تهران به دنبال توسعه جنبه عملی خواهرخواندگی با پکن است/ حرکت ایران و چین در راستای اراده رهبران
شهردار تهران گفت: در سال ۹۲ تهران و پکن خواهرخوانده شدند و ما به دنبال این هستیم جنبههای عملی این خواهرخواندگی را توسعه دهیم.
به گزارش سرگرمی برای همه، علیرضا زاکانی با بیان اینکه اصل سفر تیم مدیریت شهری تهران، به دعوت «شهردار پکن» برای حضور در اجلاس راه جهانی ابریشم و مسیری که با خلاقیت رئیسجمهوری چین مطرح شده، صورت گرفته بود، اظهار کرد: ما معتقدیم احیای این جاده و مسیر میتواند با ایجاد پیوستگی بین ملتها و دولتها در قارههای آسیا، آفریقا و اروپا آینده بهتری برای جهان بسازد، یادآور شد: امید میرود بتوان به نحو احسن از این شرایط استفاده کرد.
حرکت ایران و چین در راستای اراده رهبران دو کشور
وی با بیان اینکه این کمربندی که از آن صحبت میشود میتواند زمینه همکاری و پیوستگی متقابل را افزایش دهد، تصریح کرد: ایران و چین دولتهایی هستند که در راستای اراده رهبران ۲ کشور برای گسترش تعاملات دوجانبه و افزایش سطح همکاریها اهتمام دارند. ما امیدواریم با پیوستگی ایجاد شده، در راستای تکمیل داشتهها و ترسیم افق آینده حرکت جدی انجام دهیم.
زاکانی همچنین تصریح کرد: هم کشور چین و هم ایران ظرفیتهای کم نظیری دارند و میتوانند ظرفیتهای بعضاً بینظیری را به اشتراک بگذارند و بهترین سطوح همکاری را برای آینده تعریف کنند.
شهردار پایتخت جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما به افق همکاری بین دو کشور اعتقاد داریم و در این همکاری، مدیریت شهری سهم بسزایی خواهد داشت، یادآور شد: ما پیشینهای داریم و آن، پیشینه تمدنی هر ۲ کشور است؛ ارتباطی از قدیمالایام وجود داشته که در جاده ابریشم رخنمایی میکرده است. ارتباط دیگر اما در سالهای گذشته تا امروز تحت عنوان احترام متقابل بین این دو کشور وجود دارد و امروز تعاملات بین دو ملت در سطح قابل قبولی قرار گرفته است. بهویژه باید به شرایط ویژهای که در اثر شیوع کرونا ایجاد شده بود، اشاره کرد. چین در آن برهه به ما کمک کرد. البته که این کمک برای مردم ایران معنادار است.
وی تأکید کرد: امروز میتوان بهترین همکاری و پیوستگی را در حوزه اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و علم و تکنولوژی و دیگر حوزههایی که دو کشور به آن علاقمند هستند، برقرار و کمک کرد که جهانی عادلانهتر و مبتنی بر منافع همگان شکل بگیرد.
چین و ایران میتوانند مانع نسلکشی رژیم صهیونیستی شوند
زاکانی با بیان اینکه در اوضاع غزه و جنایتهایی که اسرائیل انجام میدهد، میتوان با نگاهی دقیق و واقعبینانه فهمید که ۷۵ سال جرم و جنایت و آوارهسازی یک ملت پاسخی جز استقلالخواهی مردم غزه نخواهد داشت، گفت: چین و ایران میتوانند کمک کنند که مانع نسلکُشی و جنایت مجدد رژیم صهیونیستی شوند و با همکاری یکدیگر آینده خوبی را برای دو کشور، منطقه و جهان بسازند.
شهردار تهران با اعلام اینکه ایده «کمربند و جاده» ایدهای پیشروانه است که امکان بهرهمندی از زمین را در کنار دریا برای کشورهای منطقه فراهم میکند، یادآور شد: این مسئله، ایده دقیقی است که هم در زمان و هم در هزینه برای تمام کشورهای واقع در مسیر توفیق به بار میآورد. در واقع یک بازی برد-برد برای تمام این کشورهاست؛ لذا ما مطمئناً به تحقق این ایده کمک خواهیم کرد، چراکه با پیشرفت ذاتی ملتها و پیوستگی دولتها همراه خواهد بود و نمادی از یک نمونه خوب برای همکاری جهت ساختن آینده مطلوب است.
