کدام لقمه سنگ ها نقش بیشتری در ساب زنی دارند؟

کفسابی با لقمه سنگ ۳۶ یا ۴۶

در سنگسابی یا کفسابی، عملیات ساب زنی سنگ با لقمه سنگ ۳۶ یا ۴۶ اغاز می شود، که نقش بسیار اساسی در ادامه کار دارد و دلیل این اهمیت این است که برای یک دست شدن و بعد پرداخت عالی سنگ در ادامه کار تاثیر به سزایی دارد،این لقمه سنگ که با نام زبرساب نیز شناخته میشود برای از بین بردن ناخنک یا پستی و بلندی مورد استفاده قرار میگیرد. همان طور که در بخش کفسابی و سنگسابی ذکر کردیم، ممکن است بر روی سنگ فرش سیمان یا ماسه باقی بماند و یا با شست شوی سنگ به وسیله مواد شوینده شیمیایی ظاهر زشت و ناپسندی به سنگ داده شود، در این مورد با کفسابی به وسیله لقمه سنگ ۳۶ یا ۴۶ از این حالت خارج میشود.

تغذیه

اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم، نقش این لقمه سنگ در عمیات کفسابی از بین بردن پستی و بلندی است که باعث بازگشت رنگ سنگ میشود. کفساب باید ساب اول را با دقت بالایی انجام دهد تا در ساب های بعدی به مشکل نخورد و در پایان کار، کیفیت و زیبایی سنگ به بهترین شکل بازگردد.

عملکرد ساب اول در کفسابی:

ساب زنی با لقمه سنگ ۳۶ یا ۴۶ با برداشتن یک لایه ۱ تا ۵ میلی متری از سنگ انجام می پذیرد، البته لازم به ذکر است که این لایه برداری بستگی به نوع سنگ دارد برای مثال: در سنگ تراورتن برداشتن لایه به اندازه ۴ تا ۵ میلی متر صورت میگرد، ولی در سنگ گرانیتی این لایه برداری بسیار کمتر است و حدود ۱ تا ۲ میلی متر می باشد. صیقل دادن سنگ رسالت اصلی کف سابی است و ساب اول کیفیت این کار را تضمین می کند.

تفاوت لقمه سنگ ۳۶ و ۴۶ در کفسابی:

لقمه سنگ های ۳۶ و ۴۶ هر دو زبر ساب هستند و در عملیات کف سابی یا سنگ سابی به عنوان ساب اول به کار می روند و تفاوت ان ها در مواردی است که ذکر می کنیم:

در لقمه سنگ ۳۶ خاصیت زبر بودن کمی بیشتر از لقمه سنگ ۴۶ است و اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم،عملیات ساب زنی با لقمه سنگ ۳۶  نسبت به ۴۶ سریع تر انجام میشود و به عبارت دیگر برش سنگ با لقمه سنگ ۳۶ در کفسابی کمی بهتر از سنگ ۴۶ است.

نکته ای که وجود دارد این است که برای کفسابی همه سنگ های فرش شده در کف ساختمان ها یا پارکینگ و سوله،هتل، رستوان و تالارها و… در مرحله اول از ساب ۳۶ یا ۴۶ استفاده می شود به غیر از سنگ گرانیت و سنگ های امثال ان.

حالا ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که برای سنگسابی گرانیت از چه نوع لقمه سنگی استفاده می شود؟

گرانیت از جمله سنگ هایی است که بسیار سخت و محکم بوده و معمولا در مکان های پرتردد و شلوغ استفاده میشود و به علت مقاوت بالا و زیبایی منحصر به فرد در ادارات و سازمان ها در بخش پله و پاگرد استفاده می شود. برای ساب زنی گرانیت در مرحله اول به ندرت از لقمه سنگ ۳۶ یا ۴۶ استفاده می شود، زیرا زمانی زیادی را طلب می کند تا لایه بردای سنگ انجام شود، به همین دلیل از الماس زبر برای لایه برداری استفاده میشود که در بخش کفسابی سنگ گرانیت به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

نکات مهم در کف سابی و سنگسابی

1) استفاده از مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و اسید برای سابیدن سنگ اصلا توصیه نمی شود زیرا باعث کدر شدن آن می شود .

اما ذر بعضی موارد استفاده از آنها مشکلی ندارد .

2) بهتر است برای کف ساختمان های نوساز از سنگ های ساب نخورده استفاده کنید

و بعد از اتمام ساخت و ساز، از یک تیم کفسابی بخواهید تا سنگ ها را برای شما براق کند .

زیرا این روش بسیار مقرون به صرفه تر از خرید سنگ ساب خورده است و از طرفی در طی عملیات بنایی و نقاشی ساختمان،

مقداری مصالح و رنگ روی سنگ کف می ریزد و آن را مجدد کثیف و کدر می کند .

3) دو نوع دستگاه کف سابی وجود دارد نوع اول با برق سه فاز و نوع دوم با برق تک فاز کار می کند.

