ضرورت تأمین انرژی در احیای واحدهای صنعتی جدید
سرگرمی برای همه/خراسان رضوی حسن نوریزاده گفت: بخشی از کمبود انرژی که در کشور وجود دارد مربوط به احیای واحدهای صنعتی جدید است و باید زیرساختهای انرژی از جمله آب، برق، گاز در این مجموعهها تامین شود؛ زیرا واحدهای تولیدی اگر خاموش شود، چندین هزار میلیارد خسارت به بار میآید.
حسن نوریزاده در نشست هماندیشی فعالان اقتصادی استان که امروز ۳۰ تیرماه در هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: انرژی، امروز در تمامی واحدهای تولیدی به عنوان یکی از مسائل اساسی مطرح است. مشکلات متعددی شناسایی شده و اقدامات خوبی برای آن شروع شده که بخشی از آن به بهرهبرداری رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به ایجاد نیروگاه خورشیدی در کاشمر گفت: در خراسان رضوی ٢٠٠ مگابایت انرژی بادی و ۱۰ مگابایت انرژی خورشیدی تولید میشود و نیروگاههای جدید انرژی خورشیدی در حدود ١٠٠ مگابایت و ٧٠ مگابایت به بهره برداری رسیده است، اما ناترازی انرژی چندین علت دارد. در حوزه برق باید انرژی هستهای تامین کنیم در حالی که اکنون یک نیروگاه هستهای در حال فعالیت است.
وی یادآور شد: در سال گذشته در شهرهای یزد و کرمان به دلیل کمبود گاز تعطیلی به ۵٠ روز رسید، اما در خراسان رضوی با توجه به برنامهریزیهای انجام شده، تعطیلی ناشی از کمبود گاز در کمتر از ١٠ روز به اتمام رسید. با توجه به صرفهجویی مرکز گاز در حوزه خانگی؛ چهار رکن تولید کننده بخاریهای کم مصرف، صنایع فولادی، مجموعههای دولتی و مشترکین مجموعه اقداماتی است که در حوزه انرژی صورت گرفته است و انشاالله ادامه دارد.
وی تصریح کرد: بخشی از کمبود انرژی که در کشور وجود دارد مربوط به احیای واحدهای صنعتی جدید است و بایستی زیرساختهای آن از جمله آب، برق، گاز در مجموعههای آنها تامین شود که برای این امر اقدامات بسیاری انجام شده است. همچنین در استان خراسان رضوی چهار واحد نیروگاهی تولید برق در دولت سیزدهم افتتاح شده است.
نوری زاده ادامه داد: ما میدانیم واحدهای تولیدی اگر خاموش شود، چندین هزار میلیارد خسارت به بار میآید؛ لذا در تلاش هستیم زیرساختهای آب، برق و گاز تامین شود و اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است. چهار واحد نیروگاه تولید برق در خراسان رضوی افتتاح شده است و تراز انرژی در این استان مثبت ٩٠٠ است، اما چون شبکه یکپارچه است مشکلات شامل حال ما نیز شده است، لذا در تلاش هستیم بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم.
سهم انرژی تجدیدپذیر ما به نیم درصد هم نمیرسد
در ادامه این نشست هاشم اورعی، استاد دانشکده برق دانشگاه شریف اظهار کرد: سهم انرژی تجدیدپذیر ما به نیم درصد هم نمیرسد و برای سرمایه گذاری انرژی هستهای به اعتبار زیادی نیاز داریم چون این انرژی بسیار گران است. باید بدانید ما با شرایط مطلوب بسیار فاصله داریم و هر ساله وضعیت برق ما بدتر میشود و به سمت سرازیری پیش میرویم و بنابراین باید جلوی این روند را بگیریم.
همچنین فرشاد مقیمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار کرد: در دستور کار ١۴٠٣، ٢٠ درصد مشوق پیشبینی شده است که ۶ ماه تنفس و ۴٨ ماه بازپرداخت اقساط را در خود جای داده است. لازم به ذکر است که برای هیچ واگذاری تاکنون چنین دستورالعملی نداشتهایم و این طرح صرفا برای واگذاری اراضی بزرگ مقیاس برای تولید انرژی پاک و خورشیدی است. درست است که سهم صنعت از انرژیهای خورشیدی سهم کمی است اما روند آن بسیار خوب و چشمگیر است.
انتهای پیام