عوامل مدرن سبب ایجاد آلرژی میشوند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به آلرژی غذایی در افراد پرداخت.
در این گزارش آمده است: افزایش آلرژیهای غذایی یکی از اسرار بزرگ دوره ما محسوب میشود. غذاهایی که برای بسیاری از ما سالم هستند، حتی در مقادیر کمتر از یک قاشق چای خوری میتوانند برای افراد مبتلا به آلرژی سمی باشند. از کرفس گرفته تا گردو، ماهی تا کنجد، نخود گرفته تا گندم، فهرست مواد غذایی آلرژی زا بسیار طولانی است. علاوه بر این، آلرژیها – که زمانی عمدتا به دوران کودکی محدود میشدند – اکنون به احتمال زیاد تا آخر عمر افراد ادامه دارند. رزالیند رتهاوس -که یک آموزشگاه آشپزی را در خیابان لیتل پورتلند در لندن اداره میکند و دورههای آشپزی پایدار را به مشاغل و افراد آموزش میدهد- متوجه شده است احتمال ابتلای کارآموزانش به آلرژی در مقایسه با ۲۰ سال پیش بسیار بیشتر است. او همچنین متوجه شده است که تعداد مواد غذایی آلرژی زا بسیار بیشتر از گذشته است.
او در سخنانی گفت:”این هفته، ما یک دوره آموزشی درباره آشپزی خاورمیانه برگزار کردیم و متوجه شدیم یک نفر به مرکبات آلرژی دارد. مربیان او باید راههایی برای جایگزینی ترشی لیمو با مواد دیگری همانند تمر هندی و انار بیابند. “
معمای دیگر در ارتباط با آلرژیهای غذایی این است که به راحتی نمیتوان آنها را تعریف کرد. همانطور که ترزا مکفیل –انسان شناس پزشکی در کتاب جدیدش- نوشت: “آلرژی یک بیماری عجیب است. شما بیمار نیستید، اما حالتان هم خوب نیست. اگر واکنش ایمنی بدن شما به واسطه چیزهای اشتباه تحریک شود، این حتی میتواند شما را بکشد. ” در اصل، همانطور که مکفیل نوشت آلرژی زمانی اتفاق میافتد که “سیستم ایمنی شما به یک ماده بیضرر پاسخ بیش از اندازه نشان دهد. ” در ارتباط با آلرژی غذایی، این واکنش توسط آنتی بادیهای ایمونوگلوبولین هدایت میشود.
در حالی که عدم تحمل غذایی میتواند ناراحت کننده و آزاردهنده باشد، آلرژی غذایی میتواند باعث آنافیلاکسی شود که یک واکنش شدید و ناگهانی که ممکن است منجر به خس خس سینه، تورم زبان، مشکل در بلع و در موارد شدید، از دست دادن هوشیاری شود. من –نویسنده- قبل از شروع نوشتن این مقاله، معتقد بودم آلرژی غذایی یک نفر میتواند خفیف یا جدی باشد، اما پل ترنر محقق آلرژی از امپریال میگوید: “این حرف درستی نیست. آلرژی آلرژی است. ” نکته نگران کننده این است که هر آلرژی غذایی میتواند موجب ایجاد واکنش آنافیلاکتیک شود، حتی اگر علائم فردی در حال حاضر خیلی آزاردهنده نباشد. تحقیقات ترنر نشان داده است پیش بینی اینکه چه کسی دچار آنافیلاکسی کشنده یا نزدیک به مرگ میشود بسیار دشوار است. اکثر افرادی که از آنافیلاکسی شدید رنج میبرند در گذشته فقط واکنشهای خفیف تری نشان داده اند. یکی از معدود پیش بینی کنندههای آنافیلاکسی شدید این است که احتمال بیشتری وجود دارد که بعد از ورزش کردن فرد اتفاق بیفتد، اما هیچکسی به افراد مبتلا به آلرژی پیشنهاد نمیکند ورزش را کنار بگذارند.
اما آمار و ارقام مربوط به آلرژی غذایی در سراسر جهان وحشتناک است. آلرژی غذایی حدود ۷.۷ درصد از کودکان چینی (۰ تا ۲ ساله) را تحت تاثیر قرار میدهد و مواردی از آلرژی به بادام زمینی در هند وجود دارد که زمانی سابقه نداشت. نمیتوان دقیقا گفت که چرا چنین اتفاقی در حال روی دادن است.
بین کودکان مبتلا به اگزما و کودکان مبتلا به آلرژی غذایی، تداخل زیادی وجود دارد، و تحقیقات نشان داده است آلرژی به بادام زمینی میتواند با استفاده از پماد اگزما بر پایه روغن بادام زمینی ایجاد شود.
هیچ کس با آلرژی غذایی متولد نمیشود، اما گسترش آن نشان میدهد عاملی در محیط مدرن سبب ایجاد آلرژی غذایی میشود.
از برخی جهات، جهان ما اکنون بیش از حد کثیف است و افزایش ابتلا به آسم به وضوح با افزایش آلودگی هوا مرتبط است. یکی از محبوبترین نظریهها “فرضیه بهداشت” است: این ایده که ما در یک محیط “بیش از حد تمیز” بزرگ میشویم میتواند سیستم ایمنی بدن ما را حساس کند. نظریه مرتبط دیگر این است که زندگی بی تحرک ما در خانه ما را از ویتامین دی در برابر نور خورشید محروم میکند (به نظر میرسد ویتامین دی سبب محافظت در برابر آلرژی میشود.)