کاربران اینترنتی از بلینکن خواستند به روسیه درس تاریخ ندهد
کاربران شبکههای اجتماعی تلاش وزیر امور خارجه آمریکا را برای آنکه با استناد به یک رخداد مربوط به زمان جنگ جهانی دوم به روسیه درس تاریخ بدهد، زیر سوال بردند.
به گزارش سرگرمی برای همه، به نقل از پایگاه راشاتودی، کاربران شبکه اجتماعی “ایکس” (توئیتر سابق) تلاش آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، برای دادن درس تاریخ به روسیه با مثال زدن یک رخداد مربوط به زمان جنگ جهانی دوم را زیر سوال برده و آن را اصلاح کردند.
کاربران این شبکه اجتماعی به حقیقتیابی درباره اظهار نظر آنتونی بلینکن در این خصوص پرداختند که گفت دولت ولادیمیر پوتین جزئیات کشتار سال ۱۹۴۱ نازیها در کییف را “دستکاری کرده تا پوششی برای سواستفادههای روسیه در اوکراین ایجاد کند.”
بلینکن در پستی نوشت: “۸۲ سال پیش نازیها ۳۴۰۰۰ یهودی را در «بابین یار» قتل عام کردند. اتحاد جماهیر شوروی این تاریخ را دفن کرد که امروز دولت ولادیمیر پوتین رو به دستکاری آن برای ایجاد پوشش برای سواستفادههای روسیه در اوکراین آورده است.”
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: “آمریکا به عدالت برای بازماندگان هولوکاست و پاسخگویی به خاطر جنایات متعهد است.”
اشاره بلینکن به کشتارهایی است که در سال ۱۹۴۱ توسط نیروهای آلمان نازی و شرکای اوکراینی آنها در سپتامبر و اکتبر در دره بابین یار در شهر کییف امروزی در ضمن کارزار آنها علیه شوروی اتفاق افتاد.
در اولین کشتار از این سری که در تاریخهای ۲۹ و ۳۰ سپتامبر به وقوع پیوست ۳۳۷۷۱ یهودی کشته شدند.
قربانیان این کشتارها شامل اسرای جنگی که از شوروی گرفته شدند، کمونیستها و رومانیاییها بودند. برآورد شد که در جریان اشغالگری نازیها در اوکراین بین ۱۰۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ نفر در بابین یار قتل عام شدند.
این کشتارها که حتی از نقطه نظر استانداردهای خود آلمان نازی هم با خشونت بالایی انجام شدند، منشا بحث در اوکراین از بابت نقش شرکای اوکراینی نازیها در این کشتار واقع شدهاند.
برخی مورخان برآورد کردهاند که در زمان جنگ جهانی دوم در حوزه اوکراین امروزی یک میلیون یهودی کشته شدند.
کاربران شبکه اجتماعی ایکس سریعا به صحبت بلینکن واکنش نشان داده و به نقش شوروی طبق حقایق تاریخی در رخدادهای کییف و بابین یار اشاره کردند.
این کاربران یک ضمیمه حقیقت سنجی را به پست بلینکن اضافه کردند که در آن نوشته شد: “اسرای جنگی اهل شوروی جزب افراد قتل عام شده در بابین یار بودهاند. نیروهای شوروی در سال ۱۹۴۳ بابین یار و کییف را آزاد کردند. مقامات شوروی در سال ۱۹۴۶ در کییف برای ۱۵ مامور پلیس آلمانی که در کشتارهای بابین یار دست داشتند محاکمه برگزار کردند.”
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در شبکه اجتماعی ایکس در پاسخ به صحبت بلینکن نوشت: “من بزرگ شده اتحاد شوروی سابق هستم و همه ما از بابین یار مطلعیم. در کشور من بر خلاف اتفاقی که در کشور شما میافتد هرگز جنایات نازیها دفن نشدند. نوشتن چنین پست توهین آمیزی فراتر از هر گونه درک اساسی از شرافت است.”
روز جمعه هشتاد و دومین سالگرد شروع کشتار در بابین یار بود.
انتهای پیام