دوراندیشی برجامی – سرگرمی برای همه

سرگرمی

سرگرمی

دستاورد فنی ایران از توافق 3 ماهه با آژانس چیست؟

به گزارش سرگرمی برای همه ، این روزنامه اعتماد کردن او نوشت: “روز سه شنبه ، 26 مارس ، جمهوری اسلامی ایران ، مطابق با مصوبه مجلس شورای اسلامی ، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را به حالت تعلیق درآورد. در نتیجه ، کلیه درآمدهای اضافی آژانس بین المللی انرژی اتمی از نیمه شب دوشنبه به حالت تعلیق در خواهد آمد و هیچ تعهدی فراتر از ضمانت ها نخواهد بود. علی رغم تعلیق اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی ، آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران بین المللی (IAEA) در جریان سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای ایران به تهران در دقیقه 90 به توافق سه ماهه دست یافت.

در 48 ساعت گذشته ، سازمان انرژی اتمی توضیحات فنی کافی برای درک جدید ارائه داده است ؛ خلاصه این توضیحات این است که ایران ظرف 3 ماه ثبت خواهد کرد ، اطلاعات برخی از فعالیت های نظارت و تجهیزات ذکر شده در پیوست را حفظ می کند. در این دوره ، آژانس به این اطلاعات دسترسی نخواهد داشت ، و اطلاعات منحصراً در اختیار ایران خواهد بود. اگر ظرف سه ماه تحریم ها برداشته شود ، ایران اطلاعات را در اختیار آژانس قرار می دهد ، در غیر این صورت اطلاعات برای همیشه حذف می شود.

“اوایل صبح ، تفاهم جدید بین سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی (آژانس انرژی هسته ای بین المللی) باعث ایجاد هیاهو در مجلس شورای اسلامی شد. او پاسخ داد و از ایران خواست با وجود تعلیق پروتکل اضافی نوبت سه ماهه را آزاد کند. آیا این برداشت ، همانطور که برخی از مخالفان وی در مجلس شورای اسلامی می گویند ، چراغ سبز برای ادامه تحریم های ایران طی سه ماه آینده است یا انتقاد از اقدامات ایران برای کاهش شورای امنیت سازمان ملل متحد آزاد است؟ متعادل سازی تعهدات شورای امنیت سازمان ملل برای پاسخ به چنین س suchالاتی ، چندین روند باید مورد توجه قرار گیرد.

اختلاف بین دولت و مجلس شورای اسلامی در مورد جزئیات ، به ویژه جدول زمانی مندرج در برنامه اقدام استراتژیک برای حذف تحریم ها ، غیرقابل انکار است. قبل از تصویب این لایحه ، لازم بود با دستور شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه مراجعه كنید ، كه توسط پارلمان نادیده گرفته شد. اما پس از تصویب این برنامه و اعلام اجرای آن ، دولت همانطور كه ​​وزیر امور خارجه در تمام مذاكرات داخلی و مصاحبه های خارجی توضیح داد ، خود را موظف به اجرای مرحله به مرحله آن می داند. بر اساس این گزارش ، کاظم قا اریب آبادی ، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) در تاریخ 17 فوریه نامه ای را به آژانس بین المللی انرژی هسته ای ارائه کرد و در آن اظهار داشت که ایران از 26 مارس دیگر به تعهدات فوق برنامه خود عمل نخواهد کرد. در همان زمان ، رئیس سازمان انرژی اتمی ، علی اکبر صالحی ، دستورالعمل های فنی لازم را برای جلوگیری از اجرای داوطلبانه پروتکل ارائه داد.

سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی رافائل گروسی به تهران علیرغم درخواست وی سه روز قبل از اجرای مصوبه مجلس صورت گرفت اما مورد استقبال ایران قرار گرفت. به گفته برخی منابع آگاه ، موافقت با این جهت کاری نبوده است که فقط با مجوز سازمان انرژی اتمی انجام شود. نتیجه رایزنی های داخلی این بود که سفر گروسی به تهران نمی تواند مانع اجرای قانون شود ، در عین حال ایران با حفظ فضای گفت وگو با آژانس بین المللی انرژی هسته ای آسیبی نخواهد دید. قبل از سفر گروسی به تهران ، آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) علیرغم تعلیق پروتکل الحاقی ، سناریوهایی را برای راه های ادامه همکاری بین ایران و آژانس انرژی هسته ای آماده کرده بود. در رایزنی های صالحی و گروسی ، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای متذکر شد که تعلیق اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی نهایی است و حتی طبق گفته برخی منابع آگاه ، پیشنهادات فنی ادامه همکاری ایران با آژانس انرژی هسته ای را که آژانس انرژی هسته ای بین المللی می داند ، ارائه داد. یک مجلس نامناسب. با: رد شد

توافقنامه سه ماهه آژانس انرژی هسته ای ایران برای حفظ تصاویر غرفه آژانس انرژی هسته ای تأثیر چندانی در کیفیت اجرای قطعنامه مجلس شورای اسلامی ندارد و اجرای پروتکل الحاقی در ایران توسط آژانس بین المللی انرژی هسته ای و آژانس بین المللی انرژی هسته ای به حالت تعلیق درآمده است. توافق سه ماهه ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای با در نظر گرفتن مصلحت سیاسی ، یک ابتکار هوشمندانه با چشم انداز فنی بود.

در ژوئیه 2015 ، بر اساس توافق هسته ای ایران با 1 + 5 ، ایران برای نشان دادن صلح آمیز بودن این اقدامات ، در فواصل مختلف محدودیت هایی در فعالیت های هسته ای خود اتخاذ کرد و پس از مدتی ، به عنوان یک کشور عادی ، به ایران وفادار ماند. پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) ؛ اگرچه ایران قبلاً همه تعهدات هسته ای خود را به حالت تعلیق درآورده است ، مطابق مواد 36 و 37 شورای امنیت سازمان ملل متحد ، هیچ اقدامی از جمله تعلیق پروتکل الحاقی به معنای خروج از توافق نامه نیست. در چنین شرایطی ، ساختار برجام هنوز باقی مانده است ، “رایزنی ها بین ایران و 1 + 5 برای نجات توافق هسته ای ادامه دارد.” بر این اساس ، سازمان انرژی اتمی ، با تعریف این گروه سه ماهه ، ابتکاری را به نفع ایران در میان مدت آغاز کرده است.

کسانی که با متن توافق هسته ای ایران و 1 + 5 آشنا هستند می دانند که در متن برجام در هر یک از آنها روزهایی با عنوان روز توافق ، روز راه اندازی یا روز انتقال وجود دارد. طرفین باید برخی تعهدات را از آن انجام دهند. تاریخ انتقال هشت سال پس از تاریخ توافق یا روزی خواهد بود که مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای اعلام می کند آژانس انرژی هسته ای به “نتیجه گسترده تر” خود رسیده است که تمام مواد هسته ای در ایران در صلح است. نتیجه گیری گسترده تری را می توان از تاریخ قبل از این هشت سال یا طبق برجام در سال هشتم توافق به دست آورد. در آن روز ، اتحادیه اروپا و ایالات متحده اقدامات مندرج در بخشهای 20 تا 21 پیوست 5 شورای امنیت سازمان ملل را انجام می دهند و ایران تصویب پروتکل الحاقی را مطابق با نقش قانونی خود دنبال می کند. رئیس جمهور آران پارلمان

در حال حاضر 5 سال از اجرای برجام می گذرد و 3 سال به روز گذار باقی مانده است. ایران طی 5 سال گذشته اجرای پروتکل الحاقی را متوقف نکرده است ، طی آن 4 سال است که ترامپ است ، به گفته کارشناسان و تحلیل گران خلع سلاح در مورد ایران ، تصمیمی که یکی از هوشمندانه ترین اقدامات تهران در شطرنج برجام بود. هیئت نظارت بر اجرای برجام در ایران که دولت آن موظف به اجرای تصمیمات خود است ، با در نظر گرفتن کلیه ملاحظات ، به ویژه پیشنهادهای چین و روسیه به عنوان دوستان ایران در این دوستی ، تصمیم گرفت پروتکل الحاقی را داوطلبانه ادامه دهد. تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی. طرف های هسته ای یا خصمانه در آژانس انرژی هسته ای برای جلوگیری از نتیجه گیری گسترده تر در سال هشتم.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید دستیابی به نتیجه گیری گسترده تر درباره فعالیت های هسته ای ایران مستلزم نظارت مستمر است و اگر ادامه نظارت (استفاده از پروتکل الحاقی) یک روند دشوار و زمانبر باشد.

علاوه بر تجربه تاریخی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی ، استفاده از فرصت برای توجیه آژانس انرژی هسته ای در آینده نیز ضروری بود. امروز علی رغم بازگشت تحریم های آمریکا ، پایبندی 1 + 4 به این تحریم ها ، منافع اقتصادی ایران از برجام به صفر رسیده است ، تهران در پاسخ به این تعهد ، انجام تعهدات هسته ای خود را متوقف کرده است ، اما جو سیاسی در رایزنی ها حاکم است . “بازماندگان برجام” ایران برای نجات این معامله در میان تغییر دولت در ایالات متحده بسیار ناامید شده اند. ایران لغو تحریم های اعمال شده توسط دونالد ترامپ طی چهار سال گذشته را گامی می داند که ایالات متحده در وهله اول باید آن را بردارد ، پس از آن با پاسخ فوری تهران برای بازپرداخت همه تعهدات برجامی روبرو می شود. در چنین فضایی ، ابتکار عمل سازمان انرژی اتمی ایران در توافقنامه سه ماهه با آژانس بین المللی انرژی اتمی چشم انداز است. “او همچنین آن را از این موسسه گرفته است.”

انتهای پیام: