چطور خانه بخریم؟

چگونه برای خرید خانه شروع به پس انداز کنیم؟

سرمایه گزاری در ملک با پول کم چگونه امکانپذیر است؟ دلتان می‌خواهد خانه‌ای برای خود بخرید؟ حتی با وجود تورم چند صددرصدی طی سالیان گذشته در بازار مسکن و رکود بزرگی که طی یکی دو سال گذشته گریبان گیر بازار مسکن شده است، متخصصین املاک می‌گویند که اگر شما خانه‌ای خریداری کنید، هنوز جا برای رشد وجود خواهد داشت و سرمایه گذاری در مسکن و خرید خانه همچنان مطمئن‌ترین نوع سرمایه گذاری به حساب می‌آید.

اما بیشتر کسانی که برای اولین بار به دنبال خرید خانه هستند، مقدار پولی را که برای خرید خانه رؤیایی‌شان نیاز خواهند داشت، دست کم می‌گیرند. با یک تخمین تقریبی، هزینه کمسیون خرید مسکن در دفاتر املاک چیزی در حدود یک درصد است؛ یعنی اگر شما یک خانه ۲۰۰ میلیون تومانی بخرید حداقل باید چیزی در حدود ۲ میلیون تومان به عنوان کمیسیون یا کارمزد به آژانس املاک پرداخت کنید. همین‌طور هزینه های ریزودرشت دیگری نیز طی فرآیند نقل‌وانتقال وجود دارد که شاید مجموع این هزینه ها را به ۵ درصد قیمت خرید خانه برساند!

6 قدم طلایی برای سرمایه گذاری در املاک و مستغلات | آموزش سرمایه گذاری در املاک و مستغلات pdf | آموزش سرمایه گذاری در ملک

اما اگر شما برای خرید خانه پولی نداشته باشید، چگونه برایش پس انداز خواهید کرد؟

مراحل خرید ملک چیست؟ اگر شما همین حالا بخواهید خانه‌ای بخرید، ولی به اندازه کافی پس انداز ندارید، زمان مناسبی برای خرید خانه نیست. شاید از یکی از اعضای خانواده کمک مالی بخواهید، یا اگر مالک سهام شرکتی بورسی هستید، می‌توانید پولتان را از آنجا بیرون بکشید. در غیر این صورت، زمان آن رسیده تا قدری منظم‌تر و متعهدتر باشید و روی خرید خانه در نزدیک‌ترین زمان ممکن تمرکز کنید. ما در ادامه ۵ راه عملی را به شما آموزش می‌دهیم. توجه کنید که این ۵ راه یک‌شبه معجزه نمی‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا بعد از یک تا چند سال صاحب خانه شوید.

پنج راه عملی که به شما کمک می‌کند توان خرید خانه را پیدا کنید

صبوری برای یک تا چند سال گزینه‌های زیادی را برای جمع‌کردن پول پیش‌قسط و پول نقد برای هزینه های جابجایی در اختیارتان قرار می‌دهد.

۱٫ یک آپارتمان کوچک‌تر اجاره کنید:

با فرض اینکه شما در یک آپارتمان زندگی می‌کنید، نقل‌مکان به یک آپارتمان کوچک‌تر یا آپارتمانی که در محله ارزان‌تر قرار دارد، بهترین گزینه برای پس انداز کردن است، به خصوص اگر مجرد هستید یا متأهلید و هنوز صاحب فرزند نشدید، بسیار کارگشاست. حتی اگر والدین شما در طبقه پایین خانه‌ی خود اتاق یا پانسیونی دارند که الآن از آن به عنوان انباری استفاده می‌کنند، با آن‌ها صحبت کنید و برای مدتی به آنجا اسباب‌کشی کنید. به حرف‌های مردم بی‌توجه باشید، آن‌ها از هدف بزرگ شما که خانه‌دار شدن است خبری ندارند. خلاص شدن از شر هزینه یک میلیون تومانی در ماه چیزی در حدود ۱۳ میلیون تومان پس انداز برای شما خواهد داشت.

۲٫ ثروت های بادآورده خود را خرج نکنید.

آیا شما از شرکت پاداش گرفته‌اید؟ یا در قرعه‌کشی بانک یا محصولات سوپرمارکتی پول نقد جایزه برده‌اید؟ خرج کردن این پول ها را فراموش کنید. سرمایه گذاری این مبالغ بصورت پیش خرید چیتگر در بلندمدت به شما کمک می‌کند تا زودتر به هدفتان که خرید خانه است برسید.

۳٫  یک شغل پاره‌وقت پیدا کنید.

