لیست سیاه کنوانسیون رامسر تهدیدی برای تالاب بین المللی شادگان
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان: تامین نشدن حقابه تهدیدی برای قرار گرفتن تالاب بینالمللی شادگان در لیست سیاه کنوانسیون رامسر است.
وی میزان آبگیری تالاب بینالمللی شادگان را حدود ۹۰ درصد، تالاب بامدژ را ۸۷ درصد و تالاب میانگران را حدود ۸۵ درصد اعلام کرد و افزود:، اما با توجه به آورد رودخانه کرخه و بارندگیهای کم، تالاب هورالعظیم حدود ۵۰ درصد آبگیری شده است.
مولا با بیان اینکه از پارسال تاکنون هدف، مدیریت آب موجود در تالابها است تا از فصل سخت گرما گذر کنیم، ادامه داد: برای مدیریت آب در تالاب شادگان، کارهایی به منظور جلوگیری از خروجیهای آب شیرین از تالاب در حال انجام است تا از هدررفت آب جلوگیری شود.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص مطرح شدن قرار گرفتن تالاب بینالمللی شادگان در لیست سیاه کنوانسیون رامسر میگوید: گزارشهایی که در این خصوص ارائه میشود، باید علمی و متقن باشند، شاید صحبتها و ادعاهایی از سوی افراد غیر مسئول در این زمینه مطرح شود، اما چنین چیزی گزارش نشده و اکنون وضعیت این تالاب مناسب است.
به گفته مولا؛ تالاب شادگان در لیست سیاه کنوانسیون رامسر قرار نگرفته، اما تهدید وجود دارد و زمانی که تهدید بسیار زیاد وجود داشته باشد و تالاب رو به نابودی است، ممکن است این اتفاقات رخ دهد.
این مقام مسئول گفت: در شرایط خشکسالی ممکن است هر منطقهای در معرض تهدید قرار بگیرد، اما آنچه مهم است این است که این تهدید به فرصت تبدیل شود، البته حدود ۵ هزار هکتار از مساحت این تالاب که سالیان سال خشک بود، از طریق ایجاد ۲ کانال و کالورتهایی، احیا و آبگیری شده است.
وی افزود: در تالاب بامدژ در حال ایجاد سازهای هستیم تا میزان هدررفت آب از این تالاب مدیریت شود، در دیگر تالابها با توجه به اینکه منابع تغذیه کننده آنها صرفا روانآبها و آبهای سطحی است، مشمول شرایط اقلیمی منطقه هستند.
عادل مولا در خصوص تخلیه فاضلاب در تالابها میگوید: در حال حاضر تخلیه فاضلاب در تالاب میانگران و تالاب بینالمللی شادگان صورت میگیرد که موجب وقوع تنشهایی در تالابها میشود.
وی ادامه داد: در تابستان چالشهایی از قبیل خشک شدن تالابها، از بین رفتن زیستمندان، آتشسوزیها، تخریب و تصرف توسط افراد سو جو و حتی گرمای هوا در جاهایی که تالابها خشک میشوند، رخ میدهد.