معاون کانون پرورش فکری: قصه بهترین ابزار برای معنا دادن به زندگی کودکان است
سرگرمی برای همه/یزد بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی از ساعاتی قبل به میزبانی شهر میراث جهانی یزد و پایتخت قصهگویی ایران آغاز بهکار کرد.
این جشنواره با برپایی کارناوال عروسکی و مراسم افتتاحیه در سالن هلال احمر یزد با حضور معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، قصهگوهای منتخب بخش رقابتهای این دوره از جشنواره، مسؤولان استانی و کودکان و نوجوانان یزدی آغاز شد.
در مرحله پایانی این دوره از جشنواره، ۶۰ قصهگو از کشورهای مختلف اعم از ایران، آرژانتین، هند، آفریقای جنوبی، اسکاتلند، انگلیس، ترکیه، تانزانیا، کنیا، مالزی، اوگاندا، لبنان و فرانسه با هم رقابت خواهند کرد.
فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در این مراسم بیان کرد: امسال جشنواره بینالمللی قصهگویی در پایتخت قصهگویی کشور برگزار میشود و این، گامی رو به جلو است. امیدواریم مقدمات ثبت جهانی قصه و قصهگویی ایران فراهم شود.
وی با بیان این که امسال بیش از ۱۷ هزار نفر در بیستوپنجمین دور جشنواره بینالمللی قصهگویی شرکت کردهاند، این آمار را بیشترین میزان مشارکت در مدت برگزاری جشنوارههای قصهگویی دانست.
او با اشاره به اینکه جشنواره امسال مزین به نام سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی است، گفت: به همین مناسبت، برای بهترین موضوع با این مضمون جایزه ویژه اختصاص خواهد یافت.
فلاح به مزین شدن جشنواره امسال با شعار «با قصه لبخند بسازیم» گفت: با توجه به پیوند خوردن این دوره از جشنواره با رسانه، امسال همه اقشار جامعه، بخصوص دانشآموزان مدارس و خانوادهها از اجرای قصهگویان در یزد بهرهمند خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، با تاکید بر اینکه کودکان امروز بیش از آنکه دنبال لذت باشند، به دنبال معنا هستند، اظهار کرد: قصه و قصهگویی بهترین ابزار برای معنا بخشیدن به زندگی کودکان و نوجوانان است.
او با بیان اینکه قصه تنها چیزی است که میتواند حواس آدمها را به خود جلب کند و آنها را بدون احساس خستگی تا ساعتها با خود سرگرم کند، اظهار کرد: قصه نهتنها انسانها را بزرگ میکند، بلکه امروز کسب و کارها را نیز بزرگ میکند. بنابراین در این دوره بخشی به این امر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: قصه با یک شخصیت شروع میشود؛ شخصیتی که گاهی دچار مشکل میشود و دنبال راهنما میگردد و پیدایش میکند و در ادامه، این راهنما به قهرمان قصه ایده میدهد و تشویقش میکند تا مانع شکست و در ادامه موفقیت او در قصه شود و روایت این قصه باعث میشود تا آدمها را به تلاش برای موفقیت در زندگیشان ترغیب شوند.
فلاح بیان کرد: قصه با روایت، متفاوت است، چراکه هر قصهای را میتوان روایت کرد؛ ولی هر روایتی، یک قصه نیست چون قصه شاکله پیوستهای دارد که شکست و موفقیت انسانها را روایت میکند.
وی با تاکید بر عمومیسازی و مردمیسازی قصه و قصهگویی، گفت: باید قصهگویی به درون خانوادهها برگردد تا از ظرفیت آنها برای تعلیم و تربیت فرزندانشان بهره گیرند.
او گفت: ظرفیت رسانه را به قصهگویی اضافه کردیم، تا بچه ها در خانههایشان از این قصه ها بهره مند شوند.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در اراتباط با پخش زنده این جشنواره از رسانه ملی نیز گفت: هر روز از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ این جشنواره مهمان خانه کودکان ایرانی از طریق شبکه پویاست.
در این مراسم، علیاکبر عزیزی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد، با اشاره به انتقال دبیرخانه دائمی این جشنواره به دیار مهدی آذریزدی، پدر ادبیات کودک و نوجوان کشور بهدنبال انتخاب این شهر بهعنوان پایتخت قصهگویی ایران، برگزاری این جشنواره بهصورت بینالمللی و با حضور قصهگویان خارجی را فرصتی مغتنم برای معرفی درست استان یزد و ایران دانست.
وی با اشاره به اینکه در این جشنواره جوایز ویژهای برای موضوع سردار سلیمانی و غزه در نظر گرفته شده است، گفت: در این جشنواره، مقید به حفظ حقوق کودکان غزه هستیم، چون اعتقادات کودکان ایرانی به اعتقادات کودکان غزه گره خورده است و این پیام به وسیله جشنواره بینالمللی قصهگویی به جهان مخابره خواهد شد.
جشنواره امسال قصهگویی در بخشهای از جمله قصههای ۹۰ ثانیهای، بخش بینالملل، بخش زبان اشاره، بخش مدرن و کلاسیک برگزار و محور موضوعهای آن، قصههای قرآنی دینی و مذهبی، قصه نامداران، قصههای اراده و پیشرفت، قصههای کسب و کارها و قصههای آزاد تعیین شده است.
خواندن پیام آیتالله ناصری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، اجرای سرود و قصهگویی و اجرای برنامههای طنز، دیگر بخشهای مراسم افتتاحیه این دوره از جشنواره بود که تا ۳۰ آذرماه ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام