کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد

قهوه پر کافئین یا کافئین بالا یکی از محبوب ترین نوع های قهوه می باشد که خیلی از مردم به دنبال خرید آن می باشند. اما شاید موضوعی که باعث شده خیلی از افراد برای دسترسی به این قهوه با مشکل مواجه شوند عدم وجود یک راهنما خرید قهوه است که برای داشتن یک همچین قهوه ای نیاز است . سوالات بسیار زیادی در مورد قهوه پر کافئین وجود دارد که ما در این مقاله قصد ندارید به صورت خیلی حرفه ای این موضوع را بررسی کنیم و دوست داریم یک مقاله با زبان بسیار ساده برای شما آماده کنیم که در آن بتوانید بدون هیچ گونه سردرگمی و به صورت کاملاً صریح به خواسته خودتون برسید. وقتی شما به دنبال قهوه با کافیئن بالا هستید باید دو کار اصلی انجام دهید؛ اول اینکه یک قهوه پر کافئین خریداری کنید و دوم اینکه بتوانید آن را به درستی دم کنید.

قهوه | کافئین

1. خرید قهوه پر کافئین

اول یک موضوع را برای شما بیان کنیم که شاید خیلی به مذاق همکاران ما خوش نیاید و آن این است که بسیاری از فروشنده های قهوه برای آنکه بتوانند سود بیشتری از فروش محصول خود داشته باشند شروع به استفاده از واژه های عجیب غریب برای قهوه های خود مثل “سوپر کافئین” و… می کنند. اما من میخوام رک و شفاف بهتون بگم این ها چیزی جز تبلیغات نیست و موضوع خیلی ساده تر از این حرفا می باشد و شما با داشتن یک اطلاعات ساده می توانید یک قهوه پر کافئین خریداری کنید. ???? قهوه های دنیا از نظر نژاد به دو نوع اصلی عربیکا و روبوستا تقسیم بندی میشوند. یعنی شما هر قهوه ای بخواهید بخرید یا عربیکاست یا روبوستا و یا اینکه ترکیبی (میکس) از این دوتاست. حالا اگه شما بخواهید قهوتون با کافئین بالا باشه باید قهوه روبوستا را انتخاب کنید، همین!!!

به طور کلی قهوه ها تفاوت اصلی که با هم دارند یا اینکه کافئین بالایی دارند (قهوه های روبوستا) و یا اینکه عطر و طعم بالایی (قهوه های عربیکا). یعنی شما قهوه ای را نمی توانید پیدا کنید که هم عطر خیلی بالایی داشته و هم کافئین آن خیلی بالا باشد. پس فهمیدید اگر دنبال خرید قهوه پر کافئین باشیم باید قهوه های 100 درصد روبوستا را انتخاب کنیم، حالا قهوه های روبوستا در کشورهای و مناطق مختلف کشت می شوند مثل برزیل، اندونزی، ویتنام و… که از لحاظ خصوصیات کلی باهم کمی متفاوت می باشند ولی در بین آنها و به عنوان پر کافئین ترین قهوه ها شناخته می شود.

چند نکته مهم در خرید قهوه با کافئین بالا نکته 1: جالبه بدونید قهوه های پر کافئین از لحاظ قیمتی جز ارزان ترین دانه های قهوه می باشند و نسبت به قهوه های عربیکا قیمت پایین ترین دارند، به همین خاطر به هیچ وجه قبول نکنید که فروشگاهی قیمت های بالایی برای این نوع قهوه ها از شما بگیرد. نکته 2: گفتیم قهوه روبوستا برای کشورهای مختلف می باشد که از طعمی و کافئینی باهم متفاوتند، به همین خاطر ما در کافی مافی برای اینکه شما بتوانید در موقع خرید خود با انتخاب های بیشتری همراه باشید، چند نمونه میکس از قهوه های مناطق مختلف آماده کرده ایم که شما بتوانید قهوه مناسب با ذائقه خود را انتخاب کنید.

