علمی و پزشکیکسب و کار ایرانیان

برای عمل بینی چه آزمایشاتی لازم است؟

آزمایشات قبل از عمل بینی

معاینه داخل بینی

قبل از جراحی بینی یک معاینه داخلی بینی صورت می گیرد تا هر گونه انحراف بینی و یا پولیپ بینی تشخیص داده شود. همچنین اطلاعاتی نظیر داروهای مصرفی، آلرژی، تجربه بیهوشی در گذشته و سابقه بیماری جمع آوری می گردد. تمامی این اطلاعات اهمیت بالایی دارند و بر نتیجه جراحی تاثیر می گذارند.

آزمایش ECG(نوارقلب)

برخی بیماران بالای ۵۰ سال باید آزمایش ECG انجام دهند تا کارکرد قلب سنجیده شود. این آزمایش ساده و بدون درد انجام می گیرد.

آزمایش خون قبل از عمل بینی

قبل از عمل بینی آزمایش خون انجام می شود و سطح هموگولوبین خون سنجیده می شود. هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن به اندام های بدن می باشد همچنین دی اکسیدکربن را به ریه باز می گرداند. سطح هموگلوبین پایین نشان دهنده کم خونی و پایین بودن تعداد گلبول های قرمز می باشد. به همین دلیل قبل از جراحی در صورت کم خونی بیمار با صلاحدید پزشک، برای وی مکمل های آهن تجویز می گردد.

شیوع کم خونی در افراد متقاضی جراحی بینی شبیه سایر بیماران کاندید برای جراحی های دیگر بوده ولی به راحتی قابل درمان است. در صورتی که کم خونی به موقع تشخیص داده شود، با مصرف مکمل های آهن شرایط برای جراحی آماده می شود و نیازی به تاخیر انداختن جراحی نمی باشد. حداقل سه هفته قبل از جراحی آزمایش خون صورت می گیرد تا زمان مناسب برای استفاده از مکمل وجود داشته باشد.

عمل بینی و کم خونی

کم خونی در متقاضیان جراحی بینی مورد بسیار مهمی می باشد و حتماً باید اقدام مناسبی صورت گیرد. در صورتی که اقدامات لازم قبل و بعد از جراحی صورت نگیرد می تواند آثار زیان باری داشته باشد. در ادامه به برخی از علائم عدم درمان کم خونی بعد از جراحی بینی اشاره می کنیم.

آیا کم خونی در عمل بینی تاثیر دارد؟

در صورتی که فرد به کم خونی شدید مبتلا باشد (بسته به میزان خونریزی طی عمل)، علائم زیر مشاهده می شود:

– احساس ضعف

– رنگ پریدگی

– درد قفسه سینه

– سرگیجه

– کم طاقتی و بی حوصلگی

– بی حسی دست ها و پاها

– اختلال در تنفس

– ضربان قلب تند

– سر درد

– میل شدید به خوردن یخ

بر اساس نوع کم خونی و شدت آن، علائم بعد از جراحی متفاوت هستند.

نتیجه گیری

عدم کنترل کم خونی شدید قبل از جراحی بینی می تواند بسیار خطرناک باشد و حتی باعث مرگ فرد شود. مبتلایان به کم خونی با احتمال بیشتری به عفونت مبتلا می شوند. هرگونه بیماری قبل از جراحی توسط پزشک بررسی می گردد، به این ترتیب احتمال بروز مشکل بعد از جراحی به حداقل می رسد.

قبل از عمل بینی چه آزمایش هایی لازم است؟

برای اطمینان از سلامت بیماران قبل از انجام عمل بینی یک سری معاینات، مشاوره و آزمایشات لازم است.متقاضی عمل جراحی بینی در مشاوره های قبل از عمل باید یک سری اطلاعات مانند سابقه بیماری، نوع بیماری و داروهایی که مصرف می کند به پزشک ارائه دهد و پزشک با توجه به شرایط  متقاضی یک سری آزمایشات را برای او تجویز می کند که اگر متقاضی مشکل خاصی را دارد قبل از انجام عمل بینی آن ها را درمان کند.

