شرایط پذیرش دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

✔️ راهنمای کامل شرایط ادامه تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد (+ توضیح قوانین جدید اپلای ارشد آلمان 2023)

زمانیکه برای ادامه تحصیل در آلمان تصمیم گیری می کنید، پیش از هر چیز باید برنامه ای دقیق برای اهداف تحصیلی و آینده شغلی خود بعد از اتمام دوران تحصیل داشته باشید. بعد از انجام این برنامه، می توانید برای انتخاب دانشگاه و بعد از آن ارسال مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و بعد از آن آماده سازی مدارک برای روز مصاحبه در سفارت آلمان، آماده شوید. در نظر داشته باشید مشاورین موسسه ملک پور، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند. می توانید پس از خواندن این مقاله با  تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید. همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.

مهاجرت

1. چرا شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان پیشنهاد بسیار خوبی است؟

آلمان یکی از بهترین کشورهای جهان از نظر تحصیل، کار و زندگی است. شما می توانید با در مقطع کارشناسی ارشد، به این کشور مهاجرت تحصیلی کرده و پس از اتمام تحصیلات خود در آلمان مشغول به کار و زندگی شوید.

کشور آلمان در وضعیت اقتصادی و اجتماعی بسیار خوبی قرار دارد. پاسپورت این کشور از لحاظ اعتبار در قرار گرفته است.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان حدود یکسال و نیم تا دو سال طول می‌کشد.
سپس شما می توانید پس از پایان تحصیل، در آلمان مشغول به کار شوید و پس از آن کارت اقامت آلمان را دریافت کنید.

2. طول دوره کارشناسی ارشد آلمان چقدر است؟

دوره کارشناسی ارشد در آلمان حدود یک سال و نیم تا دو سال زمان می‌برد.

طول دوره کارشناسی ارشد آلمان کاملاً به موضوعاتی از قبیل اینکه دانشجو در هر ترم چند واحد انتخاب می‌کند، چند واحد پاس می کند و … بستگی دارد.

3. ترم‌های تحصیلی کارشناسی ارشد آلمان از چه زمانی شروع می‌شوند؟

همانند اکثر دانشگاه‌های اروپایی، شروع ترم دانشگاه‌های آلمان یک نوبت در سپتامبر و یک نوبت در ژانویه-فوریه می باشد. ناگفته نماند که برخی از دانشگاه ها، 3 الی 4 نوبت برای شروع ترم خود دارند. در نظر داشته باشید که ظرفیت پذیرش برای ترم ژانویه-فوریه مخصوصا در دوره فوق لیسانس در آلمان، تقریبا یک سوم ترم سپتامبر است. موارد بسیار مهمی را در ادامه این مقاله بررسی می کنیم… تا انتها همراه ما باشید.

4. رشته‌های تحصیلی کارشناسی ارشد در آلمان کدام‌اند؟

رشته‌های تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد در آلمان تنوع بسیار زیادی دارند. اما نکته مهم اینجاست که شما نمی توانید در رشته های غیرمرتبط با مدرک کارشناسی خود، مشغول به تحصیل شوید. البته استثنا نیز وجود دارد. شرایط تحصیل در آلمان بسیار متفاوت با ایران می باشد. انتخاب رشته های صحیح در دانشگاه های صحیح، اصلی ترین ماموریت شما یا موسسه ای که به شما کمک می کند می باشد.

5. هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان چقدر است؟

شاید جالب باشد بدانید ادامه تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد (به زبان آلمانی و انگلیسی) رایگان است و هزینه‌ای برای شما در بر ندارد. حتی ممکن است بتوانید برای فاند کارشناسی ارشد آلمان نیز اقدام کنید. البته پس از حضور در این کشور. البته بسیاری از دانشگاه های خصوصی نیز مشمول شهریه های سنگین می شوند و تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان مشروط به اخذ پذیرش از دانشگاه های دولتی آلمان می باشد. اینکه شرایط اخذ پذیرش از چگونه است را در ادامه مقاله توضیح می دهیم.

6. انواع پذیرش کارشناسی ارشد در آلمان کدام‌اند؟

برای تحصیل در مقطع ارشد در آلمان دو نوع پذیرش وجود دارد؛ پذیرش مستقیم و پذیرش مشروط.

