عشایر پیشگامان انقلاب؛ ۴۰۰ برنامه برای هفته بسیج عشایری در فارس

به گزارش سرگرمی برای همه فرمانده سپاه ناحیه عشایر استان فارس در نشست خبری هفته بسیج عشایری با اشاره به نام گذاری ۲۹ اردیبهشت به عنوان روز بسیج عشایر این روز را برگرفته از دیدار تاریخی معتمدین عشایر کشور با حضرت امام خمینی در سال ۱۳۵۸ دانست؛ دیداری که در آن امام راحل عشایر را ذخایر انقلاب نامیدند و این جمله مبنای نام گذاری رسمی این روز شد.

سرهنگ سید محمد شکوهی با اشاره به نقش چندجانبه عشایر در امنیت فرهنگ و اقتصاد کشور گفت: عشایر حافظان فرهنگ و امنیت هستند و در بخش های اقتصادی و توسعه ای نیز نقش بسزایی دارند. در جوامع عشایری سیاه چادرها به کارگاه های تولیدی تبدیل شده اند که همه اعضای خانواده در آن مشغول کارند. به ویژه زنان که نقش بی بدیل و گاه پررنگ تری از مردان دارند.

وی با تأکید بر نقش پیشتاز عشایر در عرصه های دفاع از کشور گفت: عشایر در جنگ تحمیلی از اولین گروه هایی بودند که در مرزها با دشمن درگیر شدند. هرجا چراغ چادر عشایری روشن باشد آنجا امنیت برقرار است.

شکوهی افزود: عشایر استان فارس در ۶۹ درصد عرصه های منابع طبیعی استان حضور دارند و با حضور خود ضامن امنیت و حفاظت از این مناطق اند. آنان مردمی دیندار و اهل توسل به اهل بیت علیهم السلام هستند که اتحاد و همبستگی را حول محور دین حفظ کرده اند.

فرمانده سپاه ناحیه عشایر استان فارس با اعلام برنامه های هفته بسیج عشایری گفت: این هفته با شعار «عشایر پیشگامان عرصه های انقلاب» تا سوم خرداد ادامه دارد و شامل ۲۰ عنوان برنامه در قالب ۴۰۰ رویداد است. از شاخص ترین برنامه ها می توان به دیدار نخبگان و معتمدین عشایر با نماینده ولی فقیه همایش معتمدین و فرماندهان پایگاه ها و تجلیل از نخبگان جامعه عشایری اشاره کرد.

وی افزود: یادواره شهدای عشایر و شهدای خدمت رزمایش امنیت کوچ عشایر و سرکشی از خانواده های شهدا و جانبازان از دیگر برنامه های این هفته است. در بخش های جهادی نیز خدماتی چون ویزیت رایگان پزشکی دام پزشکی و واکسیناسیون دام آموزش کمک های اولیه و پیشگیری از بیماری های انسانی و دامی به عشایر ارائه می شود. همچنین در یکی از شهرستان های عشایری نماز جمعه با حضور گسترده عشایر و سخنرانی فرمانده سپاه ناحیه عشایر برگزار خواهد شد.

شکوهی درباره نقش زنان عشایر نیز گفت: نخستین شهید زن کشور باختر بیگلری از منطقه لرستان بود که در قیام ۱۵ خرداد به شهادت رسید. زنان عشایری ستون اصلی خانواده اند و در طول تاریخ از جمله در دوران دفاع مقدس نقشی اثرگذار و گاه پررنگ تر از مردان ایفا کرده اند.

وی در پایان با اشاره به نمادهای فرهنگی عشایر گفت: لباس سنتی عشایری نماد هویت ملی این جامعه است و دشمنان تلاش می کنند با این نماد اختلاف افکنی کنند اما عشایر با حفظ این لباس به هویت خود پایبند مانده اند. جامعه عشایری بیشترین مشارکت را در انتخابات دارد و همواره در صحنه های انقلابی پیشتاز بوده است.

46