مواد اولیه لوله پلی پروپیلن چیست؟
راهنمای خرید و فروش پلی پروپیلن (PP)
در این مقاله ی جذاب شما عزیزان خواهید خواند که کاربرد این ماده ی خاص چیست؟ چگونگی فرآیند تولید، مزایا، معایب، نحوه ی بسته بندی، خواص، نگهداری و در نهایت نحوه ی خرید و فروش این ماده ی شیمیایی به چه صورتی انجام می گیرد؟ برای پاسخ به این سوالات ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید، تا شما بزرگواران را بیشتر با این ماده آشنا کنیم.
پلی پروپیلن (PP)
تعریف پلی پروپیلن
در یک تعریف یا بیان ساده در پاسخ به این سوال که می توان بیان کرد که یک پلیمر ترموپلاستیک بلورین و سخت می باشد که از مونومرهای پروپیلن تولید می گردد. این ماده ی شیمیایی یک رزین هیدروکربنی خطی است که جزء خانواده ی پلی اولفین ها به شمار می آید. به جرات می توان ادعا کرد که این ماده جزء رایج ترین و در عین حال پرمصرف ترین پلیمرهای کاربردی موجود در صنعت به حساب می آید. این روزها این ماده را به دو صورت مختلف ( الیاف و پلاستیکی) استفاده می کنند. در بین انواع پلیمرهای دیگر، پلی پروپیلن کمترین دانسیته را دارد.
این روزها بیشتر از ۱۸000 گرید گوناگون از این ماده ی شیمیایی در دنیا توسط شرکت های فراوانی تولید می گردد. همانطور که در متن بالا به آن اشاره کردیم، پلی پروپیلن از مونومرهای پروپیلن تهیه می شود که از کاتالیست های متالوسن و زیگلر ناتا در تولید این ماده ی پرمصرف استفاده می کنند.
پلی پروپیلن
انواع پلی پروپیلن (PP)
این ماده ی شیمیایی به صورت های مختلفی همچون ( کوپلیمر و همو پلیمر ) تولید و عرضه ی بازار می شود که در متن زیر به طور خلاصه به آنها می پردازیم:
- کوپلیمر: در فرآیند ساخت این نوع پروپیلن، به غیر از مونومر پروپیلن از مونومر دیگری همانند اتان استفاده می شود. در این صورت کوپلیمر به دست می آید.
- همو پلیمر: در ساختار این نوع ماده شیمیایی فقط از پروپیلن استفاده می شود و برای کاربردهای عمومی همانند بسته بندی، صنایع خودرو، لوله، منسوجات استفاده می شود. شایان ذکر است بدانید که این نوع پروپیلن به شکل جامد و نیمه کریستالی است.
مشخصات پلی پروپیلن
در متن زیر قصد داریم که به طور خلاصه به برخی از مشخصات فنی این ماده ی شیمیایی پرکاربرد بپردازیم:
- این ماده ی خاص و غیر سمی دارای فرمول شیمیایی C3H6) )n است.
- پروپیلن یک ماده ی غیر سمی و قابل اشتعال زا است.
- دارای ساختار شیمیایی نامتقارنی است.
- این ماده ی بی رنگ یکی از بهترین و در عین حال پرکاربردترین پلیمرها به شمار می آید.
- این ماده قیمت پایین تری در قیاس با سایر پلیمرهای دیگر دارد.
- وزن تقریبا سبکی دارد.
- انعطاف پذیری بسیار خوبی دارد.
- چگالی آن 558/8- گرم بر سانتی متر مکعب است.
- در بسیاری از تجهیزات و وسایل پزشکی، اسباب بازی، لوله و … استفاده می شود.
- بهترین و مناسب ترین پلیمر جهت جایگزینی با پلیمرهای PS و PE می باشد.
- این ماده ی شیمیایی دارای سطح لغزنده ای است.
- مقاومت شیمیایی بسیار خوبی در برابر طیف گسترده ای از بازها و اسیدها دارد.
- استحکام مکانیکی بالایی دارد.
- خاصیت قالب گیری بسیار عالی دارد.
- و …
خطرات و مضرات پروپیلن
در واقع، یکی از بهترین و در عین حال مناسب ترین ماده ی شیمیایی، برای ساخت انواع محصولات پلاستیکی و … می باشد. موضوع مهمی که در رابطه با این ماده لازم است بدانید اینکه این ماده سمی و سرطان زا نمی باشد.
