هزینه احداث یک هکتار باغ گردو

هزینه احداث یک هکتار باغ گردو چقدر است؟

اگر به دنبال احداث باغ گردو هستید باید برآوردی از هزینه­های احتمالی احداث در نظر داشته باشید تا بتوانید با پیش بینی منابع مالی مورد نیاز اینکار را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، قبل از هر چیز باید تفاوت احداث باغ گردو را در دو حالت مختلف احداث باغ گردو مدرن و سنتی مورد بررسی قرار دهیم، با پاسخ به این پرسش که آیا تفاوت زیادی بین عملکرد باغ گردو سنتی ومدرن و هزینه­های آن وجود دارد یا خیر باید تعیین کنیم که احداث کدام نوع باغ گردومی­تواند ما را به سود دهی مطلوب برساند و در نهایت هزینه‌ی احداث باغ گردو مدرن را بخه ازای هر هکتار مورد بررسی قرار می­دهیم.

وام احداث باغ گردو

تفاوت عملکرد باغ گردو مدرن و سنتی:

باغ گردو سنتی:

در احداث باغ گردو سنتی مراحل احداث به شیوه‌های عنوان شده در زیر انجام می­شود:

  • خرید نهال: خرید نهال از نزدیک ترین نهالستان انجام شده و ممکن است نهالستان فاقد مجوزهای مورد نیاز برای تولید نهال باشد.
  • آماده سازی زمین: آماده سازی زمین تنها به معنای شخم زدن و خاک ورزی خاک قبل از حفر چاله بوده و به بافت خاک و ویژگی­های خاک توجهی نمی­شود در این شرایط هزینه ای بابت اصلاح بافت خاک صرف نمی­شود.
  • حفر چاله: حفر چاله بدون در نظر گرفتن فاصله‌ی مورد نیاز درختان با در نظر گرفتن فاصله‌ی تقریبی و در بیشتر موارد با استفاده از نیروی کارگری انجام می­شود.
  • کود دهی به خاک قبل از کاشت به صورت مخلوط کردن کود دامی با خاک در حین خاکورزی و یا قرار دادن چالکود در کنار نهال تازه کاشته شده انجام می­شود.
  • کاشت نهال در اولین تاریخ مناسب برای کاشت انجام می­شود.

معایب این روش احداث باغ و برآورد هزینه ها:

اولین گام در احداث باغ گردو و مهم­ترین گام انتخاب نهال است، در احداث باغ گردو سنتی هیچ توجهی به مناسب بودن شرایط محیطی و اقلیمی برای کاشت ارقام مختلف گردو نمی‌شود، باغداران صرف تعریف دیگر باغداران از یک رقم گردو اقدام به انتخاب آن می­کنند، مراحل خاکورزی و آماده سازی زمین بدون توجه به اصلاح بافت خاک انجام می­شود و هیچ مشاوره ای در زمینه‌ی احداث باغ گردو دریافت نمی­شود.

علاوه بر آن آبیاری در باغداری سنتی بیش­تر به شیوه‌ی کرتی و غرقابی انجام می­شود که نسبت به سیست­های آبیاری نوین در نگاه اول کم هزینه تر است، اما در این سیستم آبیاری هزینه­های کنترل بیماری­های خاکزاد در سال­های بعد و یا هزینه‌ی هدر رفت آب به دلیل تبخیر و همینطور خسارتی کهدرختان به دیل نا منظم شدن آبیاری می‌بینند محاسبه نمی­شود، در تمام این موارد در هزینه­ها صرفه جویی می­شود اما به چه قیمتی؟ به قیمت کاهش باردهی و راندمان درختان؟

درختانی که در شرایط نا مساعد آب و هوایی کاشته شده باشند، خاک متناسب با نیاز درختان اصلاح نشده باشد و یا کود دهی به صورت اصولی و بر اساس کمبود مواد غذایی در خاک انجام نشود درست است که هزینه‌ی احداث را پایین می­آورد اما در نهایت در طی سالیان دراز باغداری نمی­تواند سود زیادی را عاید کشاورزان کرده  در واقع این شیوه‌ی باغداری بیش­تر از اینکه سود ده باشد زیان ده خواهد بود.

باغ گردو مدرن:

در احداث باغ گردو مدرن تمامی مراحل آماده سازی زمین، انتخاب رقم مناسب برای احداث باغ و کاشت درختان گردو با شیوه­های اصولی و علمی انجام شده و بنابراین طبیعی است که هزینه­های احداث باغ گردو به شیوه‌ی مدرن بیشتر از هزینه‌ی احداث باغ گردو به شیوه‌ی سنتی باشد اما با توجه به اینکه اصولی بودن احداث باغ گردو به شیوه‌ی مدرن در طول زمان درآمد بیشتری را عاید کشاورزان می­کند بنابراین هزینه‌ی بیشتر احداث در همان سال­های اول پوشیده شده و صفر می­شود و در سال­های بعد آن چیزی که برای باغدار باقی می­ماند سود سرشار پرورش درختان گردو خواهد بود.

