مهمترین راه پیشگیری از انتشار آنفلوانزا
دکتر جبار علی صفایی با بیان اینکه آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که معمولا در فصل خاصی شیوع پیدا میکند گفت: پیک اول ۱۵ شهریور تا پایان آبان ماه و پیک دوم آنفلوانزا معمولا در بهمن ماه شروع میشود که به اردیبهشت سال بعد نیز کشیده میشود.
وی اظهار داشت: آنفلوانزا دارای دو نوع A و B است که ما در حال حاظر با نوع A مواجه هستیم، که راه انتقال آن از طریق قطرات تنفسی و از راه تنفس میباشد که برای پیشگیری از انتشار آنفلوانزا، همانند اپیدمی کرونا استفاده از ماسک، رعایت بهداشت دست و فاصله با افراد مبتلا است.
دکتر صفایی همچنین افزود: افراد مبتلا و افرادی که علائم دارند باید از حضور در مکانهای عمومی و شلوغ خود داری کنند.
به گفته وی آنفلوانزا نوع B از نوع اول خفیفتر است و به صورت معمول یک منطقه را درگیر میکند، ولی نوع A گسترده است و حتی میتواند به صورت پاندمی تمام دنیا را درگیر کند؛ مانند پاندمی آنفلوانزا که در سال ۱۹۱۸ رخ داد و ۵۰ میلیون نفر مبتلا و بیش از ۲۵ میلیون فوت شدند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به واسطه تزریق واکسن آنفلوانزا و پیشرفت بهداشت و درمان، تعداد مرگ و میر مبتلایان بسیار اندک است گفت: بهترین زمان برای تزریق واکسن شهریور و آنلاین و برای نوع B در دی ماه است، ولی هر زمان واکسن زده شود پس از ۲ هفته در بدن سطح آنتی ژن در مقابل ویروس بالا میرود و ۶۰ تا ۷۰ درصد از ابتلا به بیماری جلوگیری میشود و معمولا اگر هم کسی مبتلا شود خفیف است.
دکتر صفایی گفت: افراد پرخطری که تزریق واکسن برای آنان الزامی است، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند، کودکان به خصوص کودکان زیر ۵ سال، افرادی که با بیماران سر و کار دارند مانند: پزشکان و پرستاران و افرادی که در مکانهای شلوغ فعالیت دارند، میباشند.