پروپیلن
تولید پروپیلن
نحوه ی به شرح زیر می باشد:
در واقع تولید این ماده به وسیله ی فرآیند دوغابی، گاز یا محلول انجام می گیرد که در این فرآیند مونومر پروپیلن با حضور یک سیستم کاتالیزور تحت فشار و گرمای زیاد قرار خواهد گرفت و تولید می شود. در حقیقت پلیمریزاسیون در فشار و درجه حرارت پایین انجام شده و در نهایت محلول به دست آمده شفاف است. اما ناگفته نماند که این محلول به راحتی رنگ می گیرد. با تغییر در شرایط تولید و کاتالیزور به راحتی می توان خواص آن را تغییر داد.
پروپیلن به همراه اتیلن به وسیله ی کرکینگ نفتا به وجود می آید. پروپیلن و آلکن ها به وسیله ی تقطیر جزء به جزء در دماهای پایین تر از هم جدا خواهند شد. نکته ی قابل توجهی که در رابطه با این موضوع لازم است بدانید اینکه پروپیلن در اوایل دهه ی 1950 به عنوان محصول جانبی اتیلن بوده، در حالی که امروزه به عنوان یک ماده ی بسیار مهم و کاربردی تولید و مصرف می شود.
کاربرد پلی پروپیلن
این ماده ی خاص در صنایع بسیار گوناگونی کاربرد دارد که در متن زیر به طور خلاصه به آن می پردازیم:
همانطور که در متن بالا به آن اشاره کردیم این ماده سمی و سرطان زا نیست و در برابر گرما و سرما مقاوم است. به همین علت در بیشتر وسایل پلاستیکی مانند ( اسباب بازی، لوله ها، وسایل پزشکی و …) که به صورت مستقیم یا انسان در ارتباط می باشند، استفاده می شود.
خواص و مزایا پلی پروپیلن
این ماده مقاومت کششی بسیار بالایی دارد که چگالی آن چیزی حدود 9/0 – 91/0 گرم بر سانتی متر مکعب است. این ماده به آسانی در دسترس است. به علت ماهیت نیمه بلوری که ل دارد، دارای خمیدگی بالایی است.
- در صنعت بسته بندی: در حقیقت این ماده در برابر رطوبت و بخار مانع بسیار خوبی می باشد و استحکام بالایی خواهد داشت. پلی پروپیلن (PP) در قیاس با سایر پلیمرهای دیگر قیمت مناسب تری دارد. همه ی این ویژگی های باعث شده تا در صنایع گوناگونی همچون بسته بندی پلیمر محبوبی به شمار آید. از این ماده جهت ساخت ظروف سخت و منعطف استفاده می شود. شایان ذکر است بدانید که در ظرف های بسته بندی منعطف به علت اینکه فیلم پلی پروپیلن نفوذ رطوبت و بخار در آن کم است و شفافیت نوری بسیار عالی دارد، استفاده ی فراوانی می شود.
- لوازم خانگی: از این ماده ی شیمیایی جهت ساخت انواع لوازم خانگی پلاستیکی استفاده می شود.
- صنعت خودروسازی: به علت قیمت نسبتا پایین، قالبگیری آسان، خواص مکانیکی بسیار خوب که این ماده ی کاربردی دارد، از آن در صنایع خودروسازی جهت ساخت قاب باتری، تزئینات درب، تزئینات داخلی ماشین و … استفاده می کنند.
- نفوذ آب و بخار نسبتا پایین، استحکام بالا در این ماده موجب شده تا به مقدار قابل توجهی از این ماده ی شیمیایی در صنایع پارچه و الیاف استفاده شود.
- در تهیه ی انواع لوله های فاضلاب، انواع کابل و سیم از تولیدات گروه استفاده می شود.
معایب پلی پروپیلن (PP)
- این ماده ی شیمیایی به علت ضریب انبساط حرارتی تقریبا بالایی که دارد، کاربردهای دمایی را تا حدودی محدود می کند.
- این ماده در مقابل تابش پرتوهای ماوراء بنفش حساسیت دارد و تخریب می شود.
- در قیاس با حلال های آلی و همچنین آروماتیک ها مقاومت کمتری دارد.
- قابلیت اشتعال پذیری بالایی دارد.
- در هوای آزاد تمایل فراوانی به اکسیده شدن دارد.
پلی پروپیلن (PP)
خرید و فروش پلی پروپیلن چگونه است؟
فروشگاه کیان پایپ با سالها سابقه ی درخشان و خوب در حیطه ی خرید و فروش، صادرات، تامین و واردات انواع گوناگون مواد شیمیایی و مواد پلیمری مشغول به فعالیت می باشد. این شرکت مطمئن و بی نظیر توانسته است که بدون را با بهترین کیفیت و ارزان ترین قیمت ها در اختیار همه ی افراد قرار دهد. ناگفته نماند که این شرکت موفقیت های بسیار فراوانی در حیطه کسب نماید. پلی پروپیلن (PP) در این مرکز با سیستم کنترل کیفیت، با نهایت دقت بررسی می گردد و در نهایت بعد از تایید شدن کیفیت ماده، شرکت این ماده را به مشتریان یا خریداران عرضه می کند.