هزینه ­های احداث باغ گردو به شیوه‌ی مدرن:

احداث باغ گردو به شیوه‌ی مدرن تمام مراحل احداث به شیوه‌ی سنتی را در بر دارد با این تفاوت که نحوه‌ی انجام آن و بنابرای هزینه­های آنها با یکدیگر متفاوت است، در ادامه تمام مراحل احداث باغ به شیوه‌ی مدرن را مورد بررسی قرار می­دهیم.

    انتخاب زمین مناسب برای کاشت درختان گردو: بسیاری از افرادی که قصد احداث باغ گردو دارند زمینی برای این کار از قبل تهیه کرده اند اما برخی از افراد نیز هستند که پس از اینکه برای احداث باغ تصمیم می­گیرند به دنبال بهترین زمین برای احداث باغ گردو هستند.

از یک نظر راه دوم بهتر است چرا که در صورتی که زمین از قبل خریداری شده باشد در صورت مناسب نبودن شرایط خاک و یا دیگر عومل شما مجبور به اصلاح بافت خاک و صرف هزینه برای آن هستید اما در حالت دوم شما قطعا سعی می­کنید مناسب­ترین زمین را برای کاشت درختان گردو انتخاب می­کنید، به هر حال هزینه‌ی خرید زمین مناسب به عنوان یک هزینه‌ی ثابت به هزینه‌های احداث باغ گردو اضافه می­شود، ولی زمانی که شما باغ گردو احداث می‌کنید، تا صد سال از آن باغ بهره بردای خواهد شد، از این نظر در زمین خریداری شده برای احداث نهال گردو مناسب خواهد بود، ولی بهتر است که ابتدا زمین مناسب را پیدا کرد و بعد اقدام به خرید آن نمود.

هر درخت گردو چند کیلو بار می‌دهد؟

میزان باردهی نهال گردو چندلر بستگی به سن درخت دارد و هرچه سن درخت گردو بیشتر باشد میزان باردهی آن‌هم بیشتر می‌شود و در دهه پنجم و ششم عمر درخت باردهی به اوج خود می‌رسد به‌طور میانگین میزان باردهی درخت گردو به شرح زیر است:

۱۶ تا ۲۵ سالگی، بین ۷ تا ۱۰ کیلوگرم، ۲۶ تا ۳۵ سالگی، بین ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم، ۳۶ تا ۶۰ سالگی، بین ۲۲ تا ۴۵ کیلوگرم، ۶۱ تا ۸۰ سالگی، بین ۱۳ تا ۵۵ کیلوگرم و ۸۱ تا ۱۰۰ سالگی، بین ۱۳ تا ۳۲ کیلوگرم.

درصورتی‌که زمین شما حاصلخیز و خوب باشد درخت گردو می‌تواند بین 10 تا 12 سال باردهی خوب داشته باشد.

تعداد درخت گردو در هکتار چند درخت است؟

فاصله کاشت درخت گردو ۱۰ متر در ۱۰ متر می‌باشد. برای اینکه فاصله بین درختان خالی نماند معمولاً بین درختان گردو درخت هلو می‌کارند و بعدازاینکه درختان گردو به بهره‌برداری رسید درختان هلو را حذف می‌کنند و در بعضی جاها در سال‌های اخیر از درختان گردوی پاکوتاه به‌جای هلو استفاده نموده‌اند. برای مناطقی که خاک عمیق و حاصلخیز دارند کشت به روش زیر توصیه می‌شود:

درختان گردو به‌صورت مستطیلی و به فاصله ۹ در ۱۲ متر و به فواصل ۶ در ۵/۴ متر مابین آن‌ها درختان دیگر غرس می‌شوند.

۱۰ تا ۱۱ سال پس‌ازاینکه درختان بزرگ شدند و شاخه‌های به هم نزدیک شدند درختان خارج می‌شوند فاصله درختان گردو به ۹ متر افزایش می‌یابد و اولین عمل تنک کردن صورت می‌گیرد و درختان عرض مستطیل خارج می‌گردند. ۱۸ تا ۲۵ سال بعد دومین عمل تنک کردن انجام‌شده و تنها درختان اصلی باقی می‌مانند و درختان از داخل ردیف‌های باغ خارج می‌شوند و فاصله درختان در ردیف‌های باغ از ۶ متر به ۱۲ متر افزایش می‌یابد.