شما مجبورید مقدار زیادی پول پس انداز کنید و این کار راحتی نیست! آیا می‌توانید یک شغل پاره‌وقت بگیرید و همه حقوقتان را برای بودجه خرید خانه پس انداز کنید؟ یا می‌توانید در کاری که در آن مهارت دارید به عنوان فریلنسر کار کنید؟ فقط به فکر راه‌های پس انداز نباشید، به راه‌های پول درآوردن هم فکر کنید. بگذارید همین حالا یک راه عملی برای پول درآوردن را به شما آموزش دهیم. شما چه مهارتی دارید؟ طراحی ترجمه، سخنرانی، فروش، تولید محتوا، برنامه نویسی، تایپ …. با این مهارت‌ها به راحتی می‌توانید در ساعات بیکاری و عصرها درآمدزایی کنید. مثلاً به وب‌سایت‌های “پونیشا” و “انجام میدم” مراجعه کنید و ایده‌های بسیاری در مورد کار پاره‌وقت پیدا کنید.

همین‌طور اگر ماشین دارید و هر روز یک مسیر مشخص را تا محل کار رانندگی می‌کنید، می‌توانید در وب‌سایت “کاروانرو” اطلاعاتتان را وارد کنید، افرادی که با شما هم مسیر هستند، پیدا کنید و کرایه‌ای بابت رساندن آن‌ها به مقصدشان دریافت کنید. شما می‌توانید برای هر مهارتی که دارید، بازاری پیدا کنید تا مهارت‌هایتان را بفروشید و درآمد کسب کنید. فقط به کمی جستجو و همت برای رسیدن به هدف خرید خانه دارید.

۴٫ قطره قطره جمع گردد.

در هفته دو وعده غذای کمتر خریدن از رستوران به علاوه حذف تنقلاتی مثل آدامس، بستنی، کیک یا نوشابه می‌تواند مقدار زیادی پول در طول سال برایتان ذخیره کند. فرض کنیم که یک وعده ناهار ۸۰۰۰ تومان و سایر تنقلات ۵۰۰۰ تومان باشد، حذف دو وعده ناهار و همین‌طور تنقلات یعنی ۱۰۰۰۰۰۰ تومان پس انداز در سال! اگر نمیدانید چطور پس انداز کنید، در مقاله آموزشی راه های پس انداز پول راههای کاملاً عملی را بیاموزید که به شما کمک می کند در سال تا ده میلیون تومان پس انداز کنید.

۵٫ هزینه های غیرضروری را کاهش دهید.

آیا می‌توانید اینترنت خود را از نامحدود به مصرف محدود با هزینه‌ای کمتر تغییر دهید؟ یا بسته اینترنت موبایل خود را به طور کامل قطع کنید و فقط زمانی که در خانه و محل کار هستید از اینترنت وای فای استفاده کنید؟ به جای تردمیل و وسایل ورزشی گران قیمت باشگاه‌ها وسایل ورزشی موجود در پارک‌ها برای ورزش کردن استفاده کنید؟ هیچ‌کسی دوست ندارد این را بلند بگوید اما بیشتر مردم راه‌های زیادی برای کاهش یا حذف هزینه ها دارند. این کار راحت نخواهد بود و شما ممکن است احساس کمبود کنید، اما اگر به فکر پس انداز و خرید خانه هستید این کار ضروری است.

از خودتان بپرسید: آیا راحتی کوتاه‌مدت من مهم‌تر از خرید یک خانه است؟ اگر پاسختان منفی است، به زندگی زیر استانداردهایتان ادامه دهید تا وقتی آن خانه را خریدید، بهتر زندگی کنید.

چگونه خانه خوب بخریم ؟

نقل و مکان کردن‌های هر ساله، رفتن از این بنگاه املاک به آن بنگاه املاک، چانه زدن با صاحب خانه بر سر اجاره بها، فکر رسیدن به آخر ماه و پرداخت اجاره خانه و غیره از جمله هزاران مشکلات و دغدغه‌هایی است که اجاره نشینان با آن‌ها موجه‌اند. اقشار کم درآمد جامعه و یا جوانانی که به تازگی وارد بازار کار شده‌اند و سرمایه و پس‌انداز کافی برای خرید خانه را ندارند با سوالاتی از این دست رو به رو هستند:

چگونه خانه بخریم ؟ آیا می‌شود با کم کردن هزینه‌های اضافی خود و پس‌انداز آن هرچند به مقدار کم صاحب خانه شد؟ کدام بخش از هزینه‌ها اضافی هستند و برای خرید خانه مناسب باید از میزان آن‌ها کاسته شود؟ راه‌های پس‌انداز کردن کدامند؟ از چه راه‌هایی می‌توان خانه دار شد؟ چگونه با پیش خرید خانه صاحب خانه شویم؟

