آموزش گرفتن بکاپ از وردپرس با افزونه و بدون افزونه ( بصورت دستی)

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب است که توسط میلیون ها وب سایت در سراسر جهان استفاده می شود. یکی از مزایای کلیدی استفاده از آن این است که استفاده و نگهداری ان نسبتا آسان است. با این حال، مانند هر وب سایت دیگری، مهم است که به طور منظم از سایت وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در برابر از دست دادن داده ها به دلیل هک، خرابی سرور یا سایر رویدادهای پیش بینی نشده محافظت کنید. در این پست، نحوه تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس به صورت دستی یا با افزونه: به صورت دستی و با استفاده از یک افزونه را مورد بحث قرار خواهیم داد.

چرا پشتیبان گیری یا تهیه نسخه پشتیبان  از وردپرس ضروری است؟

پشتیبان گیری از وردپرس به دلایل مختلفی ضروری اند. در اینجا چند دلیل اصلی وجود دارد که چرا گرفتن نسخه پشتیبان از سایت وردپرس بسیار مهم است:

پیشگیری از دست دادن داده ها

واضح ترین دلیل برای تهیه نسخه پشتیبان، محافظت در برابر از دست دادن اطلاعات است. این می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله خرابی سرور، حملات هک و خطاهای کاربر باشد. با تهیه نسخه پشتیبان به طور منظم، می توانید اطمینان حاصل کنید که یک کپی از داده های سایت خود دارید که می تواند در صورت از دست رفتن داده ها برای بازیابی سایت خود استفاده شود.

آرامش خاطر

دانستن اینکه یک نسخه پشتیبان قابل اعتماد از سایت وردپرس خود دارید می تواند به شما آرامش دهد. می توانید خیالتان راحت باشد که اگر مشکلی برای سایت شما پیش آمد، راهی برای بازیابی اطلاعات خود و راه اندازی مجدد سایت خود دارید.

صرفه جویی در زمان

بازیابی یک سایت وردپرس از یک نسخه پشتیبان به طور کلی بسیار سریعتر از تلاش برای بازسازی دستی یک سایت از ابتدا است. اگر مشکلی در سایت شما پیش بیاید و نیاز به بازیابی آن داشته باشید، این می تواند مقدار قابل توجهی در زمان شما صرفه جویی کند.

صرفه جویی درهزینه

بسته به پیچیدگی سایت شما و میزان از دست رفتن داده ها، بازسازی دستی سایت وردپرس از ابتدا می تواند فرآیندی پرهزینه و زمان بر باشد. با تهیه نسخه پشتیبان به طور منظم، می توانید از این هزینه ها جلوگیری کنید و در دراز مدت در هزینه خود صرفه جویی کنید. بنابراین، با توجه به نکات ذکر شده در بالا مشخص است که تهیه نسخه پشتیبان به طور منظم از سایت وردپرسی شما، بخش مهمی از حفظ یک وب سایت سالم و موفق است.

روش 1: تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس به صورت دستی

تهیه نسخه پشتیبان دستی از سایت وردپرس شما یک فرآیند نسبتا ساده است که شامل ایجاد یک کپی از تمام فایل ها و پایگاه داده سایت شما می شود. در اینجا مراحل تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرسی خود به صورت دستی آورده شده است:

مرحله: 1

وارد داشبورد وردپرس خود شوید و به منوی «ابزار» بروید.

مرحله: 2

در زیر منوی “Export” روی گزینه “Export” کلیک کنید.

مرحله: 3

در صفحه بعدی، این گزینه را خواهید داشت که تمام محتوای خود یا فقط انواع خاصی از محتوا را Export کنید (به عنوان مثال، پست ها، صفحات و غیره). محتوایی را که می‌خواهید در نسخه پشتیبان قرار دهید انتخاب کنید و روی گزینه «دانلود فایل Export» کلیک کنید.

یک فایل xml  حاوی تمام محتوای انتخابی شما در رایانه شما دانلود می شود. این فایل را در مکانی امن ذخیره کنید.

مرحله: 4

در مرحله بعد، باید یک نسخه پشتیبان از پایگاه داده سایت خود ایجاد کنید. برای انجام این کار، باید با استفاده از ابزاری مانند PHPMyAdmin به پایگاه داده وب سایت خود دسترسی داشته باشید.

هنگامی که وارد PHPMyAdmin شدید، پایگاه داده وردپرس خود را از منوی سمت چپ انتخاب کنید.

