رشد ۳۰ درصدی سرمایه گذاری در حوزه صمت خراسان جنوبی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار آنلاین، احمد آریافر صبح یک شنبه در نشست خبری اظهار کرد: سازمان صمت نه تنها در استان بلکه در کل کشور یکی از وزارت خانه مهم است.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد گردش مالی کشور در این وزارت خانه انجام میشود، تصریح کرد: دامنه فعالیتهای این سازمان وسیع و طویل بوده و جامعه هدف در این سازمان مردم هستند بنابراین کارکرد در این حوزه بسیار دارای اهمیت است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: بیش از ۷۳ درصد اشتغال استان مربوط به مجموعه صمت با ۱۲۷ هزار و ۸۱۲ فرصت شغلی ایجاد شده بوده که ۱۰۰ هزار مورد از این فرصتهای اشتغال تنها مربوط به حوزه اصناف و بقیه در حوزههای دیگر است.
آریافر ادامه داد: سه چهارم اشتغال خراسان جنوبی در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری که در حوزه صمت استان در هشت ماهه امسال صورت گرفته نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است، بیان داشت: همچنین تعداد جوازهای تأسیس صادر شده در این مدت حدود ۱۹ درصد و تعداد واحدهای صنعتی که احیا شده پنج درصد رشد داشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از وجود ۷۸۰ معدن در استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۵۵۲ مورد فعال و ۲۳۸ مورد غیرفعال بوده که عمده در حوزه سنگهای معدنی و خاکهای معدنی است.
احیای ۲۴ واحد معدنی در خراسان جنوبی
آریافر با بیان اینکه صدور پروانههای بهره برداری معدنی در استان در طی هشت ماهه امسال ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است، اضافه کرد: اشتغال ایجاد شده در حوزه معدن نیز طی این مدت ۶۸ درصد رشد را نشان میدهد.
وی با اشاره به احیای ۲۴ واحد معدنی در هشت ماهه امسال گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد رشد داشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به بخش اصناف اشاره کرد و گفت: میزان پروانههای صنفی صادر شده در استان در هشت ماهه امسال ۶۳ درصد رشد را نشان میدهد و در حال حاضر ۴۰ هزار واحد صنفی در استان فعال هستند.
آریافر با اشاره به رشد ۶۳ درصدی اشتغال در حوزه اصناف استان در طی هشت ماهه سال جاری افزود: همچنین در طی این مدت سرمایه گذاری در حوزه اصناف استان ۶۳ درصد رشد را نشان میدهد.
وی از رشد حدود هشت درصدی مشاغل خانگی در خراسان جنوبی خبر داد و یادآور شد: میزان پرداختیها به مشاغل خانگی ۱۱۷ درصد از نظر ارزش و از نظر تعداد ۱۶ درصد رشد داشته است.
رشد ۸۱ درصدی صادرات کالاهای تولیدی استان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه صادرات استان در هشت ماهه امسال از نظر ارزشی محصولات داخل استان ۸۱ درصد و از لحاظ وزنی ۴۳ درصد افزایش وجود داشته است، بیان داشت: واردات به استان نیز در این مدت از نظر ارزشی ۱۶ درصد رشد و از نظر وزنی ۲۵ درصد کاهش داشته است
آریافر ادامه داد: خروجی کل استان در طی هشت ماهه امسال ۴۲۳ میلیون دلار ارزش داشته که ۳۲ درصد رشد را نشان میدهد و از لحاظ وزنی نیز ۴۳ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه مراقبت از بازار با انجام بازرسیها و همکاری دیگر سازمانها جزئی از وظایف این سازمان محسوب میشود، تصریح کرد: در هشت ماهه امسال ۱۲ هزار و ۸۱ مورد بازرسی از سطح بازار استان صورت گرفته که منجر به تشکیل ۶۲۲ پرونده شده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۳ درصد کاهش داشته که نشان از نظارتها خوب از طرف دیگر مراعات کردن حقوق مصرف کنندگان توسط اصناف بوده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: سامانه ۱۲۴ مربوط به ثبت شکایات مردم بوده که در هشت ماهه امسال یک هزار و ۵۸۳ مورد گزارش تخلف ثبت شده که ۱۲۰ مورد منجر به تشکیل پرونده شده است.
آریافر با بیان اینکه در استراتژی استان برای بهرهگیری از حوزه معدن، صنعت برنامههایی پیش بینی شده است، بیان کرد: در حوزه معدن سیاست این بوده معادن در راستای توسعه اقتصادی و صنعتی استان گام بردارند و منجر به رشد زیرساختهای مختلف گردند.
وی با بیان اینکه در خصوص جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی، بستههای معدنی تهیه شده و سیاست این بوده که از خام فروشی جلوگیری و زنجیره ارزش افزوده مواد معدنی در استان ایجاد شود، اضافه کرد: در این زمینه باید در کنار معادن کارخانههای ایجاد شود و برای تأمین نیرو نیز باید اولویت نیروهای بومی باشند.
گام بلند واحدهای صنعتی به سوی دانش بنیانی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه صنعت نیز سیاست سازمان حمایت از صنایعی بوده که تأمین مواد اولیه آنها در استان متناسب با معادن موجود باشد زیرا این امر سبب کاهش هزینههای حمل و نقل شده و بنابراین هزینههای تولید را پایین میآورد.
آریافر با اشاره به اینکه حدود ۱۳ واحد صنعتی استان به سمت دانش بنیان شدن پیش رفته و موفق شدهاند، بیان کرد: نمونه بارز آن کارخانه کویر تایر در استان بوده و دانشی که از خارج آمده را بومی سازی کرده و این سبب شده در دسترس باشد و هزینهها کاهش یابد.
وی با بیان اینکه در حوزه تجارت و بازرگانی تعامل با اصناف از طریق فعال سازی اتحادیهها و مشارکت با اتاق اصناف بر اساس ظرفیت و توان در بعد مالیات و همچنین کاهش هزینهها در بحث اجاره بها در دستور کار قرار دارد، گفت: در حوزه بازرگانی خارجی ظرفیتهایی خوبی در استان وجود دارد و تلاش داریم تا این ظرفیتها استفاده شود که یکی از این اقدامات فعال کردن خرده فروشی در مرز ماهیرود و یزدان است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تأکید بر این موضوع که باید تلاش شود تا تراز تجاری با افغانستان مثبت گردد، بیان داشت: باید از طریق ظرفیت کنسولی و نماینده رئیس جمهور در افغانستان و تیمی که در استان برنامهریزی شده ظرفیتهای استان برای تجار افغان بیان شود.