نمایشگاه کتاب به نیمه رسید

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به نیمه‌های راه رسید.

کتاب | نمایشگاه | نمایشگاه کتاب

به گزارش سرگرمی برای همه، در روز یکشنبه، بیست و چهارم اردیبهشت‌ماه، سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پنجمین روز برگزاری خود میزبان رهبر انقلاب شد. این بازدید پس از سه سال و با توجه به پایان یافتن محدودیت‌های کرونایی انجام شد.

KHAMENEI.IR در مطلبی با عنوان “در نمایشگاه بین‌المللی کتاب سی‌وچهارم، رهبر انقلاب اسلامی از کدام غرفه‌ها بازدید کردند؟” نوشته است: “بیست و چهارم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ رهبر انقلاب در بازدید سه‌ساعته از نمایشگاه کتاب که از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شد و در ساعت ۱۱:۳۰ به پایان رسید، از ۳۷ غرفه بازدید کردند. در نیمه این رویداد، رهبر انقلاب توقف کوتاهی برای استراحت در غرفه جایزه‌های ادبی داشتند و سپس به ادامه بازدید از غرفه‌های پیش ‌رو پرداختند. در پایان این بازدید سه‌ساعته، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ضمن خرسندکننده و رو به پیشرفت بودن نشر کتاب با وجود بعضی موانع از جمله گرانی کاغذ، بر ترجمه آثار ایرانی به سایر زبان‌ها تأکید و همه‌ فعالان فرهنگی و هنری را به پُرخوانی توصیه کردند.”

اما در نشست خبری ۲۴ اردیبهشت، علی رمضانی، سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران از فروش ۱۰۲ میلیارد تومانی نمایشگاه در بخش حضوری و مجازی خبر دارد و جزئیات آن را به تفکیک این‌گونه بیان کرد: تا ساعت ۲۰ روز چهارم نمایشگاه، دستگاه رسمی کارت‌خوان ۵۰ میلیارد تومان خرید مردم را ثبت کرد که با برآورد ۱۵ میلیارد تومانی کارت به کارت، خرید نقدی و دستگاه کارت‌خوان خارج از شبکه می‌توان گفت، ۶۵ میلیارد تومان خرید در بخش حضوری بوده و در بخش مجازی نیز  مجموعا ۳۷ میلیارد تومان فروش دیده شد که ۲۶ میلیارد تومان سهم ناشران و ۱۱ میلیارد تومان سهم کتابفروشان بوده است. 

او همچنین  از بررسی پرونده هفت ناشر متخلف خبر داد و گفت یک پروند به دلیل تعطیلی غرفه و حضور غیرقانونی در نمایشگاه، از دستور کار خارج و برای شش پرونده رای صادر شده است.

رمضانی جزییات تخلف‌های ناشران را نیز به این ترتیب اعلام کرد: پنج ناشر به دلیل عدم رعایت ضوابط نمایشگاه که مندرج در آیین‌نامه درباره پوشش و رعایت شئونات اسلامی است، به اخذ تعهد کتبی و درج در پرونده محکوم شدند. یک ناشر به دلیل فروش کتاب بدون مجوز و مغایر با ضوابط نشر  و سایر تخلفات به رفع تخلف بلافاصله، درج در پرونده و تعطیلی غرفه حضوری و تعطیلی پنل مجازی تا پایان نمایشگاه محکوم شد. ناشر دیگری در نمایشگاه پازل عرضه کرده و به فروش می‌رساند، که به اخذ تعهد کتبی، تعهد بر عدم تکرار تخلف و رفع تخلف (جمع‌آوری فروش) محکوم شد. یکی از ناشران به دلیل عرضه کتاب مغایر با ضوابط نشر، به تعطیلی یک‌روزه غرفه و تعطیلی پنل نمایشگاه تا پایان نمایشگاه محکوم شد. سه ناشر دیگر هم به دلیل عرضه کتاب‌های سایر ناشران، به اخذ تعهد مبنی رعایت مقررات و عدم تکرار تخلف و درج در پرونده محکوم شدند. یکی از ناشران هم که کتاب بدون مجوز عرضه می‌کرد،  به اخذ تعهد کتبی مبنی بر رعایت مقررات عدم تکرار تخلف، رفع تخلف بلافاصله و درج در پرونده محکوم شد.

از اخبار رسمی نمایشگاه که بگذریم، باید گفت این یکشنبه روز شلوغی برای نمایشگاه بود و در ساعت‌های اولیه و پایانی نیز این شلوغی بیشتر به چشم می‌آمد.

یکی از اتفاق‌های نمایشگاه کتاب که در نوع خود جالب بود برنامه “سورپرایز کردن” بود؛ جمعی ترجیح داده بودند دوستشان را نه در کافه و رستوران بلکه در نمایشگاه کتاب غافلگیر کنند.

برخلاف روزهای اول که میزان تبلیغات ناشران از رادیو نمایشگاه کتاب کمتر بود، در روز پنجم تبلیغات بیشتر بود و با توجه به فعالیت غرفه‌های کودک، آلودگی صوتی در صحن مصلی به گوش می‌رسید.

البته تبلیغات ناشران فقط در حیاط مصلی نبود که به چشم می‌آمد، بلکه برخی از ناشران مانند سال‌های گذشته پله‌های مترو را برای تبلیغ و معرفی کتاب‌هایشان انتخاب کرده بودند، چیزی که در روزهای گذشته وجود نداشت.

نمایشگاه کتاب به نیمه رسید

همچنین غرفه‌های مشاوره کتاب در شبستان فعال است و مخاطبان را راهنمایی می‌کنند، و افرادی در صحن مصلی به معرفی کتاب‌هایی که خوانده‌اند، می‌پردازند.

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از ۲۰ اردیبهشت‌ماه آغاز شده تا ۳۰ اردیبهشت ادامه دارد  و از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلی میزبان مخاطبان است. البته روزهای پنجشنبه و جمعه و روز سه‌شنبه، ۲۶ اردیبهشت‌ماه با توجه به تعطیلی‌ای که در پیش است، ساعت کار نمایشگاه از ساعت ۱۰ تا ۲۱ است.

انتهای پیام