سلول های بنیادی عامل درمان بیماری های صعب العلاج خواهد بود

بیماری

به گزارش خبرگزاری سرگرمی برای همه استان چهارمحال وبختیاری به نقل از پایگاه خبری علم وفناوری  دکتر مصطفی سلیمان نژاد در زمینه سلول های بنیادی گفت: سلول بنیادی مادر تمام سلول ها هستند و توانایی تبدیل به تمام سلول های بدن را داشته این سلول ها توانایی خود نوسازی و تمایز  به انواع سلول ها از جمله سلول های پوستی خونی قلبی عصبی و … را دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: سلول های بنیادی در بازسازی و ترمیم بافت های بدن به دلیل آسیب و جراحت موثر بوده و می توانند به درون بافت های آسیب دیده رفته و  به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل توانایی منحصر به فرد سلول های بنیادی مکانیزم جایگزینی سلول های سالم با سلول های آسیب دیده صورت خواهد گرفت و ما شاهد رشد و تکوین یک اندام از یک سلول بنیادی خواهیم بود که این موضوع در حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی تعریف می شود.

دکتر مصطفی سلیمان نژاد با توضیح مهندسی بافت و پزشکی بازساختی اظهار داشت: مهندسی بافت و پزشکی بازساختی علمی است که از ترکیب داربست سلول و مولکول های زیستی فعال برای ساخت بافتی جهت بازسازی یا حفظ عملکرد و بهبود بافت آسیب دیده یا حتی تولید یک اندام در آزمایشگاه استفاده می شود و می تواند دنیای پزشکی را متحول کند.

وی اضافه کرد:  دانشمندان معتقدند که این سلول ها ی بنیادی با کمک رشته مهندسی بافت و پزشکی بازساختی می توانند برای درمان و درک بیماری های مختلف مفید باشند در آینده می توانیم انواع بافت ها را به کمک این رشته تهیه و برای درمان بیماری های خاص از جمله سرطان ها و افزایش طول عمر انسان ها استفاده کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: سلول های بنیادی را می توان از سه منبع مغز استخوان خون محیطی و خون بند ناف استخراج نمود و طی فرایندی خاص پس از اخذ آزمایشات متعدد روی بیمار آن ها را از طریق لوله به اندام آسیب دیده پیوند زد و منتظر رشد و تکثیر این سلول ها در راستای جایگزینی با سلول های آسیب دیده و رفع نقص اندام شد.

وی در پایان یادآور شد: قطعا با رشد علم و افزایش مطالعات بر روی این سلول ها شاهد درمان بسیاری از بیماری های صعب العلاج خواهیم شد.

46