در حقیقت شرکت ما جزء تولیدات کنندگان و است. امروزه خرید و فروش این ماده ی فوق العاده به شکل فله ای یا در بشکه های فلزی که از جنس پلی اتیلن با وزن تقریبی 160 کیلوگرم و بشکه های از جنس فلز 220 لیتری در تمامی نقاط جهان عرضه می گردد. شرکت ما طیف بسیار وسیعی از مواد شیمیایی گوناگون را در برندهای خارجی و همچنین داخلی با مناسب ترین قیمت ها عرضه می نماید. به دلیل اینکه هر روزه قیمت عمده ی محصولات شیمیایی مختلف به روز می شود، خریداران گرامی می توانند جهت قیمت لحظه ای این ماده با واحد فروش شرکت معتبر ما در ارتباط باشند.
شما عزیزان برای دریافت اطلاعات کاملتر قیمت و اطلاع از با مشاورین خبره ی ما در ارتباط باشید. وب سایت ما به نشانی می باشد.
PP
ایمنی پلی پروپیلن
هنگام استفاده نمودن از این ماده از دستکش و همچنین ماسک استفاده نمایید. همانطور که در مطلب بالا به آن اشاره کردیم این ماده اشتعال زا است. در صورتی که نکات ایمنی در حین استفاده و نگهداری این ماده رعایت نشود، باعث آتش سوزی می شود.
بسته بندی پلی پروپیلن (PP)
در واقع پلی پروپیلن (PP) را به صورت فله ای در بسته بندی های مختلف یا در بشکه ها عرضه می نمایند.
نگهداری PP
بهتر است که پلی پروپیلن (PP) را در محیط های کاملا سرپوشیده، در دمای حدودا ۵ – ۳۵ درجه ی سانتی گراد و همچنین دور از نور خورشید انبار و نگهداری کرد. به دمای محیطی که این ماده را ذخیره و نگهداری می کنید، توجه داشته باشید.
این ماده ی شیمیایی را باید در محیطی با تهویه ی خوب، دور از معرض نور خورشید و همچنین منابع آتش زا ذخیره و نگهداری کرد. این ماده تقریبا 2 سال تاریخ انقضاء خواهد داشت.
پلی پروپیلن
قیمت PP
در واقع کاربردی به صورت روزانه ارائه می شود. جهت استعلام قیمت و خرید آن با کارشناسان ما در واحد فروش شرکت کیان پایپ در ارتباط باشید.
جمع بندی
برخی از ویژگی های منحصر به فرد و عبارتند از: مقاومت شیمیایی عالی، خاصیت قالب گیری خوب، مقاومت کششی بالا، وزن سبک، قیمت پایین تر در قیاس با سایر پلیمرهای دیگر و … موجبات برتری و محبوبیت این ماده ی شیمیایی کاربردی در صنایع بسیار مختلف همچون صنایع خودرو سازی، الیاف و پارچه، لوازم خانگی و … شده است. همه ی این عوامل به نوبه ی خود موجب شده تا این روزها خرید و فروش این ماده ی شیمیایی در بازار رواج بالایی پیدا کند.
امروزه یکی از پلیمرهای بسیار پر مصرف در جهان و در صنایع متفاوت، پلی پروپیلن میباشد. پلی پروپیلن انواع بسیار متفاوتی دارد و با توجه به کاربرد آن در گریدهای متفاوتی تولید و در بازار ارائه میشود. پلی پروپیلن را با نام اختصاری PP نیز میشناسند.
در این متن میخواهیم در مورد لوله پلی پروپیلن چیست، ، معایب و مزایای آن صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی لوله پلی پروپیلن
همانطور که در ابتدا گفتم پرمصرف ترین پلیمر، پلی پروپیلن میباشد. لوله پلی پروپیلن از راندوم کوپلیمر نوع 3 تولید میشود. لولههای پلی پروپیلن از سبک ترین و مقاوم ترین لولههای موجود در بازار میباشند. لولههای پلی پروپیلن در مقابل سایش و جوشکاری مقاومت بسیاری دارند.
این لولههای عایقهای بسیار خوبی در برابر حرارت و الکتریسیته هستند. مواد شیمیایی و فیزیکی بر روی لولههای پلی پروپیلن تاثیری ندارد به همین خاطر در انتقال مایعات و انواع سیالات و … از این لولهها استفاده میشود.
انواع مواد اولیه لوله پلی پروپیلن
هنگام تولید لولههای پلی پروپیلن از یک نوع مواد اولیه استفاده نمیشود بلکه، از چندین نوع مواد اولیه در لوله پلی پروپیلن استفاده میشود. به همین دلیل پلی پروپیلنها دارای ویژگیهای متفاوتی هستند. در تولید پلی پروپیلنها از گرانولهای پلی پروپیلن استفاده میشود. به نوعی میتوان گرانولها را ضایعات کارخانجات تولیدی و مواد پتروشیمیها و … نیز توضیح داد.
