شکایت از کارفرما بابت بیمه چگونه است؟

برخی از کارفرمایان به دلایل مختلفی از بیمه کردن کارگران خود سرباز می‌زنند یا اصرار دارند تا حق بیمه را به صورت نقدی بپردازند. بر اساس ماده 148 قانون کار، کارگر به صورت قانونی این حق دارد تا در صورت عدم پرداخت حق بیمه از کارفرمای خود شکایت کند. برای آشنایی با مراحل و قوانین شکایت از کارفرما بابت بیمه، در ادامه این پست با ما همراه باشید. جهت هرگونه مشکل می توانید به وکیل پایه یک دادگستری در تهران مراجعه کنید.

ساختمان

پرداخت بیمه توسط کارفرما

قبل از شروع به کار کارگر، میان او و کارفرما قراردادی منعقد می‌شود که مطابق آن با کارفرما وظیفه دارد کارمند خود را تحت پوشش قرار دهد. بیمه یکی از مهم‌ترین خدماتی است که کارمندان می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند یا در صورت مواجه شدن با حوادث از پوشش‌های آن استفاده کنند. لازم به ذکر است که در صورت نبود قرارداد نیز باز هم کارگر امکان شکایت از کارفرما بابت پرداخت نکردن حق بیمه را خواهد داشت، یعنی عدم قرارداد دلیلی برای تخلف کارفرما نیست. برای پیدا کردن بهترین وکیل تهران تا انتها همراه ما باشید.

نحوه محاسبه حق بیمه چگونه است؟

طبق قانون وزارت کار، حق بیمه در سال 1401 30 درصد از مبلغ حقوق و دستمزد است که پرداخت 23 درصد از آن بر عهده کارفرما و 7 درصد از حقوق کارگر کسر خواهد شد.

شکایت از کارفرما بابت بیمه چه شرایطی دارد؟

  • در صورت وجود قرارداد، مراحل اداری سریع‌تر پیش خواهد رفت. در غیر این صورت باید از طرف اداره کار نامه‌ای برای شعبه بیمه‌کزار فرستاده شود. در مرحله بعدی نامه به کارگزاری تحویل داده خواهد شد و ماگر می‌تواند با استفاده از سوابق بیمه، تخلف کارگر را اثبات کند.
  •  اگر کارگر قرارداد نداشته باشد می‌تواند از شاهدان برای سریع‌تر شدن روند شکایت استفاده کند.
  • در  صورت عدم حضور کارفرما، جلسه به مرحله بعدی منتقل خواهد شد و بعد از دو هفته جلسه‌ای تخت عنوان تشخیص و شکایت از کارفرما برگزار خواهد شد.
  • در صورت اعتراض یکی از طرفین به رای کارشناس، جلسه حل اختلاف به عنوان آخرین جلسه تشکیل خواهد شد.

در چه صورت کارگر در خصوص ترک کار مسئول نیست؟

بر اساس گزارشات به دست آمده mastervakil کارگر موظف است استعفای خود را به صورت کتبی به کارفرما اعلام نماید. همچنینی شخص موظف است به مدت سی روز جهت پیدا شدن نیروی جایگزین به کار خود ادامه دهد و نباید به قصد استعفا کار خود را ترک نماید. اما بعد از گذشت سی روز، مسئولیتی در قبال کار نخواهد داشت.

عواقب بیمه نکردن کارگر

طبق ماده 148 قانون کار، کارفرمایی که از بیمه نمودن کارگر خود خودداری کند، علاوه‌بر پرداخت حقوق کارگر، به پرداخت جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه نیز محکوم خواهد شد.

مهلت شکایت از کارفرما

برای شکایت از کارفرما بابت بیمه، هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد و حتی پس از فوت شخص نیز، وارثان قانونی وی می‌توانند به دنبال دریافت حق او باشند.

مراجع مربوطه جهت شکایت از کارفرما بابت بیمه  

افراد برای شکایت از کارفرما بابت بیمه، می‌توانند به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمایند، اما در صورتی که شکایت به مواردی مانند آسیب‌های حیثیتی مرتبط باشد، طرفین باید برای ارائه شکایت به قوه قضاییه مراجعه نمایند.

نکات مهم

  • مهم‌ترین مرجع رسیدگی به شکایات کارگر علیه کارفرما در صورت عدم حق بیمه، سازمان تامین اجتماعی است.
  • در صورت وجود عدم قرارداد، کارگر بازهم امکان شکایت از کارفرما بابت رد نکردن بیمه را خواهد داشت.
  • ارائه مدارک هویتی جهت شکایت از کارفرما ضروری است.

مهلت شکایت از کارفرما

مهلت شکایت از کارفرما با توجه به نوع شکایت شما معین می‌شود. مثلا برای شکایت کارگر از کارفرما در رابطه با اخراج، تنها ۳۰ روز فرصت دارید؛ اما پیگیری موارد دیگر مثل حقوق معوقه، نپرداختن مزایا و یا رد نکردن بیمه، هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد. در واقع حتی پس از فوت کارگر، وارثان قانونی او می‌توانند شکایت خود را در این زمینه ثبت کرده و به دنبال احقاق حق کارگر باشند.

شکایت از کارفرما به چه معنا است؟

به صورت خلاصه بگوییم اگر جایی کار می کردید و حق و حقوق شما را ندهد ، شکایت از کارفرما را می توانید مطرح کنید. منظور از حق و حقوق، سنوات، بیمه، عیدی و حقوق می باشد که قابل گرفتن از کارفرما می باشد.

