راز قد کشیدن برنج با سرکه
عوامل موثر در پخت و قد کشیدن برنج
عوامل متعددی در کیفیت پخت و میزان قد کشیدن برنج نقش بسیار موثری دارند. از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کیفیت پخت برنج میتوان به موارد زیر اشاره داشت: برای خرید برنج عنبربو کلیک کنید.
از اولین عوامل موثر در میزان قد کشیدن برنج نوع آن است. برنجهای باکیفیت و مرغوب معمولا طعم بهتر و قد بیشتری میکشند. همچنین برنجهای کهنه از کیفیت بالاتر و عطر بیشتری برخوردارند. این برنجها بیشتر از برنجهای تازه برداشت شده قد کشیده و طعم بهتری دارند. فراموش نکنید که رشد و پخت برنجهای سالم و باریک نسبت به برنجهای نیم دانه و شکسته بسیار بهتر است. اگر برنج هنگام آبکش کردن شکسته و خرد شود، نمیتواند خیلی قد کشیده و پخت خوبی داشته باشد. از سویی برنجی که در پخت کته آب بیشتری نیاز دارد، برنج باکیفیتتری محسوب میشود.
مقدار آب در پخت برنج و میزان قد کشیدن آن موثر است. زمانی که برنجی خیس میشود، در طول پخت به آب کمتری نیاز دارد. این مقدار آب در برنجی که خیسانده نشده، دو برابر خواهد بود. در صورتی که برنج را با استفاده از پلوپز دم میکنید، بهتر است آن را از قبل با نمک خیس نمایید. این کار به قد کشیدن بیشتر برنج و جلوگیری از وا رفتن آن کمک میکند. اگر برنج را به صورت کته دم میکنید در میزان آب مصرفی دقت نمایید. در صورتی که برنجها خشک و زنده باشند یا اگر خیلی نرم و خمیری شوند، قد نمیکشند.
ترفندهای موثر در قد کشیدن برنج
برای قد کشیدن برنج علاوه بر توجه به نکات فوق میتوانید از ترفندهای زیر نیز استفاده نمایید.
- هنگام جوشاندن برنج میتوانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه به آب برنج اضافه کنید. این کار به قد کشیدن بهتر برنج کمک میکند.
- برخی از افراد نیز برای قد کشیدن برنج هنگام جوشیدن آب، حلقههای پیاز اضافه میکنند.
- میتوانید هنگام آبکش کردن برنج، ابتدا چند تکه یخ به آب اضافه نموده و سپس آن را آبکش کنید.
- بسیاری از آشپزان حرفهای برای قد کشیدن برنج از زاج کوبیده شده استفاده مینمایند. استفاده از زاج میتواند علاوه بر قد کشیدن بهتر برنج به حفظ رنگ سفید آن نیز کمک کند. برای این کار باید زاج کوبیده شده (نصف قاشق مرباخوری) را داخل آب برنج ریخته و سپس آن را آبکش نمایید.
- استفاده از قابلمه کوچک موجب میشود تا قد کشیدن برنج متوقف شود. بنابراین سعی کنید از قابلمه متناسب با حجم برنج استفاده نمایید تا دانههای برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشند.
- استفاده از یک قاشق غذاخوری روغن در آب برنج نیز به قد کشیدن بهتر آن کمک میکند. از طرفی موجب میشود تا دانههای آن به یکدیگر نچسبند و برنج شفته نشود.
- اگر به دنبال قد کشیدن برنج هستید، هنگام آبکش کردن آن اجازه دهید دیوارههای قابلمه و روغن داخل آن به خوبی داغ شوند و سپس برنج را داخل قابلمه بریزید. از طرفی سعی کنید برنج را به صورت کله قندی در وسط قابلمه ریخته و اطراف آن فضای کافی برای رشد دانههای برنج موجود باشد.
- اگر میخواهید پلوهای مخلوط مانند لوبیاپلو، باقالی پلو و … بپزید. بهتر است برای قد کشیدن برنج، آنها را کمی سفتتر آبکش کنید.
نکات قابل توجه در پخت برنج
انتخاب روش پخت برنج نقش بسیار موثری در حفظ کیفیت و قد کشیدن برنج دارد. بنابراین با توجه به نوع برنج میتوانید مناسبترین روش را برای پخت آن انتخاب نمایید. به طور مثال در صورتی که برنج با آبکش کردن خرد میشود، بهتر است از روش کته برای پخت آن استفاده کنید. همچنین در صورتی که برنج در مدت زمان کمی خمیر میشود، روش آبکش انتخاب مناسبتری برای پخت برنج است.
در صورتی که برنج مورد نظر شما تازه بوده بهتر است آن را خیس نکنید و تنها پیش از اضافه کردن به قابلمه بشویید. اما در صورتی که برنج کهنه است، هر چقدر آن را برای مدت زمان بیشتری خیس کنید، میتواند کیفیت بهتری پیدا کرده و بیشتر قد بکشد. حتما هنگام خیس کردن برنج از نمک استفاده کنید، زیرا نمک از شکستن و خمیر شدن برنج جلوگیری کرده و به قد کشیدن بهتر آن کمراز و رمزهای پخت برنج ایرانی و قد کشیدن برنج
در این مطلب با اصول پخت برنج ایرانی ، نکاتی در خصوص بهتر قد کشیدن برنج و هم چنین ترفندهای پخت کته و برنج آبکش آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید تا راز و رمزهایی که هر کدبانو برای تهیه انواع چلو مجلسی لازم بداند را به شما بگوییم.
برای یک کدبانوی ایرانی، مصداق مهارت در آشپزی است. به جز برنجهای دانه بلند و هندی، بقیه برنجها قلق خاص خودشان را دارند. برنجهای ایرانی که بسته به سن آن، جنس بذر و حتی کیفیت آب مورد نیاز در پخت ممکن است شیوههای پخت متفاوتی داشته باشند.
فوت و فن پخت برنج برای پلو یا چلوی خوشمزه و خوش قد و بالا
انتخاب و خرید برنج :
برای داشتن پلو سفید و قد کشیده باید اول از همه در نظر داشت که نوع برنج خیلی مهم است. از برنج مرغوب استفاده کنید. بعد اینکه برنج تازه و برداشت محصول همان سال نباشد. برنج کهنه تر کیفیت بهتری خواهد داشت. دانه های برنج باید باریک و یکدست باشد و داخل آن دانه های شکسته و خرد شده نداشته باشد و رنگ همه یکدست باشد. داخل آن دانه سفید و گرد نداشته باشد.
برنج را موقع خرید برای اینکه بدانید معطر است ، داخل کف دست می ریزید و از نزدیک به آن با نفس دهان می دمید! در همان حال می شود عطر برنج را حس کرد.
معمولا یکدانه آن را زیر دندان می جوند. زیر دندان باید سفت و محکم باشد اگر چند تکه خرد شد برنج بدی نیست می شود وقت گذاشت و آن را امتحان کرد! و اگر خردتر و در واقع پودر شد به امتحان از طریق پخت هم نمی ارزد.
برای شناخت برنج باید با کته آن را امتحان کرد. برنجی که آب زیاد ببرد کیفیت آن بهتر است. اگه هنگام تهیه کته برنج به اصطلاح دون در آمد بطوریکه با آبکش از نظر قد و دانه فرقی نداشت برنج خوبی به شمار می رود.
کیفیت و کهنگی برنج حرف اول را می زند. کیفیت برنج های دیگر هم به نحوه پخت آن بستگی دارد. برای برنج های نه چندان مرغوب معمولا با کمتر ریختن آب و کمتر جوشاندن می شود برنج خوبی تهیه کرد.
به هرحال با چند بار امتحان می شود به نحوه تهیه بهتر آن دست یافت.
اندازه آب برای پخت برنج ایرانی با روش های متفاوت :
برای پخت برنج ایرانی در قابلمه :
معمولا برای هر پیمانه برنج که قبلا خیس نخورده باشد… دو پیمانه آب سرد
برای هر پیمانه برنج که خیس خورده باشد … یک پیمانه آب سرد
برای پخت برنج ایرانی داخل پلوپز :
چون قبلا آب را می جوشانید، آب به میزان هر پیمانه برنج … یک و نیم پیمانه آب لازم است.
هنگام خیس کردن برنج باید حتما نمک به آن اضافه شود که موقع پخت وا نرود و زیادی شکفته نشود.
برای پخت برنج ایرانی به صورت کته :
هر پیمانه برنج که خیس خورده باشد، یک پیمانه آب سرد لازم دارد.
معمولا برای کته مقدار آب کمتری ( از آنچه که گفته شد ) می ریزم و وقتی آب آن را کشید – اگر برنج دون و زنده بود – خیلی کم دوباره آب می دهم روی آن … ( مثلا نصف پیمانه آب ) …. اینطوری مقدار آب از دستم در نمی رود.