روی تب Export  در بالای صفحه کلیک کنید.

در صفحه بعدی، متد Export سریع را انتخاب کرده و روی گزینه go  کلیک کنید. با این کار یک فایل .sql حاوی یک کپی از پایگاه داده وردپرس در رایانه شما دانلود می شود.

این فایل را در همان مکانی که فایل xml در مرحله 4 دانلود کردید ذخیره کنید.

خودشه! اکنون با موفقیت یک نسخه پشتیبان دستی از سایت وردپرس خود ایجاد کرده اید. شما می توانید از این دو فایل (فایل xml  و فایل sql )برای بازیابی سایت خود در صورت بروز مشکل استفاده کنید.

هم چنین  با استفاده از حساب سی پنل خود به صورت دستی پشتیبان تهیه کنید

می توانید با استفاده از حساب cPanel خود به صورت دستی بک آپ بگیرید:

  • سی پنل را باز کنید و وارد شوید.
  • روی File Manager در زیر Files کلیک کنید.
  • پوشه html را در پانل سمت چپ پیدا کنید و با کلیک بر روی علامت Plus آن را گسترش دهید. پوشه ای را با نام وب سایت خود انتخاب کنید. روی پوشه وب سایت خود کلیک راست کرده و Compress را انتخاب کنید.
  • پس از انتخاب Zip Archive روی Compress File کلیک کنید.

فایل فشرده را انتخاب کنید و پس از پایان فشرده سازی، در نوار منوی بالایی گزینه Download را بزنید.

     اکنون نسخه پشتیبان خود را روی هارد دیسک خود در مکانی امن قرار دهید.

پشتیبان گیری دستی کامل شد!

روش 2: تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس با استفاده از یک افزونه

اگر نمی‌خواهید با مشکل پشتیبان‌گیری دستی از سایت وردپرس خود مواجه شوید، می‌توانید از یک افزونه برای خودکار کردن فرآیند استفاده کنید. پلاگین های پشتیبان وردپرس زیادی وجود دارد، اما توصیه می کنیم از افزونه UpdraftPlus استفاده کنید. در اینجا نحوه استفاده از UpdraftPlus برای تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرس خود آورده شده است:

مرحله: 1

افزونه UpdraftPlus را از مخزن افزونه وردپرس نصب کنید.

مرحله: 2

پس از نصب و فعال سازی افزونه، به منوی «تنظیمات» بروید و روی زیرمنوی UpdraftPlus Backups  کلیک کنید.

روی گزینه  Backup Now  کلیک کنید تا بلافاصله از سایت با افزونه UpdraftPlus نسخه پشتیبان تهیه کنید

مرحله: 3

     در صفحه تنظیمات UpdraftPlus، روی گزینه  “Backup Now” کلیک کنید.

     پس از اتمام پشتیبان گیری، پیامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن پشتیبان گیری مشاهده خواهید کرد. سپس می توانید با کلیک بر روی برگه “پشتیبان گیری های موجود” در صفحه تنظیمات UpdraftPlus به فایل های پشتیبان دسترسی پیدا کنید.

استفاده از افزونه‌ای مانند UpdraftPlus، گرفتن نسخه پشتیبان دقیق از سایت وردپرس خود را بدون نیاز بهExport و دانلود دستی فایل‌ها آسان می‌کند.

جمع بندی

در پایان، مهم است که به طور منظم از سایت وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در برابر از دست دادن داده ها محافظت کنید. در این وبلاگ، نحوه تهیه نسخه پشتیبان از وردپرس را به صورت دستی یا با افزونه یاد گرفتیم. دو روش اصلی برای تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرسی شما وجود دارد: دستی و استفاده از یک افزونه. تهیه نسخه پشتیبان به صورت دستی شامل Export محتوای شما و ایجاد یک کپی از پایگاه داده با استفاده از ابزاری مانند PHPMyAdmin است. استفاده از افزونه‌ای مانند UpdraftPlus، خودکار کردن فرآیند پشتیبان‌گیری و ذخیره نسخه‌های پشتیبان خود را در فضای ابری آسان می‌کند. چه بخواهید به صورت دستی نسخه پشتیبان تهیه کنید یا از یک افزونه استفاده کنید، مهم است که اطمینان حاصل کنید که یک نسخه پشتیبان قابل اعتماد و به روز از سایت وردپرس خود برای محافظت در برابر از دست دادن داده ها دارید.