مواردی که کارگر امکان شکایت از کارفرما دارد :

  1. عدم بستن قرارداد کارفرما با کارمند یا کارگر
  2. عدم پرداخت حقوق توسط کارفرما
  3. بیمه نکردن کارگر توسط کارفرما
  4. دادن حقوق کمتر از سقف تعیین شده توسط قانون
  5. اخراج کردن کارگر یا کارمند بدون دلیل
  6. جریمه کردن کارگر و کم کردن حقوق آن
  7. اضافه کار کشیدن از کارگر و عدم پرداخت مزد آن
  8. استفاده از کارگر در روزهای تعطیل بدون پرداخت مزد آن

شکایت از کارفرما بابت حقوق

اگر شما برای شخصی کار می کنید که به عنوان کارفرما است و چند ماه هست که حقوق خود را دریافت نکرده اید می توانید با شکایت از کارفرما بابت حقوق ، تمامی دستمزدهای خود را بگیرید. کارفرما موظف است حقوقی را که با شما طی کرده است پرداخت کند که این دارای نکاتی می باشد که بهتر است جهت شکایت از کارفرما با یک مشورت کنید.

شکایت از کارفرما بابت سنوات

سنوات معمولا یک ماه آخر دستمز کارگر می باشد که کارفرما باید آن را پرداخت کند و برخی از این سر باز می زنند که این قابل پیگیری است و شما می توانید به صورت کامل آن را از کارفرما خود دریافت کنید. گروه وکلای آریا دادیار با توجه به تخصصی بودن کارها دارای وکیل اداره کار که 10 سال در این زمینه تجربه دارد می تواند حق و حقوق خود را به صورت قانونی مطالبه کنید و برای شکایت از کارفرما بابت سنوات با یک متخصص صحبت کنید .

شکایت از کارفرما بابت بیمه

بیمه یکی از اصلی ترین بخش ها مربوط به اداره کار است که حتما باید کارفرما شما را بیمه کند که اگر اینکار را نکند به ضرر خودش است و علاوه بر پرداخت یک جا بیمه شما ، جریمه نیز می شود که به نفع کارفرما است که کارگر و یا نیرو خود را بیمه کند. جهت داشتن سوال در مورد شکایت از کارفرما بابت بیمه می توانید از ما استفاده نمایید.

مفهوم کارگاه

به استناد ماده ۴ قانون کار کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده وی در آنجا کار می کند، از قبیل مؤسسات صنعتی، کشاورزی، معدنی، ساختمانی، ترابری، مسافربری، خدماتی تجاری، تولیدی، اماکن عمومی و امثال آنها۔

همچنین کلیه ی تأسیسات و اماکن متعلق به کارگاه از قبیل: نمازخانه، ناهار خوری، تعاونی ها همچنین شیر خوارگاه، مهد کودک، درمانگاه، حمام، آموزشگاه حرفه ای، قرائت خانه، کلاسهای سواد آموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا و انجمن اسلامی و بسیج کارگران، ورزشگاه و وسایل ایاب و ذهاب و نظایر آنها جزء کارگاه محسوب می گردند.

وکیل برای شکایت از کارفرما

  • نوشتن لایحه و ثبت آن
  • ارائه ادله های موجه برای گرفتن حق و حقوق
  • تسلط به قوانین مربوط به قانون کار
  • توانایی بردن پرونده به دیوان عدالت اداری در صورت عدم نتیجه
  • بررسی تمامی مدارک و شواهد
  • مذاکره با کارفرما با مشورت موکل خود
  • و….

بعنوان مثال اگر کارگری متصدی حمام های موجود در یک معدن باشد این فرد، کارگر آن معدن محسوب می گردد، زیرا حمام هما جزء کارگاه معدن محسوب می گردند. همچنین مربی مهد کودک یک کارگاه بسته بندی، در صورتی که به دستور کارفرما یا نماینده وی این کار را انجام دهد و از وی مزد دریافت نماید کارگر کارگاه بسته بندی محسوب می گردد، زیرا مهد کودک جزئی از کارگاه محسوب می شود. البته همیشه کارگاه یک محل یا ساختمان نمی باشد و ممکن است یک اتومبیل، کشتی یا هواپیما و غیره باشد، همچنین کارفرما لازم نیست مالک محل کارگاه باشد همین که کارفرما سرمایه اولیه ابزار کار و مواد اوليه و ماشین آلات را مهیا نماید و از کارگر درخواست کار در مقابل مزد را بنماید، کافی است.

مراحل شکایت از کارفرما بدین صورت است :

  1. ابتدا باید در سایت سامانه جامع اداره کار به نشانی ثبت نام کنید.
  2. سپس احراز هویت می شوید : به صورت آنلاین یا باید به پیشخوان دولت مراجعه کنید.
  3. قسمت خدمات سامانه بروید
  4. گزینه ثبت دادخواست بدوی را زده و تایید را بزنید.
  5. باید در فرم بعدی که برایتان نمایش می دهد تمامی فیلد ها را پر کنید.
  6. اداره کار تعیین جلسه می کند و زمان و مکان را برای شما مشخص می کند.
  7. برگزاری جلسه به صورت حضوری
  8. صدور رای توسط کارشناس اداره کار با حضور نمایندگان

شکایت پیمانکار از کارفرما بدون قرارداد

همانطور که کارگر یا کارمند می تواند بدون قرارداد از کارفرما شکایت کند پیمانکار نیز این امکان را دارد و باید ثابت کند که برای کارفرما کار می کرده است.

آماده پاسخگویی به شما عزیزان جهت شکایت از کارفرما می باشد و می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و با وکیل شکایت از کارفرما صحبت کنید.