فرآورده های غذایی برگشتی زیر نظر سازمان غذا و دارو
مدیر کل فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو از وجود ضوابط سخت گیرانه برای پیشگیری از چالش های احتمالی در مورد فرآورده های برگشتی مشابه ضوابط وارداتی به منظور تضمین سلامت و ایمنی محصولات خبر داد.
به خبرگزاری آنا؛ عبدالعظیم بهفر با اشاره به سخت گیری های سازمان های نظارتی و بهداشتی در خصوص سلامت و ایمنی فرآورده های غذایی و آشامیدنی اظهار داشت: محموله های غذایی که بازگشت داده می شوند عمدتاً به دلیل مشکلاتی مانند آلودگی های میکروبی استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز باقیمانده سموم شیمیایی و عدم رعایت شرایط نگهداری هستند.
وی افزود: آلودگی های میکروبی از جمله حضور باکتری ها ویروس ها و قارچ ها مانند سالمونلا و اشریشیا کلی یکی از دلایل اصلی بازگشت محصولات است که می تواند خطرات جدی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد کند. همچنین استفاده از مواد نگهدارنده یا افزودنی های غیرمجاز و یا بیش از حد مجاز موجب مشکلات زیادی در سلامت فرآورده ها می شود.
بهفر همچنین به مسائل دیگری همچون مواد آلرژن بدون برچسب عدم رعایت تاریخ انقضا و آلودگی های فیزیکی مانند وجود اجسام خارجی اشاره کرد و گفت: عدم ارائه اطلاعات کامل و صحیح روی بسته بندی یا استفاده از مواد خام غیر استاندارد نیز از جمله عواملی است که می تواند منجر به بازگشت محموله ها و حتی جریمه ها و توقف تولید شود.
وی در پایان تأکید کرد: سازمان غذا و دارو به شدت با موارد تخلف برخورد خواهد کرد و تولیدکنندگان موظفند معیارهای بهداشتی و استانداردهای لازم را در تمام مراحل تولید و بسته بندی رعایت کنند تا سلامت عمومی حفظ شود برای پیشگیری از این چالش ها سازمان غذا و دارو در مورد فراورده های برگشتی ضوابط سخت گیرانه بمانند ضوابط وارداتی فرآورده های غذایی و آشامیدنی اعمال می کند تا از سلامت و ایمنی محصولات اطمینان حاصل شود و موارد تخلف به شدت پیگیری و برخورد خواهد شد.