زمان کاشت بادام زمینی در خراسان رضوی
کاشت بادام زمینی در ایران به نسبت کشتهای دیگر کمتر شناخته شده است. اما کشت این محصول علاوه بر لذت بخش بودن میتواند پر سود نیز باشد.
اخیرا به دلیل افزایش طرفداران کرههای بادام زمینی و خواص بالای این محصول، تمایل کشاورزان به کاشت آن افزایش پیدا کرده است و تعداد پرورش دهندگان بادام زمینی بیشتر شده است.
ماه کشت در این مقاله به نحوه کاشت بادام زمینی، نیازهای رشد و آماده سازی خاک پرداخته است. اگر قصد کاشت بادام زمینی را دارید تا انتهای این مقاله همراه ماه کشت باشید.
بادام زمینی:
بادام زمینی به طور عمده در کشورهایی مانند هندوستان، ایالات متحده آمریکا و چین کشت میشود. این گیاه دارای دانههای روغنی با حدود 40 تا 50 درصد روغن و 30 تا 35 درصد پروتئین میباشد.
برخلاف اکثر گیاهان، گیاه بادام زمینی در بالای زمین گل میدهد، اما میوهها در زیر زمین تولید میشوند و رشد میکنند. از شروع کاشت تا موعد برداشت آن، چرخه رشد بادام زمینی بسته به نوع آن ۴ تا ۵ ماه طول میکشد.
خاک مناسب برای کاشت بادام زمینی:
خاکی که برای کاشت بادام زمینی مورد استفاده قرار میگیرد باید به خوبی زهکشی شده باشد و بافت آن لومی – شنی باشد. PH خاک باید بین 6 تا 7 باشد.
دمای مناسب برای کاشت بادام زمینی:
آب و هوای مورد نیاز برای کاشت بادام زمینی، آب و هوای گرم است زیرا بادام زمینی برای رشد به دمای بالا نیاز دارد. دمای بهینه برای این گیاه بین 22 تا 25 درجه سانتیگراد میباشد. دمای محل کشت بادام زمینی نباید از 10 درجه سانتیگراد کمتر شود.
آبیاری:
آبیاری بادام زمینی باید به دقت انجام شود چرا که علاوه بر این که خاک باید مرطوب باشد اما نباید کاملا خیس و یا غرق آب شود. البته با توجه به این که بافت خاک لومی – شنی است و به سرعت رطوبت را از دست میدهد باید رطوبت نسبی و همیشگی خاک حفظ شود.
بادام زمینی نسبت به سایر آجیل ها به آب کمتری نیاز دارد برای مثال نیاز آبی بادام نسبت به بادام زمینی تقریبا ۹ برابر است. گیاهان بادام زمینی در طول رشد به 3 تا 5 سانتیمتر آب در هفته نیاز دارند.
نور مناسب برای کاشت بادام زمینی:
بادام زمینی از گیاهانی است که به نور زیادی نیاز دارد و هیچ گونه نمیتوان از نیاز نوری آن چشم پوشی کرد. گیاهان بادام زمینی روزانه باید حداقل به مدت 6 ساعت از نور آفتاب بهره ببرند.
زمان کاشت بادام زمینی:
زمان کاشت بذر بادام زمینی به نوع رقم و اقلیم منطقه بستگی دارد. اما از آنجایی که بادام زمینی گیاهی گرمادوست است و به رشد در دمای بالا نیاز دارد بهترین زمان برای کاشت آن از اسفند ماه تا اردیبهشت ماه است. زیرا دیگر زمان سرما و یخزدگی زمستانه گذشته است.
کاشت بادام زمینی:
ابتدا باید زمین به خوبی شخم زده شود و با کود تقویت گردد. مرحله دوم برای کاشت بادام زمینی، تهیه بذرهای خام است. سپس باید بذرها در خاک مناسب به عمق 3 تا 5 سانتیمتر قرار بگیرند. فاصله بذرها در یک ردیف از یکدیگر باید بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر باشد و ردیفها نیز از یکدیگر باید بین ۴۰ تا ۵۰سانتیمتر فاصله داشته باشند.
تقریبا 10 روز پس از کاشت بادام زمینی، نهالها از خاک بیرون میآیند. نهالها تا حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر رشد خواهند کرد. گلدهی حدود 40 روز پس از کاشت بادام زمینی رخ میدهد که گلهای زرد رنگی در قسمتهای پایینی گیاه ظاهر میشود. برای این که یک محصول خوب تولید شود باید تقریبا 140 تا 150 روز طی شود.
برداشت بادام زمینی:
وقتی برگ های پایینی گیاه شروع به زرد شدن میکنند نشاندهنده فرا رسیدن زمان برداشت است. هنگام برداشت باید توجه کرد که خاک خیلی مرطوب و یا خیلی خشک نباشد. باید با دقت خاک را حفر کرد و بوته را خارج کرد سپس به آرامی خاک را تکان داد.
در هنگام برداشت، بادام زمینیها حدود 20 تا 25 درصد رطوبت دارند پس باید آنها را مدتی در محیطی قرار داد تا رطوبت آنها از دست برود و خشک شوند.
نکات مربوط به کاشت بادام زمینی:
- بادام زمینی در حین رشد به مراقبتهایی مانند بررسی دائم رطوبت آن، کود دهی و عمل خاکپا نیاز دارد. در عمل خاکپا شما باید اطراف بادام زمینی کشت شده را شخم بزنید و زیر و رو کنید تا سله اطراف گیاه شکسته شود.
- در مورد کود دهی بادام زمینی نیز میتوان از کودهای فسفاته استفاده کرد. البته کود دهی باید بر اساس عناصر موجود در خاک و مقادیر آنها صورت گیرد.
- برای کنترل آفات بادام زمینی مانند پراونه کارادینا، زنجره باقلا و کرم غوزه پنبه میتوان از قارچکشهایی مانند مانب و زینب استفاده کرد.
شما با خواندن این مقاله مطالب لازم برای کاشت بادام زمینی را به دست آوردهاید. حالا شما میتوانید با رعایت نکات گفته شده در باغچه و یا مزرعه خود بادام زمینی کشت کنید. مجموعه ماه کشت با عرضه انواع کود با کیفیت و اورجینال، میتواند کودهای مورد نیاز مزرعه بادام زمینی شما را تامین کند. برای قیمت نهال بادام میتوانید به سایت ما مراجعه کنید و یا با پشتیبانی تماس بگیرید.