اصلی ترین مادهای که در تولید لولههای پلی پروپیلنی نقش دارد، گرانولها هستند. این ضایعات و دور ریزها را تحت یک سری شرایط خاص و با فرمولاسیون جدید با سایر مواد ترکیب میکند. برای ساخت لولههای با کیفیت بالاتر مواد اولیه با درجه خلوص بالاتر بسیار اهمیت دارد.
برای دستیابی به کیفیت بالاتر باید مواردی چون : شاخص گرانروی مواد، دانسیته، استحکام کششی، مقاومتی که در مقابل ضربه دارد و موارد دیگر را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.
لولههای پلی پروپیلن در نوع لوله سبز و تولید میشوند که هر کدام خصوصیات مخصوص به خود را دارند. در تولید لولههای پلی پروپیلن به خاطر افزایش ویژگیها و مزایای لولهها از موادها دیگری نیز استفاده میشود. که از جمله این مواد میتوان به مواد معدنی اشاره کرد.
مواد معدنی باعث میشود که، لولههای پلی پروپیلن انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند. به دلیل استفاده از مواد معدنی در تولید آن، زیاد است. این لولهها به راحتی قابلیت برش خوردن و همچنین باز و بسته شدن را دارند. لوله های پلی پروپیلن به سه دستهی کلی تقسیم میشوند.
1- دستهی اول پلی پروپیلنها کوپلیمر ضربه ای PP-B است. این پلی پروپیلنها در مقابل ضربه مقاومت بسیار بالایی دارند. همچنین از استحکام و دوام بالایی نیز برخوردار هستند. به توجه به ویژگیهای این نوع پلی پروپیلن از آنها در لولههای فاضلابی فشار پایین استفاده میشود.
2- دسته ی دوم پلی پروپیلنها هموپلیمر PP-H است. این نوع از پلی پروپیلنها دارای ویژگی مکانیکی بوده و در مقابل خورندگی مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند. به همین خاطر از این نوع از پلی پروپیلنها در صنایع مختلف استفاده میشود.
3- دستهی سوم پلی پروپیلنها کوپلیمر راندم PP-R است. این نوع از پلی پروپیلنها پایداری بسیار بالایی در مقابل مواد شیمیایی، دما و فشار بالایی دارند. عمر این لولهها زیاد است. به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار و دما از این لولهها در لوله کشیهای آب سرد و گرم ساختمان استفاده میشود.
ویژگی لوله پلی پروپیلن و معایب لوله پلی پروپیلن
همانطور که در بخش بالا گفتیم مواد اولیه لوله پلی پروپیلنها متفاوت است. این مواد متفاوت باعث ایجاد ویژگیهای متفاوتی شده به گونهای که کاربرد این لولههای پلی پروپیلن بسیار بیشتر از دیگر لولهها است. قطعا میدانید که هر محصولی دارای ویژگی، مزایا و معایبی است. در ادامه مزایا و معایب لوله پلی پروپیلن را برای شما شرح میدهیم.
مزایا لوله پلی پروپیلن
لولههای پلی پروپیلن در مقابل مواد شیمیایی مقاومت خوبی دارند. با محیط زیست سازگار هستند. هزینه و مدت زمان انجام کار نسبت به مدلهای دیگر کمتر است. کمترین احتمال مشکل را در زمان جابجایی و حمل و نقل دارد.
نرمی و حالت پذیری در لولههای پلی پروپیلن به دلیل مادهای است که، در تولید آنها به کار رفته است به همین دلیل در مقابل صدمات احتمالی، آسیب کمتری میببیند. لولههای پلی پروپیلن به دلیل انعطاف پذیری خوبی که دارند در مناطق زلزله خیز کارایی بسیار خوبی از خود نشان دادهاند. این لولهها بر خلاف لولههای فلزی استحکام کششی خوبی دارند. اگر در طولانی مدت، تحت فشار زیادی باشند، نمیشکنند.
معایب لوله پلی پروپیلن
عبور نور و اکسیژن، یکی از معایبی که لوله پلی پروپیلن دارد. یکی دیگر از معایب لولههای پلی پروپیلن انبساط طولی است. این لولهها بر خلاف لولههای 5 لایه و یا لولههای فلزی دارای لایهی از فلز نیستند. به همین دلیل بهتر است این لولهها را به دیوار یا زیر پوششی از مصالح ساختمانی و ملات قرار دهید.
جهت استعلام و قیمت لوله آذین ۲۵ با ما تماس بگیرید