یادتان باشد این ترکیب ها همگی کافئین بسیار بالایی دارند و فقط از لحاظ طعمی باهم متفاوت می باشند و ما آنها را با نام های ، و برای شما در دسترس قرار داده ایم. نکته 3: حالا شاید این رو بپرسید که نمیشه یک قهوه با کافئین بالا داشته باشیم ولی عطر و طعم آن نیز بالا باشد؟ شما برای اینکار مجبور هستید که از ترکیب قهوه روبوستا و عربیکا استفاده کنید. یعنی به طور مثل 70 درصد قهوه را روبوستا انتخاب کنید و 30 درصد آن را عربیکا، ولی یادتان باشد قطعاً میزان کافئین آنها از 100 درصد روبوستا کم تر می باشد ولی در مجموع بازم قهوه پر کافئین به حساب می آیند.

رست قهوه پر کافئین خب ما تا اینجای کار نوع قهوه ای که شما باید بخرید را مشخص کردیم، ولی اگه شما برای خرید این قهوه ها اقدام کنید یک سوال از شما میپرسند که چه رُستی را انتخاب می کنید؟! شما هم احتمالاً جواب میدید رست چیه دیگه؟!! ???? قهوه در حالت معمولی دونه های سبز رنگه، ولی برای اینکه عطر و طعم خودش رو آزاد کنند آنها رو برشته می کنند که به این برشته کردن میگن . حالا اگه کم برشته بشه قهوه بهش میگن رست لایت، اگه متوسط برشته بشه میگن رست مدیوم و اگه زیاد برشته بشه میگن رست دارک.

حالا ما برای سفارش قهوه پر کافئین باید کدوم یک از رست ها را انتخاب کنیم؟ اگه ساده بخوای بشنوی اگر با قاشق  و پیمونه قهوه میریزی باید بگم رست لایت ولی اگه قهوه رو وزن میکنی و دم میکنی باید بگم رست دارک!! بیشتر میخوای بدونی چن خط بعد رو بخون وگرنه برو بخش بعدی! قهوه وقتی برشته میشود طبیعیه که آب آن بخار شود، به همین خاطر وزن قهوه رست دارک از رست مدیوم و لایت کمتره میشه و از طرفی حجم آن نیز زیاد می شود. پس قهوه با رست دارک یک حالت پفکی تر پیدا میکند.

پس قطعا وقتی یک قاشق از قهوه رست دارک استفاده کنید وزن کمتری از قهوه دم کرده اید پس طبیعیه که کافئینش کمتر باشه. اما اگه وزنی استفاده کنیم چرا رست دارک بیشتر کافئین داره؟ ما گفتیم در رست دارک میزان تبخیر آب بیشتره، پس قطعاً 100 گرم قهوه با آب کمتر دارای کافئین بیشتری از 100 گرم قهوه با آب بیشتر می باشد. چون آب که کافئین نداره ???? راستی یک نکته ای یادتون باشه که شما هرچی درجه رست رو بالاتر ببرید قهوتون تلخ تر میشه، یعنی اگه قهوه پر کافئین تلخ دوست دارید باید قهوه با رست دارک انتخاب کنید.

2. دم کردن قهوه برای کافئین بالا

خب وقتی قهوه پر کافئین رو طبق مطالبی که تا اینجا گفته شد خریدیم این سوال پیش میاد که چگونه قهوه رو دم کنیم که بیشترین کافئین رو برای ما داشته باشه؟ اینجا دوتا موضوع پیش میاد که بخواهیم به صورت استاندارد و عرف به روش دم کردن قهوه نگاه کنیم یا از لحاظ علمی و محاسباتی! از لحاظ علمی و محساباتی؛ قهوه اسپرسو در رتبه اول بیشترین میزان کافئین می باشد و بعد از آن، قهوه ترک، قهوه موکاپات، قهوه جوشیده، قهوه فوری و… قرار دارند. و شکل بالا نشان دهنده میزان کافئین در هر 100 میلی گرم انواع قهوه می باشد.