قدرت و کارایی دستگاه نوع اول به مراتب بیشتر است و نتیجه بهتری به وجود می آورد .

پس در صورتی که ساختمان شما دارای برق سه فاز می باشد، از کفساب بخواهید که از دستگاه نوع اول استفاده کند.

ساختمان هایی که در آنها آسانسور وجود دارد، دارای برق سه فاز هستند.

4) سنگ ها یکی از گرانترین مصالح ساختمانی هستند.

پس کفسابی آن را به هر کس نسپارید چون ممکن است خسارات زیادی به آنها وارد شود.

انواع دستگاه‌های کفسابی و کاربرد آن

دستگاه کفسابی 3 فاز

قوی ترین دستگاه برای کفسابی ساختمان ها است . با برق 3 فاز تغذیه می شود. کیفیت ساب آن از دستگاه تک فاز و دستی به مراتب بهتر است. از دستگاه تک فاز و دستی، سنگین تر است .

دستگاه کفسابی تک فاز

قدرت این دستگاه متوسط است و از برق تک فاز تغذیه می شود کیفیت ساب متوسطی دارد و در مواقعی استفاده می شود که امکان دسترسی به برق 3 فاز وجود ندارد یا جرم و کثیفی کف ساختمان بسیار کم است وزن آن حدود 70 کیلوگرم است .

دستگاه ساب زنی دستی

برای ساب زدن قسمت هایی که دو دستگاه سه فاز و تک فاز به آن دسترسی ندارند استفاده می شود. مانند : کناره‌ی دیوارها، راه پله ها و همینطور ساب زدن دیوارهای سنگی. شکل ظاهری آن شبیه به دریل های بزرگ و پر قدرت است. با این تفاوت که به جای مته، پدهای مخصوص کفسابی روی آن قرار گرفته .این دستگاه با برق تک فاز کار می کند.

ساب زنی سنگ چیست؟

ساب زنی سنگ کف زمانی لزوم پیدا می کند که کف ساختمان بعد از سنگفرش یکدست نشده و چهره زشتی به محیط داده است و یا اینکه در گذر زمان چرک و کثیفی بر روی سنگ حاکم شده و با روش های معمولی نمی توان ان را تمیز کرد.

ساب زدن سنگ کف یا کفسابی با دستگاه مخصوص ساب زنی اجرایی می شود ، به گونه ای که فردی تحت عنوان کفساب اقدام به ساب زدن می کند و با حرکت دستگاه ساب زنی بر روی سنگ باعث یک دست شدن سطح شده و کیفیت را بالا می برد.

ساب زدن سنگ کف به صورتی است که کفساب باید به خوبی سنگ فرش را بشناسد تا بتواند لقمه سنگ را به درستی به کار گیرد ، برای مثال برای ساب زنی سنگ گرانیت لقمه سنگ و الماس بیشتری لازم است اما برای ساب زنی موزاییک تعداد و نوع لقمه سنگ نصف می شود.

ماندگاری کیفیت سنگ بعد از کفسابی

ماندگاری درخشانی و براقیت سنگ بستگی به کیفیت کفسابی. تخصص و تجربه کفساب ها، استفاده از ابزارهای مناسب و همینطور مراقبت های بعد از کفسابی دارد.تا مدت ها باقی خواهد ماند. البته به این شرط که بعدها برای نظافت سنگ ها از مواد شیمیایی مانند جوهرنمک و اسید استفاده نکنید زیرا این مواد، سنگ ها را کدر و آسیب پذیر می کنند .

تفاوت سنگسابی و کفسابی

یکی از بحث های ابهام دار در کفسابی بحث اصطلاح کفسابی در این شغل می باشد طوری که برای اکثر افرادی که برای اولین بار با این حرفه آشنا می شوند این سوال پیش می آید چرا به کفسابی، سنگسابی نیز میگویند و یا تفاوت این دو اصطلاح در چیست؟

در واقع سنگسابی زیر مجموعه ای از کفسابی است. زمانی که در ساختمانی کف ساختمان را سنگ هایی نظیر مرمریت، تراورتن، گرانیت کار شده باشد به صیقل کردن، لایه برداری و پرداخت سنگ سنگسابی میگویند در حالی که کفسابی برای همه ی موارد از جمله بتن، موزاییک، سرامیک و انواع سنگ کاربرد دارد.

مراحل کفسابی

بررسی سطح

ابتدا باید کارشناس مربوطه به بررسی سطح بپردازد. آیا ساختمان قدیمی می باشد؟ تازه مراحل ساخت تمام شده؟ برق و شفافت کف از بین رفته؟ سنگ و سرامیکه دچار شکستگی و ترک شده اند؟ تراز سنگ ها و کف بهم خورده؟ متراژ کف ساختمان چقدر است؟ شرایط آب و هوایی منطقه به چه صورت است؟ تمام اینها مواردی است که باید توسط کارشناس مربوطه که از شرکت فرستاده می شود مورد بررسی قرار بگیرد

برآورد هزینه و تعداد روز

برآورد هزینه نسبت به متراژ کار و تعداد روز انجام می شود. میزان هزینه نسبت به اینکه شما قصد انجام کفسابی چند طبقه از ساختمان را دارید و متراژ آن محاسبه می شود.

