در حوزه صنایع دستی فقر قانونی داریم

معاون ضرغامی در نشست خبری مطرح کرد:

صنایع دستی | گردشگری

مریم جلالی گفت: کتاب گمرک ما هنوز قدیمی است و باید آن را احیا کنیم و برای اینکه قد بکشد و رشد کند، به تمام توجهات در این حوزه نیاز داریم.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور پیش از ظهر امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد در وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

جلالی در این نشبت با اشاره به اینکه در زمینه فرهنگ کار و آشنایی با صنایع دستی با یک جاماندگی عظیم مواجه هستیم گفت: دانشگاه‌های ما در حوزه فرهنگ کار، بیش از هر چیز مدرک گرایی و کارمندی را مورد توجه قرار می‌دهند و در بخش‌های مختلفی تولید فدای اشتغال شده است. ما اشتغال ایجاد کردیم ولی اشتغال ایجاد شده مولد نبوده است.

وی افزود: از طرف دیگر صنایع دستی در حوزه کسب و کار کنش خردمندانه محسوب نمی‌شود و این مسئله تابع جریانات فرهنگ کار بوده است. در حال حاضر دلالی، واسطه‌گری و خام‌فروشی کنش خردمندانه‌تری از این است که شما ماه‌ها روی تولید یک گلیم وقت بگذارید. بها دادن به ادبیات توسعه نیز تغییر کرده است شما میزان سرمایه‌گذاری‌هایی که سیاستگذاران ما در حوزه‌های مختلف می‌کنند را با صنایع دستی مقایسه کنید.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به سختی‌های کار یک جوان در حوزه صنایع دستی گفت: شما وقتی میزان انتخاب‌های یک جوان ایرانی برای آغاز کار را در نظر بگیرید، متوجه می‌شوید که صنایع دستی در رده خیلی پایینی قرار دارد به این خاطر که ارزش‌آفرینی آن را درک نکرده است. ولی ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم در حوزه آموزش فعالیت کنیم تا این نسل با جنبه‌های مختلف این حوزه آشنا شود.

وی با اشاره به برخی از طرح‌های این معاونت برای جوانان گفت: در حال امضای تفاهم نامه‌ای با ستاد کل نیروهای مسلح هستیم تا سربازان ما در دوران سربازی یک هنر و مهارت را یاد بگیرند. از طرف دیگر در حوزه بازارچه‌های فروش نیز مجموعه فروشگاهی اتکا با ما همکاری کرده و سه هزار غرفه از این فروشگاه‌ها محصولات صنایع دستی به فروش می‌رساند.

جلالی در بخشی از سخنانش با اعلام این مسئله که ما در حوزه صنایع دستی فقر قانونی داریم گفت: ما تابعی هستیم از کل شرایط اقتصادی کشور و نباید ما را جدا از شرایط قتصادی ارزیابی کنید. خط مشی‌گذاری، توجه به حوزه‌های اقتصادی، محیطی و قانونی مهم است. شما می‌دانید که ما در حوزه صنایع دستی چقدر فقر قانونی داریم؟ کتاب گمرک ما هنوز قدیمی است و باید آن را احیا کنیم و برای اینکه قد بکشد و رشد کند، به تمام توجهات در این حوزه نیاز داریم.