اجزاء تشکیل دهنده کوره صنعتی زغال

آشنایی با بخش های مختلف دستگاه زغال فشرده (اجزای دستگاه زغال)

تولید زغال فشرده یک صنعت جدید در کشورهای خاورمیانه محسوب می شود و از شغل های پرسود و پردرآمد می باشد. امروزه با ساخت دستگاه زغال فشرده، میزان حجم تولید زغال چینی بسیار افزایش پیدا کرده است. برای تولید زغال فشرده از مواد پسماند و نخاله کشاورزی و جنگلی به عنوان مواد اولیه استفاده می کنند. کیفیت دستگاه و عملکرد آن بسیار مهم است زیرا اگر دستگاه از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد مواد با کیفیت نیز تولید می کند. در نتیجه مشتری هم بسیار راضی و خشنود خواهد بود. به همین جهت در این مقاله از آترین صنعت طهور؛ به آشنایی با بخش های مختلف دستگاه زغال فشرده می پردازیم.

صنعت

آشنایی با زغال چینی و مزیت های آن

زغال فشرده یک بلوک فشرده است که از گرد و غبار زغال سنگ یا دیگر مواد زیستی توده‌ های قابل احتراق تولید می شود. این توده های قابل احتراق شامل زغال چوب، خاک اره، تراشه چوب و زغال سنگ نارس است. همچنین زغالی که به زغال چینی شناخته می شود، از رایج ترین نوع بریکت سوختنی می باشد که توسط توده های قابل احتراق در خط تولید زغال چینی تولید و به بازار عرضه می‌ شود.

چند نمونه از مزایای زغال فشرده:

  • زمان سوخت بالا
  • دارای حرارت بالا
  • دارای خاکستر کم
  • بدون جرقه و بدون سردرد
  • عدم ایجاد بوی بد،گاز و حساسیت
  • ماندگاری بیش از ۱۲۰ دقیقه
  • سوخت کامل و بدون خاموشی
  • جایگزین مناسب و با صرفه برای انواع زغال چوب
  • قیمت مناسب زغال چینی نسبت به انواع زغال چوب
  • حفاظت از محیط زیست و بدون صدمه زدن به منابع طبیعی
  • توانایی صادرات به کشور های دیگر با توان ورود ارز به داخل کشور

اجزاء تشکیل‌ دهنده کوره‌ صنعتی زغال

  • چرخ‌های فلزی جهت جابه‌جایی
  • سیستم تفکیک سرکه چوب
  • بسکت‌های داخل کوره
  • نمایشگرهای دیجیتالی
  • سنسورهای حرارتی
  • عایق‌های حرارتی
  • سیستم حذف دود

بخش های مختلف دستگاه زغال فشرده

دستگاه زغال را می‌ توان به بخش های زیر تقسیم کرد که به توضیح کارکرد هر یک از این بخش ها می پردازیم:

  • دستگاه سرند
  • دستگاه خشک کن
  • سیکلون
  • دستگاه اکسترودر
  • کوره

سرند

در این قسمت ابتدا خاک اره را بر روی دستگاه سرند می ریزند. دستگاه سرند با توجه به سوراخ هایی که بر روی سینی دارد، خاک اره های ریز و درشت را از هم تفکیک می‌ کند. عملکرد صحیح این بخش برای داشتن محصولی مناسب بسیار مهم خواهد بود و مستقیماً بر روی کیفیت محصول نهایی تاثیر می‌ گذارد. درواقع این بخش که در قسمت ابتدایی مسیر تولید قرار دارد وظیفه تفکیک و خالص سازی مواد اولیه را برعهده دارد.

دستگاه خشک کن

بعد از مرحله جداسازی خاک اره ها، نوبت به مرحله خشک کردن و رطوبت گیری از خاک اره می‌ رسد.

مرحله خشک سازی معمولا به دو شکل انجام می گیرد.

خشک سازی یا به صورت لوله‌ های مارپیچی طولانی و یا به صورت یک لوله دوار که خاک اره داخل آن ریخته می‌ شود، انجام می شود.

سیکلون

پس از مرحله خشک سازی خاک اره ها داخل یک مخزن مخروطی که به آن سیکلون می گویند، ریخته می‌ شوند.