چه آزمایش هایی قبل از عمل بینی انجام می شود؟

در این قسمت به بررسی آزمایش های قبل از عمل بینی می پردازیم.ممکن است همه ی این آزمایشات لازم نباشد و پزشک با صلاحدید خود برخی از آن ها را برای متقاضی عمل بینی تجویز کند.

    آزمایش خون: یکی از آزمایش هایی که قبل از عمل بینی انجام می شود آزمایش خون می باشد که برای بررسی مشکلات خونی و بیماری های انعقاد خون بکار می رود.

مواردی که در آزمایش خون بررسی می شوند عبارتند از:

    HBS : قند خون ناشتا. بالا بودن میزان قند خون و دیابت سبب بروز مشکل در انجام عمل بینی می شود. به همین دلیل قبل از انجام عمل بینی باید قند خون را کنترل کرد.

    PT & PTT : کنترل مشکل انعقادی خون. زمانی که قسمتی از بدن مجروح می شود و خونریزی می کند فاکتور های انعقادی خون به سمت محل خونریزی رفته و سبب ایجاد لخته و انعقاد خون در آن ناحیه و قطع خونریزی می شوند.اگر میزان این فاکتور ها کمتر یا بیشتر باشد انعقاد خون و فرآیند لخته سازی مختل می شود.این دو آزمایش می تواند به بررسی این اختلال و همچنین میزان اثر داروهای تجویز شده در این خصوص کمک کند.در حین عمل بینی، مویرگ های داخل بافت بینی پاره شده و ایجاد خونریزی می کند که اگر فاکتور های انعقادی دچار مشکل باشد خونریزی بند نمی آید و برای فرد ایجاد مشکل می کند.

     β –HCG:آزمایش تشخیص بارداری بانوان. خانم هایی که احتمال می دهند باردار باشند قبل از عمل بینی باید آزمایش تشخیص بارداری بدهند زیرا بیهوشی قبل از عمل و مصرف داروهای مسکن بعد از عمل می تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد.

    HIV: جهت بررسی آلودگی خون به ویروس ایدز

    HBsAg : جهت بررسی آلودگی خون به هپاتیت B

    HCV Ab : جهت بررسی آلودگی خون به هپاتیت C

    RH-Blood type: جهت بررسی آنتی ژن Rh که روی سلول های خونی وجود دارد و یک نوع گیرنده محسوب می شود و از پدرو مادر به ارث می رسد، می باشد.کسانی که این آنتی ژن را داشته باشند Rh  + و کسانی که این آنتی ژن را نداشته باشند Rh   – هستند.

    Cell blood count (CBC) : جهت شمارش و اندازه گیری فاکتورهایی که در خون قابل اندازه گیری هستند.

    Creatinine (Cr) : یک نوع ماده آلی هست که در عضله ها ساخته می شود. هرچقدر حجم عضلات بیشتر باشد میزان این ماده هم در خون بیشتر است.

    Differential (DIFF) : تعیین درصد گلبول های سفید خون

    Hematocrit (HCT) : جهت بررسی نسبت حجم سلول های خونی نسبت به بخش مایع خون

    Hemoglobin (Hb) : جهت بررسی میزان هموگلوبین خون . عدم تعادل میزان هموگلوبین می تواند نشان دهنده ی مشکلات خونی باشد. هموگلوبین یک نوع پروتئین خونی است که باعث انتقال اکسیژن از ریه به سایر اندام های بدن می شود.کم بودن این پروتئین نشان دهنده ی فقر آهن، کم خونی، مشکلات کبدی و سرطان و زیاد بودن آن به دلیل بیماری های ریوی یا قلبی باشد.

    Blood Urea Nitrogen : جهت سنجش میزان اوره خون. این سنجش عملکرد کلیه را بررسی می کند. اوره با مصرف پروتئین تولید شده و با ادرار دفع می شود.

    نوار قلب :نوار قلب برای اندازه‌گیری سیگنال‌های الکتریکی که ریتم قلب را کنترل می‌کنند، انجام می‌شود. تست نوار قلب هرگونه بی‌نظمی در ضربان قلب و همچنین شواهدی از حملات قلبی گذشته را نشان می‌دهد.

    عکسبرداری از قفسه ی سینه:این آزمایش جهت بررسی مشکل ریه ها انجام می شود تا وضعیت تنفسی بیمار حین بیهوشی مشخص شود.

    آزمایش های فیزیکی: برای تایید سلامت جسمی و فیزیکی فرد متقاضی، آزمایش فیزیکی از او قبل از عمل جراحی بینی گرفته می شود.

سی تی اسکن: اگر متقاضی عمل بینی انحراف بینی یا گرفتگی بینی داشته باشد در صورت تجویز پزشک قبل از جراحی بینی باید عکس‌های CT Scan از بینی و صورت تهیه نمایید.

چه زمانی باید آزمایش های قبل از عمل بینی انجام شود؟

آزمایش های قبل از عمل بینی باید به سرعت انجام شود زیرا اگر تشخیص داده شودکه متقاضی مشکل خاصی دارد به سرعت درمان شود تا زمان انجام عمل بینی به تعویق نیفتد. پیشنهاد می شود آزمایشات قبل از عمل بینی سه هفته قبل از عمل انجام شود.

جراحی زیبایی بینی مانند هر جراحی دیگری نیاز به انجام آزمایش های قبل از جراحی دارد. به همین آزمایش های زیر قبل از انجام جراحی زیبایی بینی می تواند در حین و نتیجه جراحی موثر باشد.

آزمایش های فیزیکی :  از فرد متقاضی این آزمایش فیزیکی برای تاییر سلامت جسمی و فیزیکی قبل از جراحی بینی گرفته می شود.

آزمایش خون : آزمایش خون به منظور بررسی بیماری های خونی در فرد مانند کم خونی انجام می شود. همچنین در این آزمایش میزان سطح الکترولیت خون و نحوه عملکرد هورمون های تیروئید مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین در این آزمایش میزان گلبول های قرمز و سفید خون مهم است.

سی تی اسکن : این تست در افرادی که دارای بیماری های تنفسی و اختلال مربوط به بینی هستند انجام می شود.

تست خون: این تست برای تعیین میزان فشار خون فرد، انجام می شود. در صورتی که فرد متقاضی جراحی زیبایی بینی دارای بیماری فشار خون است، باید به جراح بینی خود اطلاع دهد.

تست بارداری : انجام این تست در خانم های دارای سن بین 25 تا 40 سال و خانم های متاهل انجام می شود. زیرا در صورتی که خانمی باردار باشد، امکان جراحی بینی در این فرد وجود ندارد.

آزمایش قند خون : تست آزمایش خون از همه افرادی که متقاضی جراحی زیبایی بینی هستند، انجام می شود. همچنین این آزمایش در افرادی که سابقه بیماری های قند خون و یا مبتلا به بیماری قند خون هستند با دقت بیشتری انجام می شود. انجام آزمایش خون در مرحله اول به صورت ناشتا و در مرحله دوم بعد از صرف غذا انجام می شود. در صورتی که فردی دارای قند خون باشد، بعد از بررسی های لازم جراحی زیبایی بینی انجام می شود.

آزمایش ادرار : این آزمایش صرفا به دلیل بررسی عفونت در مجارزی ادراری و کلیه های بیمار توسط جراح بینی تجویز می شود.

آزمایش انعقاد خون : به دلیل آن که فرد در حین جراحی زیبایی بینی به خونریزی دچار نشود، قبل از انجام جراحی بینی این آزمایش از فرد گرفته می شود و در آزمایش انعقاد خون، میزان انعقاد خون و بهبود زخم ها بررسی می شود زیرا در روند بهبود بعد از جراحی بینی بسیار کمک کننده است.

در پایان

قبل از عمل جراحی بینی در مشاوره های قبل از عمل باید یک سری اطلاعات در موزد سابقه بیماری و مصرف دارو و … در اختیار پزشک قرار دهید . قبل از عمل بینی برای بررسی و مشخص شدن یک سری فاکتور ها حتما باید معاینات و آزمایشاتی که پزشک متخصص تجویز کرده است، انجام شود.

منبع مقاله:

https://noorabeauty.com/عملية-تجميل-الأنف/