فناوری های نوین و زنجیره ارزش، راهبرد توسعه صنعت خرمای خوزستان

خرما | صنعت | فناوری

سرگرمی برای همه/خوزستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان از برنامه های فناورانه این استان برای تحول صنعت خرما خبر داد و تاکید کرد: با اجرای طرح پنج ساله نه تنها تولید خرما به ۵۰۰ هزار تن خواهد رسید بلکه با تکمیل زنجیره ارزش خرما به کالایی با بالاترین ارزش افزوده تبدیل خواهد شد.

محمد راضی جلالی امروز ۱۰ اردیبهشت در حاشیه هفتمین نمایشگاه بین المللی اکسپو ۲۰۲۵ تهران به تشریح دستاوردها و برنامه های آینده خوزستان در صنعت خرما پرداخت و با بیان اینکه خرما یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی استان است اظهار کرد: امسال شاهد رشد ۵ درصدی تولید خرما بوده ایم و تولید از ۳۰۲ هزار تن به ۳۱۶ هزار تن رسیده است. این موفقیت حاصل تلاش نخلداران و برنامه ریزی های دقیق کارشناسی بوده است.

وی همچنین به آغاز تولید پاجوش های شناسه دار گلدانی در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح انقلابی در بهره وری و کیفیت نخیلات استان ایجاد خواهد کرد.

به گزارش سرگرمی برای همه جلالی ادامه داد: احیای ۱۳۰۰ هکتار از نخلستان های قدیمی در دستور کار قرار گرفته است و ارقام پربازده و بازارپسند جایگزین درختان فرسوده خواهند شد.

وی به مهم ترین اقدامات انجام شده طی یک سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: از جمله این اقدامات می توان به راه اندازی واحدهای پیشرفته فرآوری برای کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی خرما که استقبال بی نظیر بخش خصوصی را به همراه داشت و توسعه زیرساخت های سردخانه ای و بسته بندی برای بهبود کیفیت محصولات صادراتی اشاره کرد.

معاون اقتصادی استاندار خوزستان سپس از چند پروژه کلان در این حوزه خبر داد و گفت: این طرح ها شامل احداث پالایشگاه خرما برای تولید محصولات با ارزشی مانند قند خرما الکل و سرکه توسعه کشت بافت خرما برای تولید انبوه نهال های سالم و پربازده و اجرای برنامه های آموزشی ویژه نخلداران برای انتقال آخرین فناوری های روز دنیا می شود.

جلالی در پایان با بیان اینکه خوزستان به قطب خرما در منطقه تبدیل خواهد شد اظهار کرد: هدف نهایی این است که با تکمیل زنجیره ارزش سود حاصل از این محصول استراتژیک را به بالاترین حد ممکن برسانیم و از خام فروشی جلوگیری کنیم و این طرح را به الگویی برای تمام کشور تبدیل کنیم.

انتهای پیام