اما از لحاظ استانداردی بخواهیم حساب کنیم، درسته که قهوه اسپرسو بیشترین میزان کافئین رو داره، ولی حجمی که از قهوه اسپرسو گرفته میشود خیلی کمتر از یک قهوه ترک است. شما اسپرسو را به اندازه یک ته استکان (یک شات) میل می کنید در حالی که قهوه ترک را یک فنجون پر!! پس طبیعیه کافئین اسپرسو کمتر باشد. پس واقعیت با روش محاسباتی متفاوت است و روش دم کردن قهوه با کافئین بالا به این شکل تقسیم بندی می شوند: اما اگر جز افرادی هستید که خیلی با روش های دم کردن قهوه آشنایی ندارید باید بگم در بین این روش ها ، و که بیشترین میزان کافئین رو میدن که ما قبلاً روش های دم کردن آآیا شما هم در در حین نوشیدن قهوهبه فکر فرو می روید و این سوال را از خود می پرسید؟ “کدام قهوه بیشتری دارد؟

یا کدام قهوه انرژی بیشتری دارد؟” ممکن است انتخاب اولتان اسپرسو باشد یا یک ؟! یا شاید هم فکر می کنید قهوه دستگاه قهوه ساز بیشتری دارد؟ آیا میزان برشته شدن یا رست شدن آنها هم موثر است؟ البته انتظار نداشته باشید یک فنجان قهوه به شما بدهیم و بگوییم “اینجوری درست کنی بیشترین رو داره” حتما ابتدا مطلب کافئین و تاثیرات آن بر مغز +ویدیو را مشاهده کنید! عوامل مختلفی در میزان کافئین قهوه تاثیر می گذارد. مانند میزان برشتگی قهوه، حجمی که برای هر فنجان در نظر میگیرید،  متد دم‌آوری، نوع دانه‌ها، مقدار پودر مصرفی و حتی مقدار زمانی که برای دم‌آوری صرف می کنید!

تاثیر گونه های میزان کافئین انواع قهوه:

وقتی درباره بیشتر یا کمتر بودن کافئین قهوه‌ها جستجو می کنید، ابتدا به دو گونه عربیکا و ربوستا می رسید. اما سوال اینجاست که از میان این دو قهوه کافئین کدام قهوه بیشتر است؟ در پاسخ به این سوال با بررسی این دو قهوه باید گفت: عموما قهوه عربیکا کیفیت بالاتری نسبت به دانه ربوستا دارد، ربوستا شرایط کشت آسان تری دارد که محصول ارزان قیمت تری را حاصل می شود، و دانه های قدرتمند تر و تلخ تر نسبت به عربیکا دارد، در عوض عربیکا شیرین تر و عطر و طعم میوه ای تری دارد. در رقابت میزان کافئین در دانه های عربیکا و ربوستا، عربیکا مغلوب ربوستا است. ربوستا تقریبا دو برابر عربیکا کافئین دارد.

تاثیر میزان برشتگی بر کافئین

در تفکر عامیانه در خصوص برشتگی قهوه، بر این باور اند که قهوه تیره برشته شده جزو قویترین قهوه ها محسوب می شود و کافئین بیشتری دارد! برخی دیگر هم فکر می کنند قهوه روشن برشته شده کافئین بیشتری دارد! باید بگوییم تقریبا هر دو تفکر اشتباه است! قضیه به این سادگی ها هم نیست! رست تیره تر سبک تر است و به اعزای هر گرم تعداد دانه بیشتری را شامل می شود وقتی شما برای تهیه قهوه، مقدار پودر قهوه مورد نظر خود را، بر حسب حجم اندازه گیری می کنید (مثلا یک پیمانه) قهوه با برشتگی روشن تر کافئین بیشتری دارد. به این دلیل که تعداد دانه های بیشتری را شامل می شود. (یعنی یک پیمانه تیره تر و یک پیمانه روشن، روشن برنده است!) اما وقتی برای اندازه گیری میزان پودر قهوه، وزن پودر مصرفی را در نظر می گیرید، رست تیره تر کافئین بیشتری دارد. دلیل این اتفاق این است که در وزن مساوی تعداد دانه های برشته تیره بیشتر می شود.