از طرفی علاوه بر دغدغه‌ها و مشکلات فوق، امروزه خرید خانه در ایران به عنوان یک چالش بزرگ مطرح می‌شود. تغییرات سریع قیمت‌ها نه تنها ریسک خرید خانه را افزایش می‌دهد، بلکه اجاره نشین‌ها را نیز با این دغدغه مواجه می‌سازد که آیا خرید خانه در این دوره از زمان مقرون به صرفه خواهد بود یا خیر؟

خرید خانه با حسابگری و آینده نگری

آمار بالای اجاره نشینی به خصوص در شهرهای بزرگ کارایی روش‌های گذشته برای خرید خانه را به چالش کشیده است. امروزه روش‌های گذشته برای خرید خانه کارایی خود را از دست داده‌اند و نمی‌توانند پاسخگوی سوالات فوق باشند. از این رو می‌توان بیان کرد خرید خانه در ایران با توجه به ریسک بالای آن باید با حسابگری و آینده‌نگری صورت بگیرد و موفقیت در این امر نیازمند مدیریت صحیح منابع مالی، برنامه‌ریزی، پس‌انداز و صبر و شکیبایی فراوانی است. این مقاله سعی کرده‌ایم با بیان نکات کلیدی در زمینه خرید خانه و معرفی روش‌های نوین، اجاره نشینان را تا خرید خانه مناسب و رهایی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های اجاره نشینی همراهی کنیم. در رابطه با خرید خانه وکالتی پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مطلب را مطالعه نمایید.

پس‌انداز کردن، راهی ارزان برای خانه دار شدن

برای پاسخ به این سوال که چگونه خانه بخریم، نیازمند داشتن مبلغ زیادی پول است. مبلغی که با دودوتا چهارتای حقوق کارگری و حقوق کارمندی در مدتی کوتاه قابل جمع شدن نیست. بازار مسکن نیز بی‌توجه به این حسابگری‌ها مسیر خود را طی می‌کند. بنابراین تنها راه برای دستیابی به این مبلغ، پس‌انداز کردن است.

با پس‌انداز کردن طبق ضرب المثل قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود، مبالغ کم که با آن‌ها نمی‌شد صاحب خانه شد، روی هم انباشته می‌شوند و بعد از مدتی به سرمایه‌ای نسبتاً زیاد تبدیل می‌شوند. چنانچه این مبالغ در حساب‌هایی قرار بگیرند که سود مشارکت به صورت سالانه روی آن‌ها محاسبه می‌شود، دستیابی به مبالغی زیاد در مدتی کوتاه امکان‌پذیر خواهد بود. برای موفقیت در پس‌انداز کردن؛ تعیین هدف، تلاش برای رسیدن به آن و برنامه‌ریزی امری ضروری و لازم است.

ترفندهای کاهش هزینه‌های جانبی

از طرفی وجود هزینه‌های جانبی در خرید مسکن همچون پرداخت حق کمیسیون به آژانس‌ املاک، حق باربری، خرید لوازمی که برای خانه جدید لازم است و غیره، مبلغ مورد نیاز برای خرید مسکن را افزایش می‌دهد.

برای تأمین چنین هزینه‌هایی بهترین کار، پس‌انداز کردن حدود ۵ تا ۱۰ درصد از درآمد کل و حقوق ماهیانه در هر ماه از سال است.

برای جلوگیری از وسوسه‌ی خرج کردن این مبلغ، بهتر است در ابتدای هر ماه این مبلغ از درآمد و یا حقوق کسر شود و به حساب بانکی که بدین منظور افتتاح شده است، واریز شود.

از جمله راه‌های دیگری که می‌شود از طریق آن هزینه‌های اضافی یا هزینه‌های جانبی را کاست و پس‌انداز را افزایش داد عبارتند از:

  • استفاده از مواد غذایی ارزان قیمت و خرید آن به صورت عمده به جای خرید مواد و مایحتاج گران قیمت.
  • استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس شرکت واحد به جای استفاده از وسیله نقلیه شخصی.
  • صرفه جویی در مصرف انرژی، تماشای کمتر تلویزیون که علاوه بر کاهش هزینه برق اثر تبلیغات را در بیننده کاهش می‌دهد و از این طریق خریدهای غیرضروری را به حداقل ممکن می‌رساند.
  • فروش وسایل غیرضروری، کاهش سفرهای غیرضروری و عدم خرید وسایلی که می‌شود در منزل و با کمترین قیمت آنها را ساخت و تولید کرد.