عبدالجبار کاکایی از آرزوی «یدالله رویایی » گفت

عبدالجبار کاکایی با اشاره به ماجرای دعوت یدالله رویا به هشتمین جشنواره شعر «فجر» از دیدار خود با وی در پاریس گفت و «رویا» را پل ارتباطی نوجوا دانست.
این شاعر و ترانه سرا در گفت وگو با سرگرمی برای همه، پس از درگذشت یدالله رویا، شاعر حجمی، درباره ویژگی های شعری وی و اینکه چه چیزی رویا را از دیگر شاعران حاجمی متمایز کرده است، گفت: در عرصه رویزیونیسم در سبک، ساختار و شکلی از شعر بود.
وی افزود: – همانطور که می دانید در آثاری که با نام شعر «حجم» منتشر کردند، مشکلات شعر بیان شد، بیشتر روی ساختار زبان و خلط معانی رایج کار کردند. در شعر و سبک شعر او مورد انتقاد عده ای قرار گرفته است و علاقه مندان به ادبیات کلاسیک غالباً با دستاوردهای او مخالفت می کردند، زیرا وقتی نظام دلالت و دلالت در شعر زیر پا گذاشته شود، طبیعتاً معنا نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. اما از سخنان این شاعر می شد حرکات جدیدی را به عنوان یک حرکت و تجربه ایجاد کرد. آرزوی یدالله گامی در جهت نوآوری و جسارت و طرح مفاهیم نو در عرصه شعر بود. اما این بحث ها در حوزه نقد باعث شد که حتی از سوی برخی از شاگردان نیما نیز مورد انتقاد قرار گیرد.
کاکای سپس به ملاقات خود با یک رویا در پاریس اشاره کرد و گفت: وقتی او را در پاریس دیدم، شاعری حدود 85 ساله بود. او کارنامه بسیار افتخاری داشت. از گرایشات معنوی و عرفانی او می توان به اندیشه های هایدگر، تصوف، عرفان و… اشاره کرد که شاید بسیاری از مردم از آن بی خبر بودند.
این شاعر همچنین گفت: راعی انسان شریفی بود و در آن دیدار از عشق و علاقه خود به سرزمین مادری برای من گفت که می خواهد به زادگاهش دامغه برود.
عبدالجبار کاکایی که پیشتر از ماجرای دعوت رویایی به ایران به سرگرمی برای همه گفته بود، در این باره توضیح داد. – شورای تدوین که متشکل از چهره های نامدار شعر نو بود، تصمیم گرفت از همه طیف های ادبی کشور علی رغم مواضع در یادداشت ها، مصاحبه ها و سایر نکات، برای دعوت به جشنواره ملی دعوت کند. این تصمیم جدیدی بود و با رویکردهای پذیرفته شده قبلی در تناقض بود. اما اعضای شورای سیاستگذاری پذیرفتند و من به همین شرط دبیر شدم و با دعوت از جریانات ادبی موجود در تولید کتاب و شعر در داخل و خارج از کشور فعالیت خود را آغاز کردیم. از جمله دعوت یدالله به خواب بود که با دیدی باز پذیرفت. او حتی حاضر شد چند شاعر از فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی را به تهران دعوت کند و در جشنواره شرکت کند. اما تندروها به محض انتشار این خبر در برخی رسانه ها موضع گیری کردند و وزارت رهبری را تحت فشار قرار دادند. و طبیعتاً وزارت ارشاد هم به منشی فشار آورد که به نوعی این داستان ها را جمع آوری کند. من مقاومت کردم، چند نفر از شوراها همراهم کردند. اما در مجموع در جلسه ای که با شورا داشتیم، قرار بر این شد که از آقای رویا بابت وضعیت کشور و بحرانی که وزارت ارشاد در آن قرار گرفته است و ناتوانی وزارتخانه در انجام کاری برای آن عذرخواهی کنیم. خود. این عذرخواهی صورت گرفت و عده ای از این عذرخواهی گلایه کردند و گفتند دلیلی برای عذرخواهی وجود ندارد.
انتهای پیام