مرزداران سیستان و بلوچستانی نباید تنها بمانند

بلوچستان | سیستان و بلوچستان

ایران یکی از طولانی ترین مرزها در غرب آسیا است زیرا به دلیل هم مرز بودن با 15 کشور در تقاطع موقعیت جهانی خود قرار دارد. مسیر زمینی ایران از طریق دریا بیش از 8700 کیلومتر است و کشورهای مرزی به 16 ایالت می رسند. اگرچه این مزیت نسبی می تواند در توسعه تجارت و رونق اقتصادی مثر باشد ، اما متأسفانه این مزیت گاهی اوقات اتفاقات تلخی را برای کشور ما رقم زده است.

به گزارش سرگرمی برای همه ، کامران باقری لنکرانی ، وزیر بهداشت سابق ، عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی ، در خاطرات خود در روزنامه “شرق” نوشت: یکی از تلخ ترین وقایع تاریخی شیوع آبله مرغان در کشور ما و سپس سایر مناطق جهان از سال 1349 تا 1351 بود. داستان این اپیدمی تلخ به تفصیل در کتاب بیوتروریسم توسط دکتر خاتمی ، استاد افتخاری اسناد در اسناد سازمان بهداشت جهانی شرح داده شده است. به طور خلاصه ، در سپتامبر 1970 ، یک خانواده شش نفره افغان با هدف سفر به مکه ، عبور از مناطق بومی آبله مرغان در افغانستان و پنج روز بعد به مشهد ، از مکه به شهر مقدس کابل سفر کردند. در مشهد ، یکی از فرزندان خانواده علائم بثورات را نشان داد ، اما آنها دیر به دکتر مراجعه کردند ، اگرچه پزشکان مشهدی به وی آبله مرغان را تشخیص داده بودند و قبل از تشخیص ، خانواده با تعداد زیادی حجاج اولین موج اپیدمی اندکی بعد در شش ایالت و پس از آن تهران رخ داد. بستری شدن بیماران در تهران دامنه بیماری را گسترش می دهد ، و مناطق پر جمعیت تهران و شهرها و روستاهای مجاور به سرعت درگیر می شوند.

دولت وقت امپراتوری ، همانطور که خود را برای برگزاری جشن های 2500 سالگی آماده می کرد ، مدت زیادی به سازمان بهداشت جهانی گزارش نداد و بیماری را انکار کرد ، اما سرانجام این بیماری در سراسر کشور ، حتی شیراز گسترش یافت ، محلی که جشن ها برگزار می شود.

پس از بازدید نماینده سازمان بهداشت جهانی ، روشن است که علاوه بر تأخیر در عمل ، استراتژی مقامات بهداشتی کشور برای مبارزه با این اپیدمی بدون تأمین معیارها ، دیرهنگام ، ناکافی بوده است.

این اپیدمی 4 ماه طول می کشد ، حداقل در همه جمهوری باعث اپیدمی می شود. وقایع امروز سیستان و بلوچستان یادآور تلخی از آن روزها است. متأسفانه ، دوباره در ابتدای تعداد کمی از اپیدمی ها که طی هفته های منتهی به اپیدمی هشدار داده شده بود ، تأخیر در اقدامات پیشگیرانه ، از جمله غلظت واکسیناسیون در این کشور ، تمام پتانسیل خود را از دست داد ، و امروز علت فاجعه را می بینیم . اندازه استان. متانت و تحمل مردم آن کشور نیز شناخته شده نیست. این اپیدمی محدود به این حالت نیست ، باقی نخواهد ماند ، به سرعت در کشور گسترش می یابد. متأسفانه نوع واریان D یا هندی عامل اصلی ورود از مرزهای شرقی به ویژه از مرز با پاکستان است و ورود آن با نیروی انتقال زیاد و احتمالاً مرگ و میر بالاتر در افراد مستعد ادامه دارد.

تماس من با ستاد ایالت کرونا این است که بیشتر به مدیریت ملی این ایالت ، این بحران بپردازیم. منطقه این اپیدمی را کنترل نمی کند و خواستار حمایت ملی است. آنچه باید انجام شود ، از کنترل مرزها تا تعطیلی منطقه ، محدودیت های ترافیکی ، تشخیص بیماری فعال ، جداسازی ، انزوا ، درمان مناسب ، گسترش واکسن ها ، و همچنین حمایت مالی و معنوی از بیماران ، دیگران ، مشارکت عمومی با استفاده از همه . ظرفیت اما اقدام سریع انتظار می رود. بیایید این قسمت از میهن را نجات دهیم.

انتهای پیام: