. هریک از این گونه های هلو ویژگی های متفاوتی دارند. با توجه به ویژگی های مختلف ارقام مختلف هلو ممکن است برای کاربردهای مختلف مناسب باشد. بنابراین یکی از ششاخص های انتخاب بهترین ارقن نهال هلو، هدف از کاشت نهال دانست. آیا شما تمایل دارید محصول خود را برای تازه خوری روانه بازار کنید یا آن ها را برای تهیه کمپوت به صنایع غذایی عرضه می نمایید؟

همچنین باید توجه داشت که انتخاب بهترین ارقام نهال هلو باید با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ای که تصمیم به کاشت نهال دارید، تعییت می شود. زیرا ممکن است یکی نهال در آب و هوای خاص بهترین عملکرد و بازدهی را داشته باشد، اما در منطقه دیگر امکان رشد این نهال هلو وجود نداشته باشد. بنابراین باید در هنگام انتخاب بهترین ارقام نهال هلو، نیازمندی های نهال هلو و شرایط اقلیمی خود را تطبیق دهید تا بتوانید به بالاترین میزان سوددهی دست یابید.

بزرگترین نهالستان در منطقه غرب کشور، دارای باغ مادر و با ارسال انواع ارقام و سهولت در خرید نهال از:akinnahal