شرح آخرین وضعیت آتشسوزی بزرگ شهرک صنعتی یزد
شامگاه گذشته مورخ بیست و یکم شهریور ۱۴۰۲ حوالی ساعت ۱۹:۴۶ گزارشی مبنی بر حریق بزرگی در بخشی از سردخانه ۸۵۰۰ تنی طراوت واقع در بلوار کاج شهرک صنعتی یزد به فرماندهی سازمان آتشنشانی شهر یزد اعلام میشود که بلافاصله به دلیل حساسیت موضوع چندین تیم عملیاتی به محل حادثه اعزام میشود.
به گفتهی «محمدعلی ملکزاده» مدیر کل بحران استانداری یزد، با توجه به وجود مخزن آمونیاک در این واحد سریعاً کلیه دستگاههای امدادی شهر یزد به محل حادثه فراخوانده شدند و برای پیشگیری از سرایت آتشسوزی به واحدهای پیرامون، ضمن تخلیه آنها از تیمهای آتشنشانی شهرستانهای مهریز، میبد، اشکذر، زارچ و تفت و نیز شرکت فولاد آلیاژی و همچنین خودروهای تخصصی اطفای حریق فرودگاه یزد و دیگر بخشها نیز یاری گرفته شد.
«محمددهقان بنادکی» مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی یزد صبح امروز چهارشنبه در محل حادثه راجع به آخرین وضعیت این حریق در گفتگو با سرگرمی برای همه تصریح کرد: فرایند اطفای کامل حریق علیرغم حضور بلافاصله عوامل آتشنشانی شهرک صنعتی و با توجه به بزرگی حریق، حضور عوامل امدادی شهر یزد و نیروهای آتشنشان حتی دیگر شهرستانهای یزد، قریب به چهار ساعت به طول کشید.
وی در ادامه خبرهای ذکر شده اولیه در مورد انفجار مخزن آمونیاک این واحد را تکذیب کرد و گفت: خوشبختانه مخازن آمونیاک موجود در محل حادثه تقریباً نصف بوده و حریق نیز به هیچ وجه به این مخزن سرایت نکرد و با حضور نیروهای آتشنشانی و تشخیص و مکانیابی دقیق نقاط حساس موجود در این سردخانه در ادامه نیز از سرایت آتش به آنها جلوگیری شده است لذا هیچ انفجار یا خبری مبنی بر نشت گازهای سمی صحت ندارد.
دهقان با بیان این که خوشبختانه هم اکنون محل حادثه به طور کامل ایمنسازی شده است، علت حجم بالای حریق و خسارت مالی زیاد به این واحد را وجود مقادیر زیادی پالتهای چوبی در محل حادثه و نیز حجم زیادی از سبدهای پلاستیکی یا گرانولهای ضایعاتی در مجاورت محوطه حریق بوده و علاوه بر این نیز ساختار اجرایی و جداسازی سالنها نیز در این واحد از نوع پنلهایی با جنس یونولیت است که بسیار اشتعالزا هستند، ولی خوشبختانه حریق هم اکنون به طور کامل مهار شده است.
وی همچنین خبری مبنی بر آتشسوزی مخازن سوختی این واحد که در اخبار سراسری صبح اعلام شده را تکذیب کرد و گفت: در این واحد هیچگونه مخزن سوختی نداریم و این که علت اصلی حریق چه بوده است باید از سوی کارشناسان آتشنشانی و سایر افراد خبره و متخصص مشخص و اعلام شود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی همچنین اعلام کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر صدمه جسمی و جانی افراد در جریان این حریق اعلام نشده است.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد وقوع چنین اتفاقاتی تجربهای اموزنده برای پیشگیری از وقوع مجدد این حوادث و اتفاقات مشابه در واحدهای صنعتی شود و با ایجاد حداکثر ایمنسازی در هنگام بروز حوادث احتمالی نیز خسارت و تبعات ناشی از آنها به مراتب کاهش یابد.
دهقان با تاکید بر این که ایمنسازی باید به عنوان کی هزینه ارزیابی شود، از مسئولان واحدهای صنعتی خواست به عنوان یک وظیفه نسبت به ایمنسازی داخل مجموعهی صنعتی خود اقدام کنند، ضمن این که شرکت شهرکهای صنعتی نیز قطعاً در امروز و روزهای آتی برای ارزیابی بیشتر حادثه جلساتی را برگزار و در خصوص آن اطلاع رسانی خواهد کرد.