300 خانواده در قزوین در نوبت پذیرش فرزندخواندگی هستند

به گزارش خبرنگار اجتماعی سرگرمی برای همه از قزوین؛ علی دهباشی پور با حضور در دفتر خبرگزاری سرگرمی برای همه از قزوین، ضمن تقدیر از تلاش رسانه ها در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی خواستار همراهی بیشتر خبرنگاران در طرح موشوعات مربوط به بهزیستی شد.

خانواده

علی دهباشی پور در این نشست در خصوص تسهیل در اجرای طرح فرزندخواندگی اظهارداشت: با همکاری خوب دستگاه قضایی شرایط بسیار سهل تری برای واگذاری فرزند به خانواده های واجد شرایط در استان قزوین مهیا شده است.

وی افزود: در بازدیدهایی که از سوی رئیس کل دادگستری و دادستان محترم از شیرخوارگاه صورت گرفته دستور قضایی برای واگذاری فرزندان در کمتر از یک ماه نیز به خانواده ها صادر شده که کار بسیار ارزشمندی است و در کشور سابقه ندارد.

دهباشی پور تصریح کرد: در حال حاضر 125 نوزاد و کودک، نوجوان و جوان تا سنین 18 سال در شیرخوارگاه حلیمه( موسسه راه فرشتگان آسمانی) نگهداری می شوند و زمینه واگذاری آنها پس از یک بررسی کارشناسی صورت می گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآورشد: امسال 35 کودک از سنین نوزادی تا 18 سال به خانواده های متقاضی فرزندخواندگی واگذار شده است و این روند تسهیل شده تا این درخواستها بسرعت رسیدگی و پاسخ داده شود.

واگذاری موقت فرزند به خانواده ها( امین موقت)

این مدیر در خصوص واگذاری موقت فرزند به خانواده ها نیز اظهارداشت: به دلیل طولانی شدن روند واگذاری تصمیم گرفته ایم با همکاری دستگاه قضایی نسبت به واگذاری موقت فرزندان به خانواده ها هم اقدام کنیم زیرا خانواده هایی هستند که آمادگی دارند 

شیرخوارگاه

به صورت موقت تا تعیین تکلیف نهایی فرزندان این کار خیرخواهانه را انجام دهند که از آن استقبال کرده ایم و در مواردی که امکان این واگذاری باشد بستر کار مهیا شده است.

دهباشی پور یادآورشد: از آنجا که بررسی برخی پرونده ها حدود یک سال طول می کشد لذا دستگاه قضایی به ما اجازه داده تا از طریق امین موقت بتوانیم تا مشخص شدن وضعیت کودک شرایط زندگی آنها در کنار خانواده فراهم کنیم که این کار شرایط روحی و روانی بهتری برای کودک ایجاد می کند.

وی بیان کرد: گاهی اوقات چند ماهی برای بررسی وضعیت فرزندان بد سرپرست که والدین آنها دچار مشکلاتی هستند طول می کشد تا مشخص شود این خانواده قادرند فرزند خود را نگهداری کنند یا نه که در این شرایط نیز امین موقت می تواند به آرامش روانی کودک کمک کند و فرزندخوانده ها می توانند مدتی را در آغوش خانواده های نیکوکار سپری کنند و از ایجاد بحران عاطفی در آنها جلوگیری شود.

300  نفر در نوبت واگذاری فرزند خواندگی

دهباشی پور گفت: به دلیل وجود خانواده های متعدد خیر برای پذیرش فرزند خواندگی، خوشبختانه امکان حضور این فرزندان در جمع صمیمی خانواده مهیاست و در حال حاضر 300 نفر در نوبت پذیرش فرزند خواندگی هستند که پرونده آنها در دست بررسی است.

