اختراع دانشجوی شاهرودی رادیوگرافی فک و دندان را آسان کرد
به گزارش خبرگزاری سرگرمی برای همه استان سمنان فریبرز فروهنده عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در گفت وگو با خبرنگاران در توضیح طراحی و ساخت اختراع خود اظهار کرد: در ساخت این پاستیل از پودر ایزو مالت استفاده شده که پس شکل پذیری در قالب آماده می شود و برای فرم دهی قالبی توسط نرم افزار طراحی شد که جنس آن از ABS (acrylonitrile butadiene styrene) است که توسط چاپگر سه بعدی چاپ شده است و سپس پاستیل ایزو مالت توسط این قالب فرم داده شده است.
وی افزود: تجربه افراد مختلفی که نمی توانستند در هنگام اعمال دندانپزشکی زبان را در فرم مناسب قرار دهند بعد از استفاده از این پاستیل گرافی آنها مورد تأیید پزشک متخصص قرار گرفت و به این گونه بود که تحریک طعم پاستیل موجب شد که حالت تهوع و به اصطلاح عق زدن از بین برود.
فروهنده خاطرنشان کرد: این اختراع یک پاستیل ایزو مالتی برای فرم دهی زبان در حین تصویربرداری پانورکس فک و دندان ارائه می دهد که با حذف فضای هوایی حفره دهان باعث جلوگیری از ازدست رفتن قسمت های مفید تصویر رادیوگرافی می شود و موجب صرفه جویی در زمان قرارنگرفتن مجدد در معرض اشعه و کاهش استهلاک دستگاه های رادیولوژی شده و برای افراد دیابتی نیز مناسب است.
وی اظهار کرد: برخی بیماران هم در استفاده از این پاستیل اظهار داشتند که استفاده از آن موجب کاهش تمرکز و اصطلاحاً پرت شدن حواس آنها از حالت عق زدن شد و همچنین اندازه آن که سعی شده متناسب با فضای کامی زبانی اکثریت افراد (اندازه ۲ . ۵*۳ .۵ cm به دست آمد با کمک داده های مدالیته تصویربرداری CBCT افراد مختلف) باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود تصریح کرد: این قالب برای این افراد قابل تحمل بود و احساس راحتی داشتند دراین خصوص هم از پزشکان متخصص کمک گرفته شد تا دلیل آن به طور تخصصی تر بررسی شود.
وی با اشاره به نظر پزشکان متخصص در این راستا گفت: آنها نظر دادند که مکیدن و تحریک شدن جوانه های چشایی زبان به واسطه آن موجب جلوگیری از تنجش حنجره شده است و همچنین برای مراجعین بسیار زیادی که غالباً موفق نمی شوند با آموزش های کارشناس تصویربرداری باز هم زبان را در فرم ایده آل در آورند کمک کننده است و در وقت و استهلاک دستگاه ها نیز صرفه جویی می شود.
46