وی ادامه داد: قطعاً این ایده دشمنانی نیز دارد؛ دشمنان کسانی هستند که میخواهند درب بر همین پاشنهای که امروز قرار دارد، بچرخد و نظم خاصی که در پرتوی یک استعمار بزرگ دنبال میشود، ادامه پیدا کند؛ این ایده کمک میکند همه سود ببرند و تعامل مطلوبی بین کشورهای واقع در مسیر شکل بگیرد، بین سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا تعامل برقرار شود و آسیا به نقطه کانونی خود در پیشرفت جهان برسد.
زاکانی اضافه کرد: به جای اینکه یک مسیر و یک نگاه در دنیا دنبال و حاکم شود، ناظر بر ظرفیتهای دولتها و ملتها همکاری متقابلی شکل میگیرد و همه سود خواهند برد. سود آن تنها اقتصادی نیست؛ بلکه فرهنگی و فناورانه نیز خواهد بود و به تبع آن، پیوستگی بین ملتهای واقع در مسیر ایجاد خواهد شد. این ایده در واقع پایهگذاری شیوه جدید حکمرانی در جهان خواهد بود تا همه از این ابرپروژه سود ببرند و بتوانند نقشی اساسی در منطقه و جهان داشته باشد.
مدیریت شهری تهران به دنبال ارتقاء همکاری بین ایران و چین است
وی با اشاره به انعقاد قرارداد ۷۹۱ واگن مترو بین تهران و پکن یادآور شد: از قدیمالایام همکاری خوبی بین ایران و چین وجود داشته، اما کافی نبوده است؛ البته این همکاری نیز دشمنانی دارد که از قاعده تنگنظری و تمامیتخواهی استفاده میکنند که رأس این دشمنان آمریکاست.
شهردار تهران بیان کرد: از سویی ما در گذشته فعالیتهای خوبی داشتیم و امروز این فعالیتها را در مدیریت شهری با استفاده از ظرفیتهای چین ارتقاء میدهیم که میتواند در حوزه محیطزیست و ایجاد شرایط بهتر برای ما مؤثر باشد؛ از سویی دیگر نیز تواناییهای پکن در حوزه علم و تکنولوژی و استفاده از ابعاد آن، میتواند ظرفیت خوبی برای اداره کلانشهری همچون تهران باشد و میتواند بهرهمندی از حوزه حمل و نقل و زیرساختها را به همراه داشته باشد.
مدیریت شهری ششم به دنبال توسعه جنبه عملی خواهرخواندگی بین تهران و پکن
وی با تأکید بر اینکه سفر به چین امکانی برای تکرار پیوستگیها بود، بیان کرد: در سال ۹۲ تهران و پکن به عنوان «خواهرخوانده» معرفی شدند. ما به دنبال این هستیم تا جنبههای عملی این خواهرخواندگی را توسعه دهیم و این همکاری و ارتباط مستقیم به بهترین نحو برای بهرهبرداری بیشتر در حوزههای مختلف فراهم شود؛ در این راستا قراردادهای مختلفی را پیگیری میکنیم و این سفر قطعاً سفری مؤثر خواهد بود تا قراردادها منعقد و پیگیری شود. بعلاوه، این سفر برای بازدید از ظرفیتهای بیشتری بود تا زمینه همکاریهای بیشتر را فراهم کنیم.
بر اساس گزارش سایت شهر ، شهردار تهران که با خبرگزاری «شینهوآ» چین گفتوگو کرده است، با بیان اینکه مدیریت شهری پایتخت جمهوری اسلامی به ابعاد مختلف شهر توجه دارد و نفع آن را به صورت مستقیم مردم خواهند برد، یادآور شد: در این راستا میتوان بهترین همکاریها را با مدیریت شهری در چین برقرار کرد.
انتهای پیام