دستگاه اکسترودر

پس از انجام گرفتن مراحل قبل به مرحله تولید زغال می رسیم. در این قسمت خاک اره های آماده را در داخل دستگاه اکسترودر یا فشرده ساز می‌ ریزیم. نحوه عملکرد این بخش به این صورت است که زمانی خاک اره یا موادی از خانواده چوب تحت فشار زیاد همراه با افزایش دما قرار می‌ گیرند ماده ای به نام لیگنین از خود آزاد می‌ کنند. در نتیجه این ماده باعث ایجاد چسبندگی بین خاک اره ها شده و باعث تشکیل زغال می‌ شود.

کوره

پس از خروج زغال ها از دستگاه اکسترودر، به دلیل باقی ماندن رطوبت در این بخش زغال های تولیدی را بر روی پالت های مخصوصی قرار می دهند. همچنین پالت ها را درون کوره های پخت زغال می گذارند. ابعاد و دمای اعمالی به زغال ها از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به عنوان مثال اگر ابعاد کوره مناسب پالت نباشد ممکن است که بخش هایی از زغال های پالت به طور کامل پخته شوند در حالی که بخش هایی از زغال های پالت هنوز دارای رطوبت باشند.

آیا خرید دستگاه تولید زغال صنعتی به صرفه است؟

برای شروع هر کاری فکر به آینده کار و سود و ضرری که در آن وجود دارد، ترس و تردید ما را احاطه می کند. برای تولید زغال باید بدانید که با توجه به جامعه داخل و مصرف زغال در کشورهای خاورمیانه، سود زیادی کسب خواهید کرد. در ایام قدیم، ایران وارد کننده زغال فشرده از چین بود اما در حال حاضر با ظرفیت بالای خط تولید، امکانات در دسترس و مصرف بالای زغال در کشور های عربی و در مجموع خاورمیانه، خرید دستگاه تولید زغال و شروع فعالیت سودآوری بالایی خواهد داشت و حتی امکان صادرات زغال را داریم.

نحوه کار کوره زغال صنعتی در مدل های مختلف

کوره زغال صنعتی انواع مختلفی دارند که دو مدل از معروف ترین و پرکاربردترین آن ها عبارتند از:

کوره جی پلاس ( G+)

یکی از بهترین کوره های زغال صنعتی موجود در بازار که می تواند کارایی بسیار فوق العاده ای برای افراد داشته باشد کوره جی پلاس ( G+ ) نام دارد. این کوره ساخته شده از بروزترین متدهای روز جهان می باشد. همچنین دارای کارکردی بسیار خارق العاده می باشد که می تواند برای افراد، ساخت زغال را به صورت با کیفیت و عالی در یک زمان مناسب انجام دهد.

نحوه کار در این کوره به این صورت است که:

گرما در یک اتاقک که برای این نوع کوره در نظر گرفته شده است جمع شده و انرژی و دمای بالایی که در آن جمع شده است بیرون نمی رود.

در اثر این فشار زغال ها در بهترین شکل ممکن و بدون شکستگی در قالب تعیین شده آماده می شوند و آماده فروش می شوند.

در این دستگاه تولید زغال به علت وجود اتاقک مخصوص به هیچ وجه شاهد ایراد در شکل زغال ها نخواهیم بود.

همچنین نحوه کار کوره زغال صنعتی جی پلاس به دلیل اینکه دارای کنترل کننده فشار می باشد،

می تواند برای افراد به راحتی قابل یادگیری باشد،

و آن ها می توانند بدون دردسر نسبت به تولید زغال اقدام نمایند.

کوره کومپیند

یکی دیگر از کوره های صنعتی تولید زغال کوره کومپیند می باشد که دارای ویژگی ها و همچنین نحوه کار بسیار خارق العاده ای می باشد. کوره زغال کومپیند می تواند برای مصرف کننده های خود علاوه بر زغال کبابی، زغال لیمو نیز تولید کند که از این نظر می تواند برای خریداران بسیار جذاب و مقرون به صرفه برای خرید باشد.

نحوه کار این کوره زغال به این صورت است که برای ساخت زغال از خاک اره استفاده می شود. هنگامی که فرآیند تولید زغال شروع می شود، با گذشت زمان و افزایش دمای داخل کوره کومپیند شاهد این موضوع خواهیم بود که در داخل کوره و در نقاط مختلف آن به هیچ عنوان اختلاف دما وجود ندارد. دمای همه نقاط با یکدیگر یکسان می باشد. در فرآیند تولید زغال در کوره کومپیند گازگیری به صورت کامل انجام می شود. این مورد سبب می گردد که زغال ها تولید می شود در زمان استفاده کردن سبب به وجود آوردن سر درد برای مصرف کننده ها نشوند.