تشریح بسته حمل و نقلی پایتخت از زبان زاکانی
شهردار تهران بسته حمل و نقلی شهر تهران را تشریح کرد و گفت: ما برای بازسازی و نوسازی حمل و نقل عمومی به ۵۰۷ هزار میلیارد تومان احتیاج داریم که طراحیهای صورت گرفته ما را به اینجا رساند که یک بسته حمل و نقلی تدوین کنیم.
به گزارش سرگرمی برای همه، علیرضا زاکانی صبح امروز در نوزدهمین همایش بینالمللی حمل و نقل و ترافیک با بیان اینکه بزرگترین مشکل تهران ترافیک است، گفت: حتی اگر همه تهران را تبدیل به خیابان کنیم تنها گشایش موقتی در ترافیک ایجاد میشود و با تولید خودرو گرههای ترافیکی بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه ترافیک و آلودگی هوا شرایط را به سمتی سوق داده است که آسایش و آرامش از مردم گرفته شده است، گفت: تهران نیازمند یک بازنگری در حوزه حمل و نقل و ایجاد گشایش برای آسایش مردم دارد که طبق اسناد بالادستی در سال ۱۴۲۰ که سال هدف ما است باید ۱۱ خط مترو و دو خط اکسپرس تکمیل شود تا ۱۰ میلیون مسافر را از طریق مترو جابجا کنیم و سقف جابجایی مسافران با حمل و نقل عمومی به ۳۰ میلیون نفر برسد که با توجه به پول امروز به ۳۶۰ هزار میلیارد تومان پول احتیاج داریم.
زاکانی با بیان اینکه هدفگذاری ما در اسناد رسمی ۱۱ هزار اتوبوس است که در حال حاضر ۲۶۰۰ اتوبوس داریم، گفت: عملا فاصله معناداری با هدفگذاریمان داریم.
شهردار تهران با بیان اینکه نیازمند بازنگری در شهر هستیم، گفت: ما برای بازسازی و نوسازی حمل و نقل عمومی به ۵۰۷ هزار میلیارد تومان احتیاج داریم که طراحیهای صورت گرفته ما را به اینجا رساند که یک بسته حمل و نقلی تدوین کنیم که در وهله اول هوشمندسازی را در دستور کار قرار دادیم تا با تکیه بر حوزه فناوری بتوانیم سهم مسافرت در تهران را کاهش دهیم و افق روشنی را در این خصوص میبینیم و همچنین انتقال بار به صورت هوشمند را در دستور کار قرار دادیم. چرا که در مناطقی از تهران همچون منطقه ۱۲ و ۱۶ باراندازهای بزرگ انتقال کالا وجود دارد که موجب آزار و اذیت مردم شده است و اگر ما بتوانیم این انتقال بار را هوشمند کنیم گشایش بزرگی رخ داده است.
وی با بیان اینکه این هدفگذاری ما پنج تا هفت ساله است و امید داریم که در سال ۱۴۱۰ بتوانیم اتفاقات خوبی را در شهر بر مدار حمل و نقل عمومی رقم بزنیم، اظهار کرد: بعد از توسعه حمل و نقل عمومی میتوانیم نسبت به برقراری نظم بیشتر و محدودیت اقدام کنیم. چرا که ۷۵ درصد ترددها در تهران با خودروی شخصی است و در نظر داریم با تکمیل خطوط مترو و افزایش واگنها بتوانیم سهم مترو را در جابجایی مسافران افزایش دهیم.
زاکانی با بیان اینکه در هفته آینده ۹ کیلومتر خط ۶ با چهار ایستگاه افتتاح میشود، گفت: حرکت بعدی ما ساخت چهار خط جدید مترو است که تدبیر کردیم با tbm قطر ۱۵-۸ و افزایش تعداد واگنها از طریق اورهال و افزایش تعداد واگنها سهم جابجایی را افزایش دهیم.
شهردار تهران از بازنگری خطوط اتوبوسرانی خبر داد و اظهار کرد: ۲۱۰ خط اتوبوس مورد بازنگری قرار گرفتهاند. چرا که سهم زیادی از مسافران تنها توسط خطوط محدودی از اتوبوسها جابجا میشود و نیازمند بازنگری در خطوط اتوبوس و تقویت ناوگان هستیم که این مهم در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در کنار اقدامات توسعهای مطالعه تراموا و LRT را در دستور کار قرار دادهایم، افزود: برخی خطوط تهران کشش تراموا را دارد و بر همین اساس اگر مطالعات ما نشان دهد که صرفه و صلاح در احداث تراموا است این اقدام را انجام خواهیم داد که خط مطالعاتی ما ۱۸ کیلومتر برای میدان آزادی تا ترمینال شرق است و مطالعات احداث LRT برای رینگ شمال تهران نیز در حال انجام است.
زاکانی با بیان اینکه ۶۰۰۰ ون در تهران داریم که ۱۰۰ درصد فرسوده هستند و تنها ۲۰۰۰ ون در بخش حمل و نقل عمومی فعال هستند، گفت: بر اساس برنامه توسعهای شهر تهران باید ۲۵ هزار ون وارد ناوگان شود که در خطوط اتوبوسرانی کم مسافر و در خطوط تاکسی پر مسافر این ونها استفاده میشود.
وی با بیان اینکه توسعه زیرساختها را نیز در دستور کار قرار دادیم به گونهای که ساخت دو بزرگراه و یک تونل ۹ کیلومتری را در نظر داریم که شروع کنیم، تصریح کرد: نهایتا بعد از انجام اقدامات توسعهای از طریق برقراری نظم مجدد و محدودیت میتوانیم ترافیک را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه ما بسته بزرگ حمل و نقل را دنبال میکنیم، گفت: البته تأمین منابع بسیار مهم است اما منابع از طریق مولدسازی و مشارکت تامین خواهند شد. به گونهای که پایانه خط ۶ بجای آنکه بر روی زمین باشد صرفه و صلاح بود که این ۵۹ هکتار در زیر زمین باشد و از فضای سطحی آن استفاده کنیم.
انتهای پیام