890

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: در ارزیابی صلاحیت خانواده ها همه شرایط متقاضیان فرزندخواندگی اعم از وضعیت روحی و روانی، مالی، شرایط اجتماعی و توان نگهداری و اهلیت افراد مورد بررسی قرار می گیرد تا در صورت پذیرش فرزند، بهترین محیط برای تربیت و زندگی کودکان مهیا شود.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در استان قزوین با همکاری دستگاه قضایی سرعت واگذاری فرزندان بسیار مطلوب است و این روند تداوم دارد.

دهباشی پور در خصوص واگذاری خواهر و بردار به یک خانواده نیز گفت: اولویت ما واگذاری خواهر و بردار و یا دوقلوها با همدیگر به یک خانواده است و اگر این شرایط ممکن نبود حتما شرایط ملاقات و ارتباط آنها در خانواده ها مختلف مهیا می شود تا احساس عاطفی آنها خدشه دار نشود.

پذیرش فرزندان بزرگسال از چالش هاست

مدیرکل بهزیستی مهمترین چالش فرزند خواندگی را پذیرش افراد بزرگسال بویژه 18 سال و به بالا ذکر کرد و افزود: در این بخش هم برای فرزندان و هم خانواده ها مشکلاتی وجود دارد زیرا تربیت و انس در این سنین کمتر است معمولا خانواده ها ترجیح می دهد نوزاد و یا فرزندان با سنین پایین را پذیرش کنند و این موضوع مشکلاتی را برای بزرگسالان ایجاد کرده است.

شیرخوارگاه 2

آموزش خانواده ها و فرزندان را جدی گرفته ایم

دهباشی پور در ادامه گفت: موضوع پذیرش فرزند و همزیستی فرزندان با خانواده جدید هم از موارد تخصصی و مهمی است که نیاز به آموزش دارد و بایستی با ابزار هنر و مشارکت هنرمندان بتوانیم چالش های این عرصه را با ظرافت مطرح کرده و به اجرای این کار خداپسندانه کمک کنیم.

وی اظهارداشت: در این راستا فرهنگ سازی هم مهم است و می تواند در قالب انیمیشن، موشن، مستند و فیلم کوتاه دغدغه های این بخش را مطرح کرد.

به حامیان عاطفی نیازمندیم

دهباشی پور گفت: فرزندانی که در شیرخوارگاه نگهداری می شوند گاهی با چالش های روحی و روانی مواجهند و دچار ترس، استرس و اضطراب و نگرانی از آینده می شوند که داشتن یک حامی عاطفی بسیار اهمیت دارد و به آنها آرامش زیادی می دهد.

photo_2023-07-13_10-13-27

وی اضافه کرد: فرزندان ما همیشه منتظر کمک مالی نیستند بلکه به حمایت عاطفی بیشتر نیاز دارند و اگر خیرین بتوانند با سرکشی مستمر به شیرخوارگاه با این کودکان ارتباط بیشتری برقرار کنند می توانند با دادن مشاوره، گفتگو و انتقال تجربیات خود به این فرزندان معنوی خود کمک کنند تا روحیه بیشتری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهارداشت: در میان این کودکان افراد مستعدی در رشته های گویندگی، رشته های ورزشی، علمی و هنری وجود دارند که خیرین و خانواده ها می توانند در این ارتباطات عاطفی و حضوری آنها را شناسایی کرده و در مسیر توانمند شدن و بروز استعدادها نیز کمک کنند که بسیار ارزشمند است.

وی گفت: در این عرصه به مطالبه گری از سوی رسانه ها نیازمندیم تا در طول سال با تهیه گزارش هایی از وضعیت این کودکان برای معرفی آنها اقدام کنند تا شرایط زندگی بهتری برای این مستعدان مهیا شود.

197799

دهباشی پور از خانواده های ایثارگر و خیری که با روح بلند و انسانی خود پذیرش و فرزند خواندگی معلولان را بر عهده می گیرند تقدیر کرد و اظهارداشت: این حرکت انسانی با هیچ کلام و بیان و تقدیری جبران نمی شود ولی در برابر انسانیت و عاطفه این انسانهای بزرگ سر تعظیم فرود می آوریم و قدردان تلاششان هستیم.

انتهای پیام






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف