البرهان: در این جنگ، همه بازنده هستند

رئیس شورای حاکمیتی سودان، گروه‌های واکنش سریع را به استقرار در داخل محله‌های مسکونی و استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرد.

به گزارش سرگرمی برای همه، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان امروز (شنبه) در مصاحبه با العربیه مکانی را که از زمان آغاز درگیری‌ها با نیروهای واکنش سریع از شنبه گذشته در آنجا حضور دارد، برملا کرد.

البرهان اعلام کرد: من در مرکز فرماندهی حضور دارم و تنها جسدم آن را ترک خواهد کرد.

وی نیروهای واکنش سریع را به حمله به نهادهای دیپلماتیک بدون رعایت قانون بین‌الملل متهم کرد.

عبدالفتاح البرهان همچنین عنوان داشت که گروه‌های واکنش سریع در داخل محله‌های مسکونی مستقر هستند و از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند.

وی اظهار کرد: باید طرفین درگیر در سودان با هم بنشینند تا راه خروجی از بحران پیدا کنند.

البرهان گفت: ما به عنوان سودانی‌ها باید کنار هم بنشینیم و راه برون رفت مناسبی را پیدا کنیم تا امید و زندگی را باز گردانیم.

وی افزود: در این جنگ، همه بازنده هستند.

البرهان عنوان داشت که تمامی فرودگاه‌ها به جز دو فرودگاه خارطوم و نیالا تحت کنترل ارتش است.

وی تصریح کرد: اوضاع معیشتی در حال نابسامان شدن است و ما نیز همچون جامعه بین الملل نسبت به اتباع خارجی نگران هستیم.

درگیری‌ها در سودان از هفت روز قبل در خارطوم و دارفور میان ارتش سودان به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو آغاز شده است. به‌رغم اعلام آتش‌بس موقت از سوی ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع، گلوله‌باران و آتش توپخانه پراکنده در طول شب در خارطوم، پایتخت سودان ادامه داشت.

در همین حال هیات‌های دیپلماتیک به تدریج در حال خروج از سودان هستند.

عربستان سعودی می‌گوید عملیات تخلیه شهروندان خود را از سودان آغاز کرده است. وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که به اتباع «کشورهای دوست» هم در این مسیر کمک خواهد کرد.

به گفته ارتش سودان، از هواپیماهای نظامی برای خروج دیپلمات‌های ایالات متحده، فرانسه، انگلیس و چین استفاده خواهد شد. این در حالی است که طرح‌های قبلی برای تخلیه اتباع خارجی به دلیل مسائل امنیتی اجرا نشده است.

درگیری‌ها در سودان که وارد دومین هفته می‌شود، پس از آن شروع شد که طرح «انتقال قدرت از دولت موقت نظامی» مطرح شد و جنگ قدرت در درون رهبری نظامی این کشور به درگیری میان گروه‌های رقیب منجر شد.

روز جمعه نیروهای معروف به آراس‌اف، «نیروهای واکنش سریع»، در سودان اعلام کردند به مناسبت عید فطر و به دلایل انسان‌دوستانه با آتش‌بس ۷۲ ساعته با ارتش سودان موافقت کرده‌اند. با وجود وعده‌های ارتش و آراس‌اف، اما آتش‌بس محقق نشد و همچنان صدای تیراندازی و گلوله‌باران شدید در سراسر خارطوم، پایتخت سودان شنیده می‌شود.

انتهای پیام