آیا جراحی بینی میتواند باعث مرگ در افراد شود؟
بررسی احتمال مرگ پس از جراحی بینی
یکی از سوالات بحث برانگیز پیرامون عمل بینی میزان احتمال مرگ در حین عمل است. همانطور که می دانید، هر عملی عوارض و خطرات احتمالی خود را دارد که این گزینه در عمل های باز قلب و مغز و اعصاب به مراتب بیشتر است. با این حال، این سوال در خصوص عمل بینی نیز مطرح است. این سوال در زمانی مطرح شده است که علم پزشکی به عالی ترین درجات دست یافته و احتمال بروز عوارض بعد از هر گونه عمل تهاجمی را به حداقل رسانده است. اگر شما نیز قصد عمل بینی را دارید، اما نگران خطرات آن هستید، ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید تا به صورت تخصصی پیرامون احتمال مرگ حین جراحی صحبت کنیم.
آیا ممکن است عمل جراحی بینی باعث مرگ شود؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که متاسفانه بله! احتمال مرگ پس از عمل رینوپلاستی یا سپتوپلاستی وجود دارد. هر چند احتمال این امر بسیار ناچیز است، اما در سال های گذشته چندین موارد مرگ حین عمل گزارش شده اند. برای پاسخ به این سوال، یک سوال جالب را طرح می کنیم. آیا رانندگی سبب مرگ می شود؟
پاسخ روشن است! در صورتی که راننده هنگام رانندگی نکات ایمنی را رعایت نکند، قطعا احتمال مرگ برای وی وجود دارد. این مثال در خصوص بحث مرگ حین عمل بینی نیز صادق است. در صورتی که بیمار دارای مشکلات زمینه ای نظیر بیماری قلبی عروقی باشد، و تدابیر لازم قبل عمل صورت نگرفته باشد ممکن است حین بیهوشی با مشکلات زیادی روبرو شود.
علت مرگ بعد از عمل بینی چیست؟
علت مرگ بعد از جراحی زیبایی بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می کنیم.
عملکرد نادرست دستگاه ها حین عمل
یکی از رایج ترین علل مرگ حین عمل بینی، کارکرد نادرست دستگاه های اتاق عمل است. به طور مثال، دستگاه اکسیژن شاید مهمترین دستگاهی باشد که هنگام بیهوشی به بیمار متصل می شود. حال تصور کنید که فرایند انتقال اکسیژن به فرد توسط دستگاه مختل و فرد نیز به دلیل داشتن بیماری زمینه ای نتواند اکسیژن کافی دریافت کند. بنابراین این وظیفه شماست که در انتخاب بهترین مرکز جراحی تمام تلاش خود را کنید. در مراکز درمانی معتبر سیستم اکسیژن رسانی در 3 سطح وجود دارد که با مختل شدن هر کدام سطح بعدی فعال می گردد.
قصور پزشکی
از دیگر دلایل مرگ حین عمل بینی می توان به تجربه کم پزشک اشاره کرد. در صورتی که پزشک با شرایط استاندارد عمل آشنا نباشد و همچنین نتواند حین بروز اتفاقات غیرمترقبه اقدامات لازم را جهت احیای بیمار انجام دهد، مرگ بیمار قریب الوقوع خواهد بود.
تداخل بیماریهای زمینهای با بیهوشی
یکی از دلایلی اصلی برای انجام آزمایش های قبل از عمل، ارزیابی شرایط جسمانی بیمار است تا مشخص گردد که شرایط بیمار با بیهوشی او هیچ تداخلی نداشته باشد، در صورت مشاهده هرگونه مشکلی پزشک تا زمان برطرف شدن مشکل از انجام عمل صرف نظر خواهد کرد. لذا، پروسه بیهوشی جزو اساسی ترین مراحل عمل بینی است که باید توسط متخصص بیهوشی انجام شود. اختلال در عملکرد تجهیزات و دستگاه های بیهوشی نظیر نارسایی اکسیژن نیز از عوامل موثر در مرگ حین جراحی بینی به شمار می روند.
انجام همزمان چند عمل زیبایی در یک جلسه
درست است که بیمار هنگام عمل زیبایی تحت بی هوشی قرار می گیرد و دردی احساس نمی کند، اما ظرفیت بدن برای انجام عمل ها بسیار محدود است. با توجه به آن که انجام همزمان چندین عمل طی یک دوره بیهوشی چند ساعته می تواند فشار زیادی به بدن وارد کند، خونریزی بیش از حد و بی هوشی طولانی مدت بالای 6 ساعت، در برخی شرایط ممکن است بیمار را به کام مرگ بکشاند.
