شیوع سل در ایران کمتر از یک دهم میانگین جهانی
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به میزان شیوع سل در ایران و کشورهای همسایه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، گفت: میزان شیوع سل در جهان در حال حاضر ۱۳۴ در یکصد هزار نفر است در حالی که در ایران ۱۲ در صدهزار نفر است.
به گزارش سرگرمی برای همه، دکتر شهنام عرشی در سمپوزیوم علمی درمان کوتاه مدت سل مقاوم به دارو با اشاره به نقش مهاجران در وضعیت سل در ایران، گفت: در طول چند دهه گذشته بویژه پس از راهاندازی شبکههای بهداشتی درمانی در کشور شاهد توفیقات بسیاری در تشخیص و درمان بیماری سل بودهایم.
وی با اشاره به میزان شیوع سل در ایران و کشورهای همسایه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، گفت: میزان شیوع سل در جهان در حال حاضر ۱۳۴ در یکصدهزار نفر است در حالی که در ایران ۱۲ در صدهزار نفر است.
عرشی میزان شیوع سل در برخی کشورهای همسایه را نگران کننده برشمرد و با اشاره به اهداف تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت مبنی بر کاهش میزان شیوع و موارد سل و کاهش مرگ و میر ناشی از آن تا سال ۲۰۳۰ در دنیا، دستاوردهای ایران در این زمینه را چشمگیر دانست.
وی با بیان این که ایران از نظر کاهش شاخصهای مذکور از اهداف تعیین شده بسیار جلوتر قرار دارد، این دستاوردها را مرهون تلاشها و اقدامات صورت گرفته توسط حوزه بهداشت و درمان کشور دانست.
عرشی با توجه به تاثیر پاندمی کرونا بر سیستم تشخیص و بیماریابی سل در کشور، تصریح کرد: پس از این پاندمی در تلاش هستیم مجددا از نظر شناسایی، درمان و اتصال بیماران به درمان بهتر شویم.
او با اشاره به نقش مهاجران در وضعیت سل در ایران، گفت: در طول سالهای گذشته با سیلی از مهاجران از کشورهای همسایه رو به رو شدیم که بیماری سل در آنها بسیار شیوع دارد و با سل مقاوم به درمان دست به گریبان هستند یا درمان سل را به طور کامل انجام نمیدهند و این موضوع بسیار نگران کننده است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، افزود: متاسفانه بسیاری از موارد سل در این مهاجران مقاوم به درمان است که هزینههای بسیار بالایی را به نظام سلامت تحمیل میکند.
به گفته وی، در صورت تشخیص بیمار مبتلا به سل اعم از ایرانی و غیرایرانی حتما درمان انجام میشود؛ زیرا در صورت عدم درمان باعث آلودگی سایرین میشود.
عرشی خاطرنشان کرد: در دو دهه گذشته ۱۵ درصد از موارد شناسایی شده بیماری را افراد غیرایرانی تشکیل میدادند؛ در صورتی که هم اکنون این میزان یک چهارم (۲۵درصد) موارد ابتلا را شامل میشود.
او در بخش دیگری از سخنان خود به توزیع جغرافیایی سل در ایران اشاره کرد و بیشترین میزان بروز را در استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان عنوان کرد.
وی ضمن تقدیر از دست اندرکاران این سمپوزیوم برگزاری این قبیل برنامههای آموزشی را در راستای درمان بهینه مسلولان و کنترل بیماری در کشور بسیار موثر برشمرد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در ادامه دکتر مسعود مردانی _ دبیر علمی سمپوزیوم و مدیر گروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه ضمن اشاره به این که سل در تمام کشورهای جهان مشاهده میشود، گفت: با وجود این که این بیماری قابل علاج و قابل کنترل است، اما سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سل مقاوم به درمان، گفت: با تشخیص به هنگام و درمان به موقع و کامل ۷۴ میلیون نفر در جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ از سل بهبود یافته و زندگی دوباره یافتند.
مردانی در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی مطالعات صورت گرفته خاطرنشان کرد که میتوان طول دوره درمان بیماری سل را از شش ماه به سه تا چهار ماه کاهش داد.
به گفته وی، اگر طول درمان ضد سل کاهش یابد، علاوه بر کاهش هزینههای درمانی میتوانیم باعث افزایش تمایل و انگیزه بیماران به پیگیری درمانشان شده و از مقاومت دارویی این بیماری جلوگیری کنیم و نقش موثرتری در کنترل بیماری سل داشته باشیم.
براساس این گزارش، در ادامه این سمپوزیوم دکتر داود یادگارینیا _ متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و رییس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه، دکتر پیام طبرسی متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و پیوند، دکتر زهرا ابطحیان متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و پیوند، دکتر محمد جواد نصیری دکترای میکروب شناسی بالینی و موسس شبکه مطالعات متاآنالیز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ارایه تازهترین دستاوردها و مطالعات علمی در این حوزه پرداخت.
انتهای پیام