  1. پذیرش مستقیم آلمان، برای زمانی است که شما مدرک زبان آلمانی (TestDaF یا مدرک زبان انگلیسی IELTS (با توجه به رشته مدنظر شما) را دارید.
    در این صورت سفارت آلمان به شما وقت مصاحبه VIP می‌دهد و شانس دریافت ویزای تحصیلی آلمان نیز برای شما بیشتر می شود.
  2. پذیرش مشروط آلمان،‌ شما می توانید با مدرک زبان آلمانی Goethe B1/B2، برای اخذ پذیرش از دانشگاه درخواست دهید و در آلمان تا C1 خوانده و بعد وارد دانشگاه شوید. (در ادامه توضیح داده می شود.)

7. حداقل سطح مدرک زبان برای تحصیل در مقطع ارشد در آلمان چقدر می باشد؟

  1. پذیرش مستقیم آلمان: برای اخذ پذیرش مستقیم و دریافت وقت VIP سفارت شما باید مدرک زبان آلمانی (TestDaF 3/4 (TDN یا مدرک زبان انگلیسی 6,5/IELTS 6 (با توجه به رشته و دانشگاه مدنظر) داشته باشید.
  2. پذیرش مشروط آلمان: در این صورت شما می توانید با مدرک زبان آلمانی Goethe B1/B2، برای اخذ پذیرش از دانشگاه درخواست دهید. اما قبل از ورود به دانشگاه باید در آلمان به کالج زبان بروید.

در صورت اخذ پذیرش مشورط، پس از گذراندن کالج اگر در آزمون زبان کالج قبول شوید و مدرک C1 زبان آلمانی خود را دریافت کنید، می توانید وارد دانشگاه شده و در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان مشغول به تحصیل شوید.
به یاد داشته باشید که شما یک سال زمان دارید که مدرک C1 خود را دریافت کنید.

8. شرط معدل برای تحصیل در آلمان چقدر است؟

مهمترین شرط از شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد، معدل شما می باشد. در نظر داشته باشید که یکی از شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان، شرط معدل 75٪ است. این بدان معناست که اگر لیسانس خود را از ایران گرفته اید، باید حداقل معدل شما 15باشد. برخی از دانشگاه های خصوصی ممکن است معدل بالای 13 را نیز بپذیرند اما سفارت آلمان در تهران احتمالا با درخواست ویزای شما مخالفت خواهد کرد.

9. شرایط سنی تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان چیست؟

یکی از شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد، شرط سنی است. برای دریافت پذیرش از بهترین دانشگاه‌های آلمان، شما می توانید تا سن 35 سالگی نیز اقدام کنید. اما به یاد داشته باشید که سفارت آلمان در تهران در این موارد سخت‌گیری بیشتری دارد و شانس داوطلبان تا 30 سال سن دارند برای دریافت بسیار بیشتر است.

10. شرایط زندگی دانشجویی در آلمان چگونه است؟

هزینه تحصیل در مقطع ارشد در آلمان برای همه رایگان است اما شامل هزینه‌ های مسکن، خوراک، پوشاک، رفت و آمد، قبض ها و… می شود. به طور کلی می توان گفت که مجموع این هزینه ها برای زندگی یک دانشجو در شهرهای کوچک‌تر بین 600 تا 800 یورو (در ماه) و در شهرهای بزرگ‌تر مانند برلین، هامبورگ و مونیخ و… بین 1.000 تا 1.100 یورو (در ماه) می باشد. شرایط زندگی دانشجویی در آلمان به علت سرویس های دولتی مانند تخفیف هزینه حمل و نقل، خوابگاه و… و حق کار دانشجویی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، شرایط بسیار خوبی دارد.

11. بهترین دانشگاه های آلمان کدامند؟

رتبه بندی بهترین دانشگاه های آلمان برای تحصیل کارشناسی ارشد در سال 2023 از این قرار است:

  • دانشگاه تکنیکال مونیخ (Technical University of Munich)
  • دانشگاه LMU مونیخ (LMU)
  • دانشگاه هایدلبرگ (Heidelberg University)
  • دانشگاه فرای (Freie Universitaet Berlin)
  • دانشگاه هامبولت (Humboldt University of Berlin)

شما باید قبل از اپلای ارشد آلمان، برای انتخاب دانشگاه مناسب خود به نکات زیر دقت داشته باشید:

  • اگر قصد دارید در حین تحصیل کار دانشجویی انجام دهید، تحصیل در دانشگاه‌های بزرگ و برتر به شما پیشنهاد نمی شود.
  • زیرا سخت گیری‌های تحصیلی این دانشگاه‌ها زیاد است و باعث می‌شود زمانی برای کار یا تفریح برای شما باقی نماند.
  • اما تحصیل در دانشگاه‌های معمولی، این امکان را برای شما فراهم می‌آورد که هم نمره‌های بهتری برای دروس دریافت کنید و هم زمان بیشتری برای کار و تفریح داشته باشید.