بیماری های زمینه ای
داروهای بی هوشی برای بیمارانی که دارای بیماری های زمینهای خاص هستند، مضر می باشند. لذا افرادی که سابقه ناراحتیهای قلبی، آسیبهای مغزی، دیابت، مشکلات تنفسی، متابولیک، نارساییهای کلیوی، بیماریهای مربوط به غدد درون ریز بدن و غیره دارند، ممکن است حین بیهوشی با مشکلات فراوانی مواجه شوند. این مشکلات در برخی مواقع فرد را به کام مرگ کشانده است.
نظر جراحان برجسته جهان در خصوص احتمال مرگ حین عمل بینی
دکتر تاد سی میلر :
یکی از مهمترین فاکتورها در مورد ایمنی جراحی زیبایی، غربالگری مناسب بیماران است. اگر پزشک مهارت کافی در ارزیابی آزمایشات اولیه داشته باشد، شرایط سلامتی بیمار را خیلی زود تشخیص میدهد. لذا، از نظر من مهمترین عاملی که باعث مرگ بیمار حین عمل می شود، تشخیص نادرست جراح هنگام بررسی آزمایشات اولیه است.
اکثر جراحان بسته به سن بیمار به طور معمول آزمایش خون، ECG و اشعه ایکس قفسه سینه را انجام می دهند. این آزمایشهای ساده نشان میدهند که آیا قلب، ریهها ، کلیهها، کبد و غیره بیمار سالم هستند و میتوانند بی هوشی را تحمل کنند یا خیر. فراتر از این، مهم است که در انتخاب مرکز جراحی نهایت دقت را داشت. به طوری که علاوه بر پزشک، همه کارکنان واجد شرایط لازم برای کار کردن باشند. اگر این شرایط رعایت شود، احتمال وقوع یک رویداد فاجعه بار مانند مرگ بسیار کاهش مییابد.
دکتر سام ریزک :
قبل از هر چیز، ذکر این نکته ضروری است که مرگ در حین جراحی بینی بسیار نادر است. به نظر من، خطر مرگ در طول عمل نباید مانع اصلی تصمیم شما برای انجام جراحی باشد. با این حال، همانطور که گفته شد، احتمال مرگ حین عمل جراحی بینی وجود دارد. شایعترین موارد مرگ به دلیل عوارض ناشی از بی هوشی یا خونریزی بیش از حد رخ می دهد.
به همین دلیل است که من همیشه به بیماران خود توصیه می کنم قبل از انجام عمل بینی تحت معاینه کامل سلامت قرار گیرند و مطمئناً قبل از توصیه به عمل جراحی بینی، نظر نهایی جراح را ملاحظه کنند . ایمن ترین روش بیهوشی، لوله گذاری در راههای هوایی بیمار است . من هرگز جراحی بینی را تحت بی حسی موضعی یا مصرف آرامبخش انجام نمی دهم زیرا راه هوایی در چنین شرایطی ایمن نیست و بیمار می تواند با خطر بیشتری مواجه باشد.
بهترین اقدام برای کاهش احتمال مرگ در اثر جراحی بینی
برای جلوگیری از کاهش خطرات و احتمال مرگ حین عمل رینوپلاستی باید در انتخاب پزشک نهایت دقت را به خرج داد. طبق توصیه اغلب کارشناسان، انتخاب پزشک میتواند خطر مرگ را تا حد زیادی پایین بیاورد. همانطور که گفته شد عمل بینی نیازمند مهارت کافی پزشک، کادر درمان و تجهیزات مدرن اتاق عمل می باشد.
افرادی که پول را فدای سلامتی خود می کنند همواره در خطر عوارض شدید بعد از عمل قرار دارند. لذا توصیه می شود پیش از مراجعه به کلینیک مربوطه حتما در خصوص پزشک مورد نظر تحقیق کنید تا احتمال خطرات و مرگ را به حداقل برسانید. به طور قطع می توان با انتخاب هوشمندانه پزشک و کلینیک معتبر ضمن کاهش احتمال مرگ در حین جراحی، به نتایج ایدهآل و دلخواه خود دست یافت.
امیدواریم که توانسته باشیم پاسخ سوالات شما را در این مقاله آموزشی داده باشیم. از این که ما را تا انتهای مطلب همراهی کردید، متشکریم. توصیه می کنیم مقاله «عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟» را نیز جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره بخوانید.