تمیز کردن سطح

بعد از بررسی کارشناس و مشخص شدن هدف سطح باید از هرگونه کثیفی و آشغال بزرگ تمیز شود. گرد و خاک، آشغال های حجیم، بقایای بنایی و غیره بهتر است قبل از شروع کار از محل خارج شوند که هم سرعت کار سریع تر شود هم مانع انجام کار نشود. برای کفسابی پارکینگ باید تمام اتومبیل ها یک روز از پارکینگ خارج شوند و رفت و آمد افراد باید از یک منطقه مخصوص انجام شود و مزاحمتی برای کارگران ایجاد نکنند.

انجام کفسابی

این مرحله که آغاز کار می باشد کارگر کفساب پشت دستگاه قرار میگیرد و به آرامی از نقطه ای شروع کرده، کفسابی باید به آرامی و با دقت انجام شود. برای قسمت هایی که دچار شکستگی یا ترک شده اند یا سطح همتراز نمی باشد باید دقت بیشتری کرد. بهتر است بعد از پایان کار یک دور کف تمیز شود تا کثیفی های بجا مانده نیز برطرف شوند.

  • به دلیل اینکه کفسابی با آب انجام می شود بایستی لوازم چوبی از قبیل کابینت یا درها حداقل با 5 سانتی متر فاصله از سطح زمین نصب شوند یا بهتر است که بعد از کفسابی نصب شوند.
  • نقاشی سقف باید قبل از کفسابی انجام شود.
  • در مرحله پرداخت کفسابی باید از هرگونه رفت و آمد اجتناب کرد.
  • دستگاه کفسابی فقط با برق سه فاز کار می کند پس باید در ساختمان برق سه فاز باشد.
  • در مواقعی که برق سه فاز در ساختمان نباشد کفسابی با دستگاه تک فاز انجام می شود.
  • برای کیفیت بیشتر لازم است که کف از شن و ماسه و وسایل خالی باشد

کفسابی سنگ و کفشویی یا فرچه ساب چیست؟

همیشه ساختمان ها به کفسابی نیاز ندارند. در مواردی که آلوگی کف سطحی بوده و مشکل سطح جزئی میباشد می توان مشکل را با کفشویی که هزینه بسیار کمتری دارد برطرف کرد. لازم به ذکر است که کفشویی همچون کفسابی و نماشویی نیازمند مهارت نسبتا زیادی می باشد. کفشویی به این صورت است که چند عدد لقمه سیناکس یا نام دیگر آن فرچه سیما را به زیر دستگاه مخصوص  نصب می کنند. سپس با دستگاه تمام آلودگی ها و کثیفی هایی که سبب زشتی نمای کف می شوند را از بین میبرند و به صورت براق و شفاف در می آید. گفتنی است که این عمل کاری بسیار حساس بوده که باید توسط متخصص این کار انجام شود.هزینه کفشویی نسبت به کفسابی پایین تر است.

کفشویی چیست؟

کفشویی به شستشوی سنگ فرش با استفاده از دستگاه کفسابی و فرچه مخصوص میگویند. کفشویی تقاوت های زیاد با کفسابی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. فرچی مخصوصی که به دستگاه نصب می شود دارای ساختار مخصوص این کار است که همه ی کثیفی و چرک های روی سطح سنگ را از بین می برد و کیفیتی متعادلی را به سنگ می دهد.

تفاوت کفسابی و کفشویی

کفشویی با کفسابی و سنگسابی تفاوت های زیاد دارند به گونه ای که در کفسابی عملیات کف سابی و صیقل دادن و لایه برداری انجام می شود و سنگ به بالاترین سطح کیفیت میرسد و طول عمر آن نیز زیاد می شود ولی در کفشویی یک پروسه کاملا متفاوت انجام می شود، چرک ها و کثیفی ها توسط چرخش فرچه روی دستگاه از بین میروند و عملیات لایه برداری انجام نمی شود.

بسیاری از افراد این تفکر اشتباه را دارند که کفسابی و کفشویی یکی هستند ولی کفسابی مهارت بسیار بیشتری لازم دارم و در آن از لقمه سنگ های مخصوص استفاده می شود ولی در کفشویی از لقمه سنگ استفاده نمی شود. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که کفشویی مزایای خود را دارد و میتوان سنگفرش را به صورت دوره ای کفشویی کرد

برخی ویژگی ها دستگاه کف سابی سه فاز

۱)دارای موتور سه فاز کارخانه موتو

۲)دارای مخرن ۴۰لیتری
۳)قابلیت کار کردن به صورت خشک و آّب

۴)دارای لاستیک کنار صفحه ایی ب ژن تبریزرای ممانعت از پاشیدن آب از دستگاه